PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaybedenler [2008 - Dram] _ İzmir'de 1 Gün, İçeri Buyrun :)


NOYAN
03-14-2008, 02:03
Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrencilerinden...

KAYBEDENLER

http://farm3.static.flickr.com/2409/2316913928_6fb5f87bf0_o.jpg


Bir günde, bir şehirde kaç hayat kaybedebilir?


Yönetmen: Emre Kavuk, Engin Kılıçatan, Cenker Ekemen, Hasan Tolga Pulat, Müslim Yazıcı.

Oyuncular: Ali Günal, Elvan Demirez, Emre Erkan, Eser Karabil, Gülnur Badakal, Serel Çapacı, Sevi Demirçivi, Timur Acar.

Konusu: Kaybedenler, sekiz ayrı öyküden oluşan bir film. Film 1 gün içerisinde İzmir’de geçiyor. Ve daha çok İzmir’in arka mahallelerinde yaşayan, günlük hayatta karşımıza da çıkabilecek sıradan insanların hikâyelerini anlatıyor.

Sekiz farklı karakterin günlük hayatta kesişen yolları ve farkında olmadan birbirlerinin hayatına müdahalesini konu alıyor.

9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ, KENDİ UZUN METRAJLI FİLMLERİNİ ÇEKTİ


Filmde beş yönetmen ve sekiz kısa öykü var bu yönetmenlerden söz edelim. Kim bunlar? Hepsi Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi mi?

Evet hepimiz Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-Televizyon bölümü öğrencisiyiz ve sınıf arkadaşıyız. Engin Kılıçatan, Cenker Ekemen, Hasan Tolga Pulat, Müslim Yazıcı ve ben bu filmin yönetmenleriyiz. Filmin kamera arkasındaki diğer isimler de yine bizim bölümümüzden arkadaşlar. Yani bir Dokuz Eylül filmi dememiz yanlış olmayacak sanırım. Tabi 16:9 ekibi imzasıyla.

Bir de oyuncuları tanıyalım.

Oyuncuların yedisi bizim fakültenin oyunculuk bölümü öğrencileri. Timur Acar, Serel Çapacı, Sevi Demirçivi, Gülnur Badakal, Eser Karabil, Elvan Demirez, Emre Erkan. Sadece bir oyuncu, oyunculuk eğitimi almamış alaylı biri: Ali Tevfik Günal. Ama set içerisinde hepsinin uyumu çok iyiydi. Ve karakterlerini çok iyi bir şekilde canlandırdılar.

Nasıl sıkıntılar ya da keyifler yaşadınız çekimler aşamasında?

Özellikle ekipman konusunda sıkıntılarımız oldu. Gerçi bu filme başlarken bunun farkındaydık, yani bir nevi taşıma su ile değirmen döndürmeye kalkıştık. Ekipman olarak bir şeyimiz yoktu. Her çekim öncesi bunun sıkıntısını yaşıyorduk. Ama oradan buradan bir şekilde temin edildi. Kısacası değirmeni böyle döndürdük. Bunun haricinde bizi en çok sıkan şey, daha önceden çekim yapmak için izin aldığımız mekanların çekim günü gittiğimizde bir bahaneyle izin vermemesi oluyordu. Yani tüm ekip öylece kalıyorduk. Ve bu bizim için çok sıkıntılı bir durum oluyordu. Onun dışında biz çalıştığımız her an keyifliydik.

Yukarıdaki röportaj Yeni Asır gazetesinden alınmıştır.

Filmin galası 25 Mart 2008 Salı günü, saat 20:00’de İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde yapılacak.