PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan'dan örtülü mesajlar


Kalpsiz_
03-18-2008, 11:42
http://www2.internethaber.com/images/news/54497.jpg
Erdoğan'dan örtülü mesajlar
18 Mart 2008 Salı 11:38
Erdoğan Çanakkale'de kapatma davasından direk bahsetmedi. Ama verdiği mesajlar dikkat çekiciydi.


Başbakan Erdoğan Çanakkale'de "yılmak yok yola devam" mesajı verdi. Birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Siyasetin gerilimli ortamını işaret ederek "Şanlı tarihimizden dersler çıkarmaya bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var" dedi.

Erdoğan ayrıca "Önümüze çıkacak her türlü zorluğu aşmak dünyanın zirveler taşımak için kararlı ve azimliyiz" diyerek güncel tartışmalara gönderme yaptı.

Başbakan Erdoğan Çanakkale zaferinin 93. yıldönümü töreninde konuştu. 18 Mart Stadı'nda halka hitap eden Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

-Vatanın her bir köyesinde kopup gelen düşmana karşı dikilen şehitlerimiz en büyük ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Rahmetle minnetle şükranla anıyoruz.

-Çanakkale bizim için sembol şehir. Hürriyet ve istiklal meşalesidir.. Şanlı tarihimizden dersler çıkarmaya bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.

-Yeni bir altın sayfa yazmak istiyoruz tarihe. Bu fırsatı kaçırmamak lazım. Önümüze çıkacak her türlü zorluğu aşmak dünyanın zirveler taşımak için kararlı ve azimliyiz.

-Asla karanlıklara düşürmeyecek sağlam temeller üzerine güven ve istikrar ortamını korumak olmalıdır.

-Krizler ülkesi değil fırsatlar ülkesi olduk. Hayallerimizi umutlarımızı yeniden kazandık. Biz korkularından tamamen kurtulmuş Türkiye hayali kuruyoruz..

-Nimeti de külfeti de hakkaniyetle paylaşalım istiyoruz. Bir tek evladımızın gönlü kırılmasın umudu kaybolmasın istiyoruz.

-Birliğine düzenine kast edenlere karşı her insanın gönlünde aynı gürlükte Çanakkkale geçilmez şuuru filizlensin istiyoruz

-Daha iyi yaşam şartlarına kavuşsun istiyoruz. Ufku geniş insanlarımızın önü açılsın istiyoruz. Ülkesine katkıda bulunan insanlarımız emeğini tam olarak alsın istiyoruz.

-Her yıl buraları ziyaret eden kişi sayısı 250 bindi. Ama şimdi yılda 3 milyona ulaştı.

-Seddülbahir'de gençlik kampının kurulmasını sağladık. Çanakkale'yi şehitlere layık bir hale getirdik. Müzeler ve simalasyon merkezi tamamlandığında Çanakkale ruhu daha iyi anlaşılır hale gelecek.

-Çok daha iyi günler güzel günler bizi bekmliyr. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye'yi daha ileri noktaya götürmede kararlıyız