PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : En çok okunan kitaplar


_SoN_
03-07-2008, 17:10
http://www.sonforum.info/./images/news/55708.jpg
En çok okunan kitaplar
05 Mart 2008 Çarşamba 11:24
Geçtiğimiz şubat ayında en çok satan kitaplar hangileri oldu, sizin için derledik.


Geçtiğimiz şubat ayında yakın tarihimize olan ilgi artarak devam etti. Bu konuda tartışmasız en iyilerden olan İlber Ortaylı’nın son kitabı Tarihin İzinde geçen ayın en çok okunan kitabı oldu.

Üstün Dökmen’in Küçük Şeyler dizisinin üçüncü kitabı olan Yaşama Yerleşmek geçtiğimiz ay en çok okunan ikinci kitap oldu.

Gazeteci Cüneyt Arcayürek’in Atatürk’ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik isimli kitabı en fazla okunan üçüncü kitap olarak listemize girdi.


En çok okunanlar tam liste;

1- Tarihin İzinde – İlber Ortaylı – Profil Yayınları (http://www.kitapturk.com/V2/Pg/****Detail/Number/35901/Tarihin_Izinde.htm)
Konusu: Ülkemizin değil dünyanın en önemli tarihçilerinden İlber Ortaylı “Tarihin İzinde” dolaşıyor, kafa kurcalayan sorulara cevaplar veriyor ve ezberleri bozuyor.

2- Yaşama Yerleşmek – Üstün Dökmen - Remzi (http://www.kitapturk.com/V2/Pg/****Detail/Number/35709/Yasama_Yerlesmek.htm)
Konusu: Prof. Dr. Üstün Dökmen, bu kitabında yaşama yerleşmenin koşullarını anlatıyor. Küçük Şeyler dizisinin yeni kitabı.

3- Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik? – Cüneyt Arcayürek – Detay Yayınları (http://www.kitapturk.com/V2/Pg/****Detail/Number/36072/Ataturkten_Sonra_Bugunlere_Nasil_Geldik.htm)
Konusu: “Atatürk’ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik?” başlıklı bu kitap, Atatürk’ün ölümünden sonra gelip geçen bütün iktidarların din ve dincilere verdikleri ödünleri, karşıdevrim hareketlerini olanca çıplaklık ve ayrıntılarıyla anlatıyor.

4- Gümüş Yıldönümü – Maeve Binchy – Doğan Kitap (http://www.kitapturk.com/V2/Pg/****Detail/Number/36024/Gumus_Yildonumu.htm)
Konusu: Birbirine bağlı altı hikâyeden oluşan enfes bir Maeve Binchy romanı.
Anne babalarının evliliklerinin gümüş yıldönümünü kutlamaya hazırlanan bir ailenin hikâyesi...

5- Olasılıksız – Adam Fawer – April Yayıncılık (http://www.kitapturk.com/V2/Pg/****Detail/Number/24748/Olasiliksiz.htm)
Konusu: Şans nedir gerçekten? İçinizde bütün parayı kırmızıya yatırmanız gerektiğini söyleyen bir his var. Bu his bir öngörü müdür? Yoksa daha fazlası mı? Eğer siz de kontrolün kimde olduğunu merak ediyorsanız, ‘Olasılıksız’ tam size göre bir roman..

6- Akp Gerçeği ve Laik Darbe Fiyaskosu – Osman Ulagay – Doğan Kitap (http://www.kitapturk.com/V2/Pg/****Detail/Number/35994/Akp_Gercegi_ve_Laik_Darbe_Fiyaskosu.htm)
Konusu: ''Osman Ulagay, kitabında, Türkiye'nin AKP'yi aşabilmesi için, laikliği savunan kesimlerin demokrasi içinde yeni bir bakış ve söylem geliştirmelerine duyulan ihtiyacı vurguluyor.

7- Siyah Süt – Elif Şafak – Doğan Kitap (http://www.kitapturk.com/V2/Pg/****Detail/Number/33581/Siyah_Sut.htm)
Konusu: "Siyah Süt" kadınlığın, kadınların hayatının kasvetli ve karanlık ama son tahlilde geçici bir dönemiyle ilgili.

