PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan'dan Yunus Emre'li yanıt


Kalpsiz_
03-16-2008, 19:05
http://www2.internethaber.com/images/news/55725.jpg
Erdoğan'dan Yunus Emre'li yanıt
16 Mart 2008 Pazar 17:09
Erdoğan'ın, Güneydoğu gezisi sürüyor... "Zil takım oynamadıkları kalanlara" işte meydan dedi ve ekledi:


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güneydoğu gezisini sürdürüyor. Erdoğan, Şanlıurfa'da AK Parti İl Kadın Kolları Kongresi'nde konuşuyor.

İşte Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları:
Türkiye'yi düşünmek sadece AK Parti'nin mi görevidir. Biz tek başımıza da kalsak Türkiye'yi düşünmeye ve demokrasinin kazanımlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizim köklerimizde Yunuslar Mevlanalar var.
YUNUS EMRE'Lİ CEVAP
Şunu özellikle bileceğiz, biz öyle bir medeniyetin mensuplarımıyız ve öyle bir kültürün mensuplarıyız ki orada Yunus var, Mevlana var orada Hacı Bektaşi var.

Yunus diyor ki:

Benim bunda kararım yok, ben bunda gitmeğe geldim
Bezirganem ****ım çok, alana satmağa geldim
Ben gelmedim dava için, benim işim sevi için

HATALARIN BEDELİNİ MİLLET ÖDEDİ

Hukukta nice hatalar yapıldı ve bedelini millet ödedi. Bu ülkenin hukuk sistemini tartışmalı hale getirmeye kimin hakkı olabilir? Milletin huzurunu kaçıranlar milletin ahını alır. Türkiye bunların eline kalsa, AB yolunda ilerleyemezdi. Kriz ve gerilim erbabıyla uğraşacaksınız.
Beyler gölge etmeyin. Yahu bir gün yastığa başınızı koyduğunuzda: Millet için ne yaptım? Bir tek zil takıp oynamadıkları kalanlara sesleniyorum…

Arzu ederseniz Şanlıurfa’nın meydanları müsait ama yer bulamazsınız. İşte millet burada meydanlarda Demokrasi bu, kararı burası verecek, Cumhuriyet bu, Cumhur bu…
BU SUÇLAMA GAYRİ CİDDİLİKTİR
Bizi anlamayanlar yine sandıkta cevap gelir. Bunlar Ak Parti'den değil millet egemenliğinden korkuyor. Korkuları demokrasi ve hukuk devletidir. AK Parti'yi dincilikle yanyana göstermek gayri ciddilik. AK Parti her türlü aşırı uçluğa karşıdır. Söylemlerimiz ve icraatlarımız bellidir. Biz laik sosyal bir hukuk devletinin yanındayız. Durmak yok yola devam. Biz milletimize güvenmeye devam ediyoruz. Milletimiz bize inandı biz ona inanıyoruz.
LAİKLİĞİN GEREĞİNİ YERİNE GETİRDİK
Biz eğitimde ve sağlıkta sağladığımız devrim niteliğindeki katkılarla laikliğin gereklerini yerine getirdik. Herhalde bunlar laikliğe aykırı değildi? O kuyrukları hatırlayın. İlaçlarınız alamadığınız günleri hatırlayın. Bugün git yarın gel diyen zihniyetleri hatırlayın. Çünkü biz olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhhat gibi dedik. Toplu konutlar, duble yollar... Hepsini hatırlayın.

Suskun_Prenses
03-16-2008, 19:13
ağzına sağlık