PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uzmanlar uyarıyor: Saçınıza zeytin ve badem yağı sürmeyin!


ALONE53
03-09-2008, 17:18
Uzmanlar uyarıyor: Saçınıza zeytin ve badem yağı sürmeyin!

TUBA ERTAŞ
Bahar gelmesi, çiçeklerin açması, güneşin sıcaklığını hissettirmesi iyi hoş da tüm bu güzellikler yaşanırken saçların dökülme sorunuyla karşılaşabiliyoruz. Bu durumu tersine çevirmek için ünlü kuaför Metin Bahçecik’in 35 yıllık deneyimini bizlerle paylaşmasını istiyoruz.
Haydi buyurun:

Bahçecik’e göre saçları sık sık yıkamak doğru değil. Nedenini şöyle açıklıyor: “Ne kadar kaliteli şampuanlar veya ürünler kullanırsak kullanalım formüllerinde kimyasallar var. Bunlar bir şekilde saçımızdan bir şeyler götürüyor. Bir saçın diyelim ki, dipleri yağlı, uçları kuru, orta bölümlerinde de yıpranma var. Yani saçta üç dört tane sorun olabiliyor. Bu sıkıntıları teker teker gidermelisiniz. En büyük sorundan başlamalısınız.” Ünlü kuaför, elinize aldığınız kremle rast gele bir bakım yapmak yerine kuru olan bölgelere bunu uygulamanın daha iyi olacağını söylüyor. Kremlerle ilgili yanlış bilinen birkaç noktayı ise şöyle aktarıyor: “Genellikle krem kullanmayı sevmeyiz, ama lütfen kremi sevin. Bence saçınıza yapabileceğiniz en büyük iyilik, hangi boyda olursa olsun ne olursa olsun muhakkak krem kullanmaktır.”

Halk arasında saçlara iyi geldiği konuşulan, bakımla ilgili ev sohbetlerinin temel tavsiyeleri arasında yer alan badem ve zeytinyağı kullanımına “Asla bunu yapmayın.” diyerek tepki gösteriyor ünlü kuaför. Ardından zeytin ve badem yağıyla ilgili bilinenin aksine şu görüşleri dile getiriyor: “Ne kadar doğal olurlarsa olsunlar içlerinde saçınıza zarar verecek asitler barındırıyorlar. Bu yağlardan hangisini saçınıza sürerseniz sürün tabii ki saçınızı parlak ve canlı gösterir; ancak onları çıkarmak için defalarca uygulamanız gereken şampuanlar saçınızın güzelliğini bozacaktır.”

Çok merak edilen kına ve boyaların saçlara ne gibi zararlar verdiği sorusuna ise Bahçecik, kınanın gözenekleri kapadığını, bu nedenle saça zarar verdiğini, ancak bazı boyaların saçları beslediğini söylüyor. Saç diplerinde kabuklanmalar olduğunda sıcak su ile yıkamama ve ayrıca bu probleme özel şampuan ve kremler kullanma tavsiyesinde bulunuyor.

“İnsanlar vakit acısından saç kremi ve şampuanı bir arada kullanıyor. Ama kremin saç diplerine uygulanması pek doğru değil, saç hacmini kaybediyor. Şampuanı ayrı, kremi ayrı kullanmak en doğru karardır.” diyor Metin Bey. Ve saç dökülmeleri hakkında şu bilgiyi veriyor: “Her bir saç telinin ömrü 4 yıldır ve 4 yıl sonra saç teli dökülür ve yerine yeni saç teli gelir. Belirli zamanlarda mevsimsel dökülmeler olur. Bundan dolayı korkulacak bir şey yoktur. Dökülme şiddetli ise bunu önlemek için şampuanlar ve ampuller bulunmaktadır, onlar kullanılabilir.” Bilindiği üzere herkesin saç yapısı farklı. Bu bilindik bir durum. Bilinmesi gereken bir şey daha var ki o da farklı bakımlara ihtiyaç duyduğumuz. Nasıl bir yol izleyeceğimiz konusunda küçük tüyolar veriyor ünlü kuaför: “Saçınızdaki elektriklenme, ince telli olmasından, çok sık yıkanmasından, yünlü giysilerden ve saçınıza uygun olmayan ürün seçiminden de kaynaklanır. Bu saç tipine sahip olanlara yıkamadan sonra saç boy ve uçlarına krem kullanmalarını tavsiye ederim. Nemsiz saçlar için ise haftada bir gün profesyonel salon bakımı ve günlük, içinde saçta kalan (durulanmayan) bakımlar saçınızı dengeler.”

35 yıllık tecrübesi ile Metin Bahçecik, daha az dökülen ve sağlıklı kalabilen saçın reçetesini, saç dökülmesini artıran nedenleri ortadan kaldırmak olarak görüyor ve bunları ateşli bulaşıcı hastalıklar, hamilelik, bazı ilaçlar ve ışın tedavileri, tiroit bezi rahatsızlıkları, cilt enfeksiyonları, stres, yorgunluk, uykusuzluk, vitamin eksikliği, yanlış uygulanan zayıflama rejimleri, yaşlanma, hormonal bozukluklar ve genetik özellikler olarak sıralıyor.
Sayı: 67
Bölüm: Aktüel

morciii
03-09-2008, 17:32
vallaha hiç kusura bakmasın ama bu zamana kadar her kullanışımda çok güzel verim aldım halada kullanıyorum hatta şu anda kafam sarılı :D

ALONE53
03-11-2008, 11:18
WALLA BEN uzmanların yalancısıyım :)

diplomalievkizi
04-27-2008, 17:47
ne sürsem ona alışıolar...ben de bişey sürmeyecem...en güzeli:Diki tüy yüzünden şebek mi olymyahu:D