PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Siyasi partiler, AK Parti hakkında açılan kapatılma davasını yorumladı.


NOYAN
03-16-2008, 00:13
http://www.trt.net.tr/haber/2008/01/18/resim/partiler_logo_b.jpg

Siyasetin Gündemi Kapatma Davası

AK Parti hakkında açılan kapatma davası siyasi partilerin de gündemindeydi.

CHP

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, siyasi partilerin kapatılmasına karşı olduklarını, ancak parti suçu işlenmişse savcıların da görevini yapmak durumunda kalacağını söyledi.

AK Parti'nin, çok sayıda laiklik ilkesini yok sayma davranışı içinde olduğunu öne süren Özyürek, "Bir iktidar partisinin, bu duruma düşmesi büyük talihsizlik" diye konuştu.

MHP

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise büyük Meclis çoğunluğu ile iktidar olan siyasi partinin kapatılması için başlatılan sürecin siyasi sonuçlarının yapacağı tahribatın, hukuki sonuçlarından çok daha önemli ve öncelikli görülmesi gerektiğini kaydetti.

Parti kapatmak yerine bazı önerilerde bulunan Bahçeli, "Anayasa ve kanunlara aykırı fiileri işleyen parti üyeleri, yöneticileri ve milletvekillerinin bireysel olarak sorumlu tutulmasını ve bunlar hakkında cezai soruşturma ve yaptırım uygulanmasını öngören yeni bir düzenleme üzerinde durulabilir" dedi.

DTP

Demokratik Toplum Partisi Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş ise girişimin, demokrasi tarihine talihsiz bir olay olarak geçtiğine işaret etti.

DSP

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Zeki Sezer ise parti kapatılmasını istemediklerini belirterek, "Yüzde 47 oy da alsa, hiçbir partinin yasaya uymama hakkı yoktur" yorumunu yaptı.

BBP

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ise parti kapatmanın demokrasiye ve Türkiye'nin gelişmesine katkı yapmayacağını dile getirdi.

ÖDP

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Ufuk Uras da kapatma davasının demokraside büyük tahribata neden olacağını kaydetti.

kaynak (http://www.trt.net.tr/wwwtrt/hdevam.aspx?hid=197878&k=1)