PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaşamın Kıyısında'ya Londra'da gala


*fanii*
11-21-2007, 00:16
http://image.haber3.com/haber/121254.jpg


Yönetmen Fatih Akın’ın "Yaşamın Kıyısında" filminin Londra galası yapıldı.

Renoir sineması salonunda dün gece düzenlenen galada hazır bulunan Fatih Akın, filmin gösteriminden sonra çeşitli konularda soruları yanıtladı.

"Yaşamın Kıyısında" filminde yansıtılan Türkiye ile "Duvara Karşı" filminde yansıtılan Türkiye arasında farklılıklar bulunduğunun belirtilmesi üzerine Akın, "bunun özellikle yapılmış bir şey olmadığını, Türkiye’nin de, kendisinin de değişmekte olduğunu" söyledi.

Filmlerinde Türkiye ile Almanya’daki yaşamın birbirinin içinde göründüğünün hatırlatılması üzerine de, bunun göçün değil, küreselleşmenin doğal bir sonucu olduğunu ifade eden Akın, bugün bir kişinin Almanya’da Türkiye’deymiş gibi yaşamını sürdürebileceğini, bunu yaparken bir kelime bile Almanca bilmesine gerek olmadığını kaydetti.

"Yaşamın Kıyısında" filminin ana karakterlerinden birinin filmin sonunda denize bakarak babasının gelişini beklemesinin Alexander Dumas’nın "Bekle ve umut et" cümlesinden esinlendiğini de anlatan Fatih Akın, "Umudumuz olmasa sabahları uyanıp günlük koşuşturmanın içine giremeyiz" dedi.

Akın, "Türkiye’de askerlik yapmayacağı, gerekirse Türk vatandaşlığından çıkacağı" şeklinde bir İsviçre gazetesinde yer alan sözlerinin doğru olup olmadığının sorulması üzerine, bu sözleri söylediğini ve doğruluğuna inandığını söyledi.

Sözlerinin Türk gazetelerine şehit haberleriyle birlikte ilk sayfadan yansıdığını ve kendisine karşı tepkilerin oluştuğunu belirten Akın, bunun üzerine sözlerini yumuşattığını, ancak temelde görüşlerinin değişmediğini ifade etti.

Fatih Akın daha sonra onuruna verilen davete katıldı ve hayranlarıyla uzun uzun sohbet etti.


Kaynak (http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=304645)

nehir
11-21-2007, 10:55
teşkkür güzel filimdr gidilebilir..

alfonzo28
11-21-2007, 16:13
bu fatih akının filmler güzel oluo zaten ya:D