PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Meclis'in bulacağı yöntem


Kalpsiz_
03-19-2008, 11:49
http://www2.internethaber.com/images/news/45636.jpg
Meclis'in bulacağı yöntem
19 Mart 2008 Çarşamba 11:34
Bülent Arınç TBMM'nin parti kapatmayı zorlaştırmak için bulacağı yöntemi anlattı.


Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, partilerin kapatılması konusunda açılan davalara ilişkin olarak, "TBMM’nin bulacağı çözüm; Anayasada yapılacak değişiklikle, Cumhuriyet başsavcılarının gelişigüzel dava açmasını engelleyecek bir sistemin ve Anayasa Mahkemesinde bir siyasi parti kapatmanın giderek zorlaştırılmasıdır" dedi.
MAHKEMENİN KARARI SİYASİ SONUÇLAR YARATACAK
AK Parti hakkında kapatma davası açılmasının ve sonuçlanmasının, Türkiye’ye ne getirip ne götüreceğinin çok konuşulacağına dikkati çeken Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Anayasa Mahkemesi yüksek mahkemedir. Onun vereceği karara hepimiz şüphesiz saygı duyacağız. Ancak herkes şunu iyi bilmelidir ki Anayasa Mahkemesinin vereceği karar ne kadar hukuki sayılırsa sayılsın aynı zamanda siyasi sonuçlar meydana getirecektir. Bir partinin kapatılmasının ve onun meydana getireceği sonuçlarının siyasi hayatımıza olumsuz yansıması da söz konusudur.
MECLİS BİR ÇÖZÜM BULMALI
Ben bununla, şunu söylemek istiyorum; hukuk ne kadar işin gereğini yaparsa yapsın, mutlaka siyasetin merkezi olan, kalbi olan Meclisin de bu konuda bir çözüm bulması gerekecektir. TBMM’nin bulacağı çözüm, Anayasa’da yapılacak değişiklikle, Cumhuriyet başsavcılarının gelişigüzel dava açmasını engelleyecek bir sistemin ve Anayasa Mahkemesinde bir siyasi parti kapatmanın giderek zorlaştırılmasıdır. Buna uygun bir formül bulunabilir.
PARTİLER YAŞATILMALI, KİŞİLERE CEZA KESİLMELİ
Partiler yaşatılmalıdır. Partiler tüzel kişilik olarak kapatılmamalı, ancak sorumsuzca davranan kişiler varsa bunlar hakkında dava açılabilmeli, hatta onların partileriyle olan ilişkileri de kesilebilmelidir. Partilerin kapatılması, Türkiye’yi bir partiler mezarlığına dönüştürebilir. Kapatılmak istenen partiler bundan bir zarar görmez, ama Türkiye ekonomisiyle, dış itibariyle, Türkiye önüne koyduğu meseleleriyle, Türkiye otoritenin zayıflamasıyla fevkalade büyük maddi ve manevi kayıplara uğrar."


Haber Kaynağı: http://www2.internethaber.com/images/news_source/3.jpg

nehir
03-19-2008, 11:55
buda bir görüş...ama tek yönlü düşünülmeden degişiklikler yapılmalı oda şuan ki hükümetin yaptıgı tek yönlü olacagıda kesin..