8- Portobello Cadısı – Paulo Coelho – Can Yayınları (http://www.kitapturk.com/V2/Pg/****Detail/Number/35603/Portobello_Cadisi.htm)
Konusu: Gizemli bir kadının öyküsü Onu yakından tanıyan, belki de hiç tanımayan dostlarının ağzından Athena

9- İhanet Çemberi – Bülent Orakoğlu – Timaş Yayınları (http://www.kitapturk.com/V2/Pg/****Detail/Number/35995/Ihanet_Cemberi_-_PKKyi_Yoneten_Turkler.htm)
Konusu: Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Bülent Orakoğlu, Türkiye’nin yüzleşmesi gereken korkunç gerçekleri ilk kez bu kitapta açıklıyor.

10- Veda – Ayşe Kulin - Everest (http://www.kitapturk.com/V2/Pg/****Detail/Number/27866/Veda.htm)
Konusu: Ayşe Kulin, Osmanlı İmparatorluğu'nun son günlerinde, işgal altındaki İstanbul'da bir konakta yaşananları anlatıyor bu kez.

11- Ama Hangi Atatürk – Taha Akyol – Doğan Kitap (http://www.kitapturk.com/V2/Pg/****Detail/Number/35896/Ama_Hangi_Ataturk.htm)
Konusu: Taha Akyol’un son kitabı "Ama Hangi Atatürk". İmparatorluğun dağılma sürecinden başlayarak, müthiş iç ve dış mücadele ve savaşlarla dolu Atatürk’ü anlatıyor.

12- Tanrı Yanılgısı – Richard Dawkins – Kuzey Yayın (http://www.kitapturk.com/V2/Pg/****Detail/Number/27234/Tanri_Yanilgisi.htm)
Konusu: “Yaratılışçılar ile Tanrı’ya inanlar, Dawkins’i kendilerinin bas düşmanı olarak görmekte haklılar. Tanrı Yanılgısı’nda kendinin ne müthiş bir hasım olduğunu göstermektedir.

13- Komutanlar Cephesi – Fikret Bila – Detay Yayınları (http://www.kitapturk.com/V2/Pg/****Detail/Number/33472/Komutanlar_Cephesi.htm)
Konusu: Türkiye yıllardır kanıyor. PKK terörüne karşı, toprak ve ulus bütünlüğünü, kuruluş temellerini korumak için mücadele ediyor. Bu kitapta PKK ile mücadelenin tüm boyutlarını "Komutanlar Cephesi"nden göreceksiniz.

14- Mükemmelliğin Rehberi – Robin Sharma – Goa Yayınları (http://www.kitapturk.com/V2/Pg/****Detail/Number/35942/Mukemmelligin_Rehberi.htm)
Konusu: Bestseller yazar ve liderlik uzmanı Robin Sharma, Mükemmelliğin Rehberi'nde hayatınızı yeni bir gözle değerlendirmenize ve bu yolla gerçek bir yaşam deneyimine ulaşmanıza yardımcı olacak ipuçları sunuyor.

15- Diriliş - Çanakkale 1915 – Turgut Özakman – Bilgi yayınevi (http://www.kitapturk.com/V2/Pg/****Detail/Number/36306/Dirilis_-_Canakkale_1915.htm)
Konusu: Çanakkale’yi, Milli Mücadele’nin bir alternatifi gibi gösteriyorlar. 18 Mart çok uzun yıllardan beri kara ve deniz savaşlarının ortak Çanakkale günüydü. Son zamanlarda bu deniz zaferi günü gibi kutlanıyor, çünkü orada Atatürk yok. Çanakkale’de mucizeler yaratmaya, hurafeye gerek yok. Çanakkale’nin kendisi mucize. Onca yokluğa rağmen kendisi mucize.

morciii
03-07-2008, 17:27
son dönemdeki olaylar kitap satışlarını da etkilemiş anlaşılan...

peri_7
03-07-2008, 18:03
siyah sütü okumak istiorum bende

ayshenur
03-08-2008, 22:49
ayşe kulinin veda yı okumak istiyorm konusu güzel tbi osmanlı olunca çekiyoo beni :)

_SoN_
03-08-2008, 22:52
siz okuyun bana anlatırsınız :)