PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çanakkale'den bilinmeyen fotoğraflar !


*fanii*
03-17-2008, 13:00
İşte Çanakkale ile ilgili hiç yayınlanmamış fotoğraflar...

Türk tarihini aşağılayan, alaya alan ve büyük zaferi küçük görenlere, 'Çanakkale'deki Anadolu' dergisinde bugüne kadar yayınlanmamış fotoğraflarla en güzel cevap verildi.18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıldönümü kutlamalarına bir gün kala, büyük zafere gölge düşürmek isteyenlere tokat gibi cevap geldi. Yitik Hazine Yayınları, 'Çanakkale'deki Anadolu' adlı dergiyle, büyük zaferle ilgili yeni belge ve fotoğrafları gün yüzüne çıkardı. Dergiyi hazırlayan Salih Gülen, araştırmalarını sürdürürken dedesinin mezarını da bulduğunu söyledi. Gülen, "Bu yüzden Çanakkale'nin benim için ayrı bir önemi var" dedi.

* İşte Çanakkale ile ilgili hiç yayınlanmamış fotoğraflar, tıklayın... (http://www.haber3.com/photo-gallery.php?pg_galleries_id=2418)

Gülen, İngilizler’in İstanbul'da kullanmak için hazırladıkları parayı da dergide ilk kez yayınladıklarını kaydetti. Gülen, "İngiliz askerleri İstanbul'da beş çayında kullanmak için, 10 şilinlik banknotlarının üzerine Osmanlıca rakamla ve yazıyla 60 gümüş kuruş yazmışlar. İngilizler’in bu kibri ve küstahlığı bir yana bir devletin ekonomik olarak ne kadar güçlü olması gerektiğini, paranın değerinin bir ülkenin gücü olduğunu gösteren bir misal ile karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı. Gülen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu dergide, il il sembolik şehit listelerini verdik. Gördük ki Anadolu'da şehit vermeyen tek bir yer yok. Bütün bir Anadolu, Çanakkale'de savaşmış ve yine bütün Anadolu evlatları Çanakkale'de koyun koyuna toprağa verilmiş. Mardin'den Muğla'ya, Ağrı'dan Karaman'a, Samsun'dan Adana'ya kadar Çanakkale'ye bir Anadolu gömdük."

Çanakkale ile ilgili araştırmalarını sürdürürken dedesinin de hangi mezarlıkta yattığını bulduğunu ifade eden Gülen, "Dedemin hangi mezarlığa defnedildiğini bilmiyorduk. Araştırmalarım beni dedemin mezarlığına kadar götürdü. Dedemin mezarının İstanbul Zincirlikuyu'da olduğunu öğrendim" dedi.

kaynak (http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=351316)

morciii
03-17-2008, 14:07
ama gördüm daha önce bunları :D

sağol