PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sekiz yeni film vizyonda


morciii
03-08-2008, 11:13
http://www.internethaber.com/images/news/35185.jpg
Sekiz yeni film vizyonda
08 Mart 2008 Cumartesi
Bu hafta vizyona 8 yeni film giriyor. Aralarında merakla beklenen "M.Ö. 10,000" ve Oskar'lı "No country for old man" de var.


İhtiyarlara Yer Yok http://www.internethaber.com/images/other/nokantirim.jpg
(No Country For Old Men)

Yönetmen: Joel Coen, Ethan Coen
Oyuncular: Javier Bardem, Tommy Lee Jones , Josh Brolin...
Tür: Dram
Yapım Yılı: 2007

Kendi başına sessiz sakin bir hayat süren antilop avcısı Moss, kötü giden bir uyuşturucu pazarlığınıdan şans eseri iki milyon dolarlık bir çantaya ve yüklü miktarda eroine sahip olur.

Ancak ortada iki ceset bulunmaktadır. Parayı ve eroini alan avcı hayatını baştan sona değiştirecek bir maceranın içine düşecektir
Mülteci

Yönetmen: Reis Çelik
Oyuncular: Halil Ergün, Derya Durmaz, İbrahim Balaban...
Tür: Dram
Yapım Yılı: 2007
http://www.cnnturk.com/images/ks/multeci.jpgŞivan, Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşayan, 20 yaşında bir gençtir. Şivan’ın dedesi Şaho, varlığını sürdürebilmek için hem devlet güçlerine hem de bölgede güçlü olan örgüte mesafeli duran Givdanlı aşiretinin ağasıdır.

Şivan, sevdiği kız Berfin ile tarlada buluştuğu bir gün, tarlaya sabotaj düzenlenir ve köyün tüm harmanı yakılır. Olay üzerine başlayan polis sorgusu, olay anında tarlada olduğu kanıtlanan Şivan’ın hayatını geri dönülmez bir şekilde değiştirir. Sorguya alınan Şivan, hem polis ve örgütün arasında kalmıştır.

Torununun hayatının tehlikede olduğunu düşünen dedesi Şaho, Şivan’ın yurtdışına çıkarılmasını sağlar. Bir şebeke aracılığıyla Almanya’ya kaçırılan Şivan, burada bir sığınmacılar kampına yerleştirilir.

Ne var ki dilini bilmediği bu ülkede Şivan’ı Türkiye’de yaşadığı deneyime farklı boyutlar ekleyecek bir sınav beklemektedir.
http://www.cnnturk.com/images/ks/mo_10000.jpg
MÖ 10000
(10.000 B.C.)

Yönetmen: Roland Emmerich, Mark Gordon, Michael Wimer
Oyuncular: Steven Strait, Omar Sharif, Cliff Curtis, Camilla Belle...
Tür: Macera / Dram
Yapım Yılı: 2008

Uzak bir dağ kabilesinde, genç avcı D’Leh (Steven Strait) kalbinin kraliçesini bulmuştur: Güzel Evolet (Camilla Belle).

Gizemli bir savaşçı grup, köyünü yağmalayıp, Evolet’i kaçırınca, D’Leh sevdiği kadını kurtarmak için savaşçıların peşinden dünyanın öbür ucuna kadar gitmek üzere küçük bir avcı grubuna önderlik etmek zorunda kalır.

Kaderin rüzgarına kapılan bu zoraki savaşçı-avcı grup, kılıç dişli kaplanlar ve tarih öncesi yırtıcılarıyla mücadele eder; kahramanca yolculuklarının sonunda bir Kayıp Uygarlığı ortaya çıkarırlar.

Nihai kaderlerinde dev piramitlerin gökyüzüne uzandığı, hayalgücünün ötesinde bir imparatorluk vardır. Burada D’Leh’inin halkını zorla köleleştiren güçlü bir tanrıyla karşı karşıya gelecektirler.
http://www.cnnturk.com/images/ks/kolera_gun.jpg
Kolera Günlerinde Aşk
(Love in the Time of Cholera)

Yönetmen: Mike Newell
Oyuncular: Giovanna Mezzogiorno, Liev Schreiber, Javier Bardem, Benjamin Bratt...
Tür: Dram / Romantik
Yapım Yılı: 2007

Terk edilmiş bir sevgilinin, yeniyetmelik yıllarından başlayarak yaşlılığın alacakaranlığına dek süren yarım yüzyıllık aşkının öyküsü.

Florentino Ariza,13 yaşında ilk gördüğü andan beri güzel bir Latin kadını olan Fermina Dazave'ye karşılıksız bir aşk duymaktadır.

Ancak kızı Fermina için Florentina'dan daha iyi bir damat düşünen baba kızını evden uzaklaştırır.

Doktor Juvenal Urbino ise iyi bir damat adayı olarak karşılarına çıkacak, olaylar bu aşk üçgeninde beklenmedik sürprizlerle ilerleyecektir.
Jumper
(Jumper)

http://www.cnnturk.com/images/ks/jumperc.jpgYönetmen: Doug Liman
Oyuncular: Diane Lane, AnnaSophia Robb, Jamie Bell...
Tür: Bilimkurgu / Macera / Komedi
Yapım Yılı: 2008

Bilim-kurgu gerilimi, hayal edebildiği herhangi bir mekana kendini ışınlama yetisi olduğunu farketmiş bir adamın epik macerası ile yeni bir boyuta sıçrıyor.

New York’dan Tokyo’ya, Roma harabelerinden Sahra Çölü’nün ortasına, istediği herhangi bir yere, herhangi bir zaman içinde anında sıçrama yapabilen David Rice, bu sıradışı özgürlüğünün aslında pek de limitsiz bir özgürlük olmadığını, bu güce sahip tek kişinin kendi olmadığını farkeder ve kendini olağanüstü türünün hayatta kalma savaşı içinde buluverir.

David Rice, birçoklarının hayatında sadece hayal edebildiği bir güçle büyümüştür. Uzay-zaman dokusu içindeki yırtıkları kullanarak, kendini zihninde canlandırabildiği herhangi bir yere anında nakledebilmektedir.

Göz açıp kapayıncaya kadar gezegenin bir tarafından öbür tarafına gidebilir, bir gecede yirmi gün batımına tanık olabilir, Mısır’daki Spenks üzerinde kahvaltısını edip, Avustralya’ya sörf yapmaya, oradan Paris’e akşam yemeğine ve Tokyo’ya kahve içmeye gidebilir.

Duvarların içinden geçebilir, kilitli banka kasalarına ve en gizli odalara girebilir. Şimdiye kadar, bu gücünü sadece geçmişindeki tatsız anılardan kaçmak, sınırsız zenginliğin ve vahşi özgürlüğün tadını çıkartmak için kullanmıştı.

Limitlerden, sınırlardan, sonuçlardan habersizdi. Gerçek bağlantıları bilmiyordu. Şimdiye kadar
http://www.cnnturk.com/images/ks/hay_korkma.jpg

Hayattan Korkma

Yönetmen: Berrin Dağçınar
Oyuncular: Haldun Boysan, Tarık Popuççuoğlu, Zeki Alasya...
Tür: Dram
Yapım Yılı: 2007

Film bir kasabada kendilerine yetecek kadar üreten, ürettiği ile yaşayıp giden üç ailenin öyküsünü konu alıyor.

Mandıracılık yapan Talat, tavuk yetiştiren Bedrettin ve babadan kalan fırınında ekmek üreten Rıfkı, doğduklarından beri aynı kasabada yaşayan, çoluk çocuğa karışmış, çocukluklarından beri birbirlerinden hiç ayrılmamış üç arkadaştır.

Talat’ın çocuğunun hastalanması ile hayat bir anda değişmeye başlar.
Lagerfeld Sırları
(Lagerfeld Confidential)

http://www.cnnturk.com/images/ks/lagerfelda.jpgYönetmen: Gregory Bernard
Oyuncular: Nicole Kidman , Karl Lagerfeld, Princess Caroline Of Monaco...
Tür: Belgesel
Yapım Yılı: 2007

Rodolphe Marconi, Lagerfeld’den habersiz değil ama saygı, hayranlık, gizlilik ve hassasiyetler Lagerfeld gizemini çözmeyi teklif ediyor.

150 saatlik çekimlerin sonucunda, kelimenin tam anlamıyla Karl Lagerfeld’in hayatını paylaşan Marconi, bir elbisenin hazırlaşını, söyleşileri, fotoğrafçılık ve resim çalışmalarını, sanat kitapları koleksiyonunu, Chanel’i, Fendi’yi, Lagerfeld Galeri’yi, dünyanın en güzel kızlarını, aktrislerini, dünyaca ünlü yıldızları yani kısaca yıldızın günlük hayatını bir yönetmen gözüyle gözleri önüne seriyor.

Bu görüntüleri sorgulayamaya açarak, seyirci bu karanlık bölgeleri yaşayacak. Bakışların arkasında kalan özel bir hikaye, karanlık bir çocukluk, 80’li yıllarda 7’deki ve Saray’daki gece eğilimleri, Saint-Laurent’ın Dior için seçildiğini öğrendiği zamanki öfke, göz kamaştırıcı yükseliş.

Ayrıca, despotluğa eğilim gösteren bir nahoşluk ama aynı zamanda gülmeye, komiklik yapmaya, güldürmeye, şaşırtmaya ve beklenmeyen yerde var olmaya neredeyse patolojik bir ihtiyaç duyumunun kısacası her şeyin olduğu bir karakteri de ortaya çıkarıyor.

Marconi sonuçta bir hayatın altüst edici anlarını ortaya çıkarıyor; uzun yıllar hayatını paylaştığı kişinin ölümüyle yaralanmış yalnız ama yine de nostaljiye tahammül edemeyen bir adam:

“Daha öncesi daha iyiydiyse, o zaman hemen intihar etmeli.”

Seyirci aynı zamanda, edebiyata, sinemaya, resme aç, Art Deco ve çağdaş sanat, uç noktadaki estetik, şıklık ve lüks fanatiği bir uykusuz entellektüeli de keşfedecek.

Marconi, kendisi orada olmasa bile, her Pazartesi sabahı yardımcılarına çikolata göndermeyi unutmamak, her defileden sonra çalışanlarına kendileri için bir çanta, ayakkabı veya ceket almayı unutmamalarını tembihlemek gibi pek çok inceliği içinde barındıran bir insanı da seyirciye göstermekte.
Hasta
(Sicko)

http://www.cnnturk.com/images/ks/hastamoore.jpgYönetmen: Michael Moore
Oyuncular: Michael Moore, Bill Clinton, Hillary Rodham Clinton...
Tür: Belgesel / Komedi
Yapım Yılı: 2007

Sicko çılgın, çoğu zaman acımasız ve her zaman kâr amaçlı Amerikan sağlık sistemini gözler önüne seren bir portredir.

Günlük yaşamda insanların tıbbi bakımla ilgili karşılaştıkları sıra dışı ve üzücü olayları anlatmaktadır.