PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Carlos: İstanbul bana alışamadı


Kalpsiz_
03-07-2008, 17:48
''İstanbul'da son samba'' adıyla hazırlanan programda Roberto Carlos'un Real Madrid'den ayrılışı, geride bıraktıkları ve İstanbul'daki yeni hayatı üzerine röportajlar yer aldı. 2006-2007 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'in Bayern Münih'e elenmesinde defansta yaptığı hatadan dolayı en büyük suçlu durumuna düştüğünü söyleyen Carlos, takımdan ayrılmaya kesin olarak karar verişini, ''Eve döndüğümde anneme telefon ettim ve olanları anlatarak, (Anne ben Madrid'den gidiyorum) dedim'' diye anlattı.

İstanbul'da farklı bir hayatı olduğunu kaydeden Carlos, ''Sokakta beni çok durduruyorlar. Bu yüzden evde kalıyorum. Madridliler bana alışıklardı ama İstanbul daha alışamadı. Fakat İstanbul çok güzel, modern. İyi restaurantlar var'' şeklinde konuştu.

''RONALDO KARDEŞİM, BECHKAM İSE GERÇEK ARKADAŞIMDI''

Fenerbahçe'ye ''önemli bir futbolcu olarak'' geldiğini ifade eden Brezilyalı tecrübeli futbolcu, ''Buraya geldiğimde herkes zaten beni tanıyordu. Çok büyük sevgiyle karşılandım. Demek ki bu zamana kadar yaptıklarımın doğru olduğunu anlayıp kendimle gurur duydum'' açıklamasında bulundu.

''Olağanüstü biri'' olarak tanımladığı Fransız Zinedine Zidane ile Real Madrid'de birlikte oynamaktan büyük zevk aldığını belirten Carlos, Zidane'ın ''az ama öz konuşmasından'' etkilendiğini ve döneminin en iyi futbolcusu olarak onu hatırlayacağını vurguladı.

İngiliz futbolcu David Beckham ile ''çıkarsız, çok iyi bir dostluk'' kurduğunu söyleyen Carlos, ''Maçtan önce veya sonra eve gidip birlikte konuşuyorduk, maçı tartışıyorduk. Ronaldo kardeşim, Bechkam ise gerçek arkadaşımdı'' dedi.

''BU İNSANLARI ÖZLEDİM''

Carlos ayrıca, Real Madrid'deki 11 yıllık kariyerinde birlikte olduğu Fernando Hierro'yu ''İnsan ve profesyonel olarak bana çok yardım etti. Bana göre Real Madrid'in en iyi kaptanıydı'', İngiliz Steve Mc Manaman'ı ''Çok fazla ön plana çıkmazdı ama mükemmel bir futbolcuydu. Aynı zamanda garip ama eğlenceli biriydi. İngilizler genelde olmaz ama o öyleydi'', teknik direktör Vicente Del Bosque'yi de ''Her zaman insanın yüzüne gerçeği söyleyen, iyi bir teknik direktör ve fantastik biri'' olarak değerlendirirken, ''Bu insanları özledim'' diye ekledi.

İstanbul'da çocukları ve kız arkadaşı Mariana ile birlikte kaldığını ve mutlu olduğunu ifade eden Carlos, gelecek 10 Nisan'da kutlayacağı 35. yaşgünü için ailesinin ve arkadaşlarının İstanbul'a geleceğini ve bir yaşgünü kutlaması organize ettiğini söyledi.

''REAL MADRİD'DE TEKRARI OLAMAYACAK BİR FUTBOLCU OLDU''

Bu arada Roberto Carlos'u 1996 yılında FC İnter'den transfer eden dönemin Real Madrid Kulübü Başkanı Lorenzo Sanz, ''Roberto, bence futbol tarihinin en karlı transferi oldu. O dönem 3 milyona almıştık onu ve ödeme de 3 yılda yapılacaktı. Real Madrid'in hiç kuşkusuz en önemli, en faydalı kanat oyuncusu oldu'' dedi.

Del Bosque de ''mükemmel bir insani karakterinin'' yanı sıra Roberto'nun büyük bir futbol hayranı olduğunu vurgulayarak, ''Sadece oynamasını değil, seyretmesini de çok seven, sahada ve antrenmanda çok disiplinli biri. 100 metreyi 11 saniyede konuşuyordu' şeklinde konuştu.

Brezilyalı futbolcu için ayrıca Fernando Hierro, ''Çok iyi ilişkileri olan, bana göre Real Madrid'in en iyi yabancı oyuncusuydu'', Michel Salgado da ''Sol kanattan çok fazla maç kazandıran bir futbolcuydu. Real Madrid'de tekrarı olamayacak bir futbolcu oldu'' şeklinde övgüler yağdırdı.