PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fenerbahçe'nin tur şansı


Kalpsiz_
03-15-2008, 11:39
http://www2.internethaber.com/images/news/58356.jpg
Fenerbahçe'nin tur şansı
15 Mart 2008 Cumartesi 10:14
Fenerbahçe İngiliz devi Chelsea ile eşleşti. Tur şansı yüzde kaç? Spor yazarları kurayı nasıl değerlendirdi?

Mehmet Demirkol: Sorunlu dev

Chelsea kağıt üzerinde en iyi kadrolu İngiliz takımı olarak gözükse de oyun temposunun diğer 3 ekipten geride olduğunu söylemek lazım. En azından Fenerbahçe’nin şu ana kadar karşılaştığı takımların standardının ilerisinde değiller. Bu yönüyle İstanbul’daki Inter maçından çok farklı olmayan bir tempoda maçın oynanması beklenebilir.

Mourinho’nun ilk dönemki oyununa daha yakın bir diziliş tercihi var Avram Grant’ın. Genelde 4-3-3/4-5-1 varyasyonuyla oynuyorlar. Essien, Malouda, Lampard, Ballack, Joe Cole ve Obi Mikel’le yine kağıt üzerinde çok iyi bir iki yönlü orta saha kadroları var ama bunun karşılığında oyuna sürekli hükmettiklerini söyleyemeyiz. Bunun yanısıra Grant ve Abramoviç’le çok geçinemeyen yıldızların bir çoğunun sezon sonunda takımdan ayrılması beklenecek kadar büyük bir huzursuzluk var Chelsea’de. Kimsenin saklamadığı bir dolu sorun. Tarihini en huzurlu günlerini yaşayan Fenerbahçe için zor ama bir dolu dezavantajı olan bir dev Chelsea.

Banu Yelkovan: Şans yüzde 50

Chelsea’de şöyle bir tehlike var: Jose Mourinho gittikten ve Avram Grant geldikten sonra herkes Chelsea’nin eskisi kadar tehlikeli bir takım olmadığını düşünüyor. Oysa ki, Chelsea’nin kaybettiği hiçbir şey yok ve kadro olarak daha iyiler. Bütün kulvarlarda yollarına devam ediyorlar ve Şampiyonlar Ligi kupası için favori takımlar arasında gösteriliyorlar. Fenerbahçe’nin sarı kartlara çok dikkat etmesi gerekiyor. Edu ve Lugano’nun sarı kart görerek defans hattının bozulmasından korkuyorum.

Fenerbahçe buraya gelinceye kadar hep kendi isteği yönünde tempoyu ayarladı ve sonuç aldı. İnşallah, İngilizler’in o hızlı futboluna karşı dayanabilirler. Fenerbahçe’nin en önemli kozları Alex ve Deivid. Chelsea’de bir oyuncu öne çıkmıyor, hepsi yıldız ve orta sahası çok kuvvetli. Defansta hiç gol yemiyorlar, forvette Anelka ve Drogba tehlikeli. Fenerbahçe’ye yüzde 50 şans veriyorum.”

Levent Tüzemen: Fenerbahçe için turun şifresi

Bu olumsuzluklar F.Bahçe için iyi bir avantaj olsa da Chelsea yine de iyi analiz edilmeli. İki takımın bazı özellikleri birbirine benziyor. Chelsea de F.Bahçe gibi ölü toplardan çok gol bulan bir takım. Drogba, Ballack, Lampard, Terry ölü top ustaları. Köşe atışlarında ve yandan kulladıkları faullerde ceza alanı içinde çok iyi yer alıyorlar.

Ayrıca Essien, Joe Cole, Kalou gibi her yerde oynayabilen, sürekli yer değiştirebilen mobil oyuncuları var. Çok koşuyorlar, hep savaşıyorlar, agresifler. Set hücumuyla da gol pozisyonu üretebiliyorlar. Rakipten kaptıkları toplarla da direkt hücuma çıkıp gol atabiliyorlar. F.Bahçe için Alex'in yaptığı dip koşular gol bulma adına ne kadar önemliyse, Lampard-Ballack ikilisinin Drobga'nın arkasından yapacağı dip koşulara dikkat edilmeli.

Altan Tanrıkulu: En zoru çıktı

Sarı lacivertli kulüp için, yönetim için, Zico için, futbolcular için Sevilla ’yı elemenin şans olup olmadığını gösterme fırsatı olacak.. Fenerbahçe, Chelsea’ye elenebilir, kimse de buna şaşırmaz.. Ama tam tersi, Fenerbahçe’yi dünya futbolunda en üst sıralara çıkartır.. 4 yıl önce Porto’nun yaptığını yapma yoluna sokar..

Fenerbahçe elense bile sonuna kadar Sevilla’yı elemeyi, çeyrek finalde oynamayı hak eden bir takım gibi mücadele etmeli.. 2 yıldır sahasında Bursaspor dışında hiçbir takıma yenilmeyen bir ekip bilincinde olmalı.. Chelsea’nin gücünü bilmeli ama ondan asla ürkmemeli.. Son 6 Şampiyonlar Ligi maçında gol yemediğini göz önüne alıp rakibi açmanın yolları aranmalı.. Son lig maçında 4 gol atan ve sakatlığını tamamen atlatan Lampard başta olmak üzere tüm takıma gereken önlem alınmalı..