PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uğur Fenerbahçe'de oyna(ya)maz!


Kalpsiz_
03-07-2008, 11:18
Uğur Fenerbahçe'de oyna(ya)maz!
Eren Güler 7 Mart 2008 http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/5133407.jpgGeçen sene Fenerbahçe'nin sol açığı kimdi? Tuncay... Efsaneydi... Ama yeni ufuklara açılmak istedi... Yolu açık olsun.


Şimdi Fenerbahçe (http://www.hurriyet.com.tr/index/fenerbah%C3%A7e/)'nin sol açığı kim? Uğur Boral... Fenerbahçe (http://www.hurriyet.com.tr/index/fenerbah%C3%A7e/)'nin geçen sene Gençlerbirliği'nin elinden cımbızla çeker gibi beş kuruş bonservis ücreti ödemeden aldığı adam. Yeni Tuncay olur mu derken, şimdi Tuncay'ı hatırlayan yok.
Bırakın onu, Avrupa'ya açılmanın yolunu Avrupa'da oynamak zannedenlere inat, bütün Avrupa'yı kendine hayran bıraktı. Şampiyonlar Ligi maçlarının en çok konuşulan isimlerinden biri oldu...
CAVCAV'A BİLE PABUCUNU TERS GİYDİRDİ
Şimdi bakın, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav Uğur Fenerbahçe (http://www.hurriyet.com.tr/index/fenerbah%C3%A7e/)'ye gelirken ne demişti: "3-5 maç oynar döner gelir. Fenerbahçe (http://www.hurriyet.com.tr/index/fenerbah%C3%A7e/)'de oynama şansı çok az."
Sen misin böyle diyen... Uğur bir başladı pir başladı. Zaten biraz daha böyle oynamaya devam ederse Cavcav başkanın dediği doğru