PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP buzları eritmek istiyor


Kalpsiz_
03-07-2008, 17:16
http://www.internethaber.com/images/news/55822.jpg
CHP buzları eritmek istiyor
06 Mart 2008 Perşembe 18:08
TSK ve muhalefet arasındaki gerilim tırmandı. Buzları eritmek için ilk adım CHP'den geldi. İşte Baykal'ın açıklaması;

Genelkurmay'ın 'Yapılan haksız eleştiriler hainlerden daha fazla zarar veriyor' açıklamasının ardından başlayan TSK-CHP gerilimi tırmanıyor. CHP yönetimi, sınır ötesi operasyonun görüşülmesi için TBMM'de oturum istiyor.

CHP yönetiminin bu kararı şöyle yorumlanıyor: "Bizim muhatabımız Başbakan'dır. Askerle bir hesabımız yok. Ama asıl hesabı parlamentoda soracağız..."

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında genel merkezde toplandı.
CHP OTURUM İSTEDİ

Gündemdeki gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda, TSK'nın Irak'ın kuzeyine gerçekleştirdiği kara harekatının sona erdirilmesine ilişkin zamanlama konusunda TBMM'de genel görüşme açılması için girişimde bulunulması kararlaştırıldı. Konuyla ilgili hazırlıkların CHP Meclis grubu tarafından yürütüleceği ve AK Parti'nin talebi durumunda konunun kapalı oturumda da değerlendirilebileceği belirtildi.

Toplantıda, Genelkurmay Başkanlığı ve CHP'den yapılan yazılı açıklamalarla yaşanan tartışma süreci de gündeme geldi. Baykal'ın yaptığı değerlendirmede, “Kara harekatının sona erdirilmesinde yaşanan sürecin, bu kararda ABD'nin etkisinin bulunduğunu gösterdiğini, bu görüşün kamuoyu ve dış basın tarafından da benimsendiğini” söylediği öğrenildi.

ŞEMDİNLİ'DE BÜYÜKANIT'IN ARKASINDAYDIK

Baykal, bu konudaki eleştirilerinin muhatabının hükümet olduğunu yineleyerek, TSK ile karşı karşıya gelmenin CHP'nin siyasi geleneğinde bulunmadığını vurguladı. Yapılan yanlışların her zaman üstüne gittiklerini, 12 Mart'ta ve 12 Eylül'de CHP'nin ve kendisinin açık tavır ortaya koyduğunu anlatan Baykal, Şemdinli davasıyla ilgili iddianame sürecini de hatırlattı. Baykal, o dönemde Kara Kuvvetleri Komutanı olan Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a yönelik bazı tertipler ortaya konulduğunu, parti olarak buna da karşı çıktıklarını kaydetti.

Muhalefet partisi olarak yaşanan süreci sorgulamalarının doğal olduğunu kaydeden Baykal, eleştirilerin hedefi olmadığı halde TSK ile tartışmaya girmiş gibi bir görüntü ortaya çıktığını, bunun istemedikleri bir durum olduğunu vurguladı.