PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Havuzda Fener skandalı


Fırtına_
03-09-2008, 10:57
Fenerbahçe'nin Türk vatandaşı yaparak yarıştırdığı Ukraynalı yüzücülerin, ülkelerinde de yarıştığı ortaya çıktı.
Fenerbahçe'nin Türk vatandaşı yaparak yarıştırdığı Ukraynalı yüzücüler Demir Atasoy ile Deniz Nazar’ın aynı sezon içersinde ülkelerinde Dimytro Cherkasov Rus adı ile Kyevska kulübünde, Dimytro Nazarenko’nun ise Dyussh Kulübü’nde yarıştıkları ortaya çıktı.

G.Saray Kulübü Yüzme Şube Kaptanı Ercüment Gümrük, bu iki yüzücünün 28 Haziran - 2 Temmuz 2007, 19-21 Aralık 2007 ile 21-24 Şubat 2008 tarihleri arasında Ukrayna’da düzenlenen üç farklı ülke şampiyonasında eski kulüpleri adına 14 yarışmaya lisanslı olarak puan kazandırmak amacıyla katıldıklarının tespit edildiğini ve bu nedenle Yüzme Federasyonu’na başvuruda bulunduklarını açıkladı.

GSGM Sicil Lisans Yönetmeliğinin 9.maddesine göre, bir sporcu bir sezon içerisinde sadece bir kulüp adına yarışabiliyor.

Dereceleri iptal olmalı

Galatasaray Yüzme Şube Kaptanı Ercüment Gümrük, "Demir Atasoy ile Deniz Nazar isimli yüzücülerin cezalarının tespit edilinceye kadar milli takımlardaki ve Türkiye Kulüplerarası Açık Yaş Yüzme Şampiyonası 2007 Aralık kategori yarışmalarındaki dereceleri değerlendirme dışı tutularak yeniden düzenlenip, gerekli disiplin cezalarının uygulanması gerekmektedir" dedi.

Fenerbahçe Yüzme Takımı söz konusu bu iki sporcunun yarıştığı İzmir’deki Kulüplerarası Açık Yaş Yüzme Şampiyonası’nda erkekler ve bayanlarda şampiyon olmuştu.

Yüzme Federasyonu Asbaşkanı Tuğrul Dellaloğlu, G.Saray Kulübü’nün bu iki yüzücü hakkında yaptıkları başvuruyu yönetim kurulunda görüşeceklerini belirterek, "Demir Atasoy ile Deniz Nazar’ın bir yıl içerisinde kendi ülkelerinde yarıştıkları doğrudur. Adı geçen bu sporcular federasyondan izin talebinde de bulunmamışlardır" dedi.