PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan DTP'ye sırt çevirdi


Kalpsiz_
03-13-2008, 13:52
http://www2.internethaber.com/images/news/58180.jpg
Erdoğan DTP'ye sırt çevirdi
13 Mart 2008 Perşembe 13:32
DTP'liler Erdoğan'la görüşemedi. Randevu taleplerini geri çeviren Başbakanın bir şartı var.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, DTP'nin randevusunu neden olumlu yanıt vermediğini açıkladı: PKK'ya terör örgütü demedikleri sürece görüşmem.
Erdoğan, gazetecilerin DTP'nin kendisinden istediği randevu talebini neden geri çevirdiği yönündeki sorularına karşılık, "Ben görüşmedim ama Grup Başkanvekili arkadaşlarım, Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile görüştüler. Bülücü terör örgütü PKK'ya terör örgütü diyemiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak bunu demedikleri sürece görüşmeyeceğimi daha önce de kendilerine söyledim" dedi.
Erdoğan, Avrupa ve AB ülkelerinin, ABD'nin, bütün Dünya ülkelerinin PKK'yı terör örgütü olarak tanımladığını belirterek, "Parlamentoda hala görev alan bir parti PKK'yı terör örgütü olarak görmüyor" diye konuştu. Erdoğan, bunun seçim yatırımı olarak görüldüğünü de anlamadığını belirterek şunları söyledi:
"Bu siyasi parti bölgenin partisi değildir. Bizim yaptığımız yatırımlar var, bunları seçim yatırımı olurmu, bu çok saçma. Kendi belediyeleri var, vatandaşa yatırım yapsınlar. Biz ayırım yapmıyoruz. Etnik milliyetçiliğe karşıyız, bunlar etnik miliyetçilik yapıyorlar. Biz, bölgesel ve dinsel milliyetçiliğe de karşıyız."