PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aslında Erkek Diye Bir Şey Yok - Almula Merter


NOYAN
03-14-2008, 01:32
Kitap 16 ünlü kadının hayatlarındaki en özel sırlarına yer veriyor.


http://www.internethaber.com/images/news/26454.jpg


Almula Merter, son kitabı 'Aslında Erkek Diye Bir Şey Yok'ta, 16 ünlü kadının hayatlarındaki en özel sırlarına yer veriyor. Kitapta Zeynep Tunuslu seks yapmadan yaşayabileceğini söylerken, Reyhan Karaca bekaretini kaybettikten sonra ağladığını anlatıyor.
Oyuncu-yazar Almula Merter'in, 16 ünlü kadınla yaptığı röportajlara yer verdiği yeni kitabı 'Aslında Erkek Diye Bir Şey Yok' piyasaya çıktı. Duygu Asena'ya ithaf edilen kitapta; aralarında İpek Tuzcuoğlu, Lale Mansur, Elif Dağdeviren, Zeynep Tunuslu, Arzu Balkan, Reyhan Karaca ve Seda Kaya Güler gibi isimlerin de bulunduğu 16 ünlü kadın, Merter'in şiddet, bekaret, aldatma, aldatılma, kürtaj, erkekler, imam nikahı, feminizm ve kadın-erkek ilişkileri üzerine sorularını yanıtlıyor.

'Aslında Erkek Diye Bir Şey Yok'... ne anlama geliyor?

Bir kadınlar var, bir de büyümeyen erkek çocukları... Biz kadınlar, ilk regli yaşadığımız andan itibaren 'kadın' olmak, hep olgun davranmak zorundayız. Erkekler ise o şımarıklıklarıyla hayatlarına devam ediyorlar. Büyümek işlerine gelmiyor.

http://www.internethaber.com/images/other/almura.jpg


Konuştuğum kadınların birçoğu için bekaret hâlâ tabu

Benim için bu röportajlarda en önemli şey, kadınların ilk genç kızlık dönemlerinden itibaren hayata nasıl adım attıklarını görmekti. Erkeklerin erkekliğe adım atışları sünnet törenleri, şenliklerle kutlanıyor. Ama kadınlarınki tokatla... Ben bu röportajların sonucunda şunu gördüm; kadınlar ilk regl anlarından itibaren kadınlık duygularını bastırmak zorunda kalıyor. Konuştuğum kadınların birçoğu için bekaret hâlâ tabu.