PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Müslüman'a ev yok!


NOYAN
03-21-2008, 17:02
İsrailli Haham fetvayı verdi: "Ev, iş vermeyin!"

http://www.haberturk.com/kuturesim/haham2138.jpg

Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlerinin üst kuruluşu Yeşa Hahamlar Konseyi Başkanı Haham Dov Lior, yasalara göre Araplara ev kiralanmasının ve onlara iş verilmesinin yasak olduğunu söyledi.

Batı Şeria'daki Filistin kentlerinden El Halil'in yanındaki Kiryat Arba Yahudi yerleşiminin baş hahamı da olan Lior, bu konuda bir tür fetva anlamına gelen bir açıklama yaptı.

Broşürler halinde, İsrail çapındaki sinagoglarda dağıtılmak üzere 100 bin adet basılan açıklamada, İsrail'de Araplara ev kiralanmasının ve Arapların işçi olarak çalıştırılmasının kesinlikle yasak olduğu ifade edildi ve bu yasağın sadece yeşivaları (dini okullar) değil, fabrikaları, otelleri ve tüm diğer kuruluşları kapsadığı vurgulandı.

Lior ayrıca, sivillere zarar verse bile roket saldırılarını düzenleyenlere karşı askeri operasyonlara destek verdi ve "Elbette teröristlerin ateş açmasını durdurmalıyız, böyle yapmak sivillere zarar verse bile" ifadesini kullandı.

Haham, İsrail askerlerini, yerleşimlerin boşaltılmasına yönelik emirlere karşı gelmeye de çağırdı, "Tevrat'a aykırı emirleri yerine getirmeyeceklerini komutanlarına söylemelerini" istedi.

Haham Lior, iki hafta kadar önce Kudüs'te yeşivaya yapılan ve 8 öğrencinin öldüğü saldırıdan sonra, okul yönetiminin Başbakan Ehud
Olmert'in yeşivaya taziye ziyaretini yasaklayan kararına da destek verdi.

Lior, "Bizim kutsal kitabımıza karşı gelen ve İsrail halkını büyük tehlikelere atan birini nasıl hoş karşılarsınız?" sorusunu yöneltti ve okul yönetiminin kararını haklı bulduğunu dile getirdi.

Öte yandan, Reformist Yahudiler Merkezi'nden avukat Einat Horvitz, Kudüs'teki yeşiva saldırısından sonra Arapları hedef alan bu tür çağrıları büyük endişeyle izlediklerini bildirdi. Bunların yasa dışı ve Yahudiliği tahrif eden, ırkçı kışkırtmalar olduğunu dile getiren Horvitz, İsrail Başsavcılığını bu tür çağrıları yasaklayacak şekilde yasaları düzenlemeye çağırdı.

AA

kaynak (http://www.haberturk.com/haber.asp?id=62543&cat=180&dt=2008/03/21)

ALONE53
03-21-2008, 17:04
bunlar boşuna lanetli bi toplum olarak geçmiyor Kur'anda
ama bu yapılan zalimliklerin elbet birgün sonu gelecekk...

MetinCeylan
03-21-2008, 17:39
paylasım iicn saol