PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan eyleme ateş püskürdü


_SoN_
03-14-2008, 14:58
http://www2.internethaber.com/images/news/55752.jpg
Erdoğan eyleme ateş püskürdü
14 Mart 2008 Cuma 14:09
Sosyal Güvenlik Yasa tasarısını protesto eylemine Başbakan Erdoğan'dan çok sert tepki geldi. Erdoğan eylemin yasadışı olduğunu söyleyip, sendikaları suçladı.


Çalışanlar, Sosyal Güvenlik Yasa tasarısını protesto için 2 saatliğine sokağa çıktı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eyleme kızdı... Erdoğan, iş yavaşlatmanın yasa dışı olduğunu belirtip, sendikaları yalancılıkla suçladı.

Tıp bayramı dolayısıyla Gazi Üniversitesi'nde konuşan Erdoğan, eyleme tepki gösterdi. Erdoğan, ''Bugün bir şey yapılıyor. Nedir o? İşi yavaşlatma eylemi. Bu yasal olarak bir defa kesinlikle yasaktır. Böyle bir şey yapamazsınız. Hukuken buna müsaade eden bir yasa maddesi yok'' diye konuştu.

SENDİKALAR YALANCI

Erdoğan, yasa tasarısında, ''kazanılmış haklar nelerse, bu hakların hepsinin aynen korunduğunu'' ifade ederek, ''Buna benzer 'emeklilik meselesinde şu anda sistemin içerisinde olanların, yasa çıktıktan sonra sistem dışında kalacağına' dair bir çok yerden bize gelmeye başladı. Hiç alakası yok yani sistemin çıktığı ana kadar kazanılmış haklar nelerse, bu hakların hepsi aynen korunmaktadır. Ben, bu iddiayı yapanlar doğru konuşmuyorlar, yalan söylüyorlar diye ifade ettim, yine aynı şeyi ifade ediyorum; Dürüst olacaksın, ilkeli olacaksın'' dedi.

BU EYLEM ZULÜMDÜR

Karayollarındaki iş bırakma eylemine de değinen Başbakan Erdoğan, ''Aynı şekilde gişelerde, karayollarında zulüm. Araçlarının başında, araç çalışıyor, iki saat benim vatandaşımın orada yakmış olduğu akaryakıtı kim acaba telafi edecek? Örneğin büyükşehirlerimizde zaten sıkıntı varken, bu tür bir uygulamaya girmenin acaba bir demokratik, laik, sosyal hukuk devleti içerisinde tanımı olabilir mi?'' diye konuştu.

SÜREKLİ YENİ ŞEYLER İSTENİYOR

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın masada konuşulacak şeyler olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Konuşulur ve konuşulmuştur da. Bütün yetkililerle konuşulmuştur ve bütün bu yetkililerle yapılan konuşmalar neticesinde bir yere varılmıştır. Ama bunun sonu gelmez. Devamlı her gün yeni şeylerle ortaya çıkılmaktadır. İlgili, ilgisiz ve bunlar kişilere göre değişmektedir'' dedi.



Haber Kaynağı: http://www2.internethaber.com/images/news_source/3.jpg

NOYAN
03-14-2008, 23:50
ben 7100 gün prim ödediğim zaman emekli olacağım, benim çocuğum 9000 gün prim ödeyip emekli olabilecek...

beni etkilemiyorsa bu yasa çocuğumu etkileyecek... bu efendiler oturdukları rahat koltuklarda güzel yazıp çiziyorlar, gelsinler bir gün bir fabrikada çalışsınlar da göreyim :zopa:

ben karşıyım bu yasaya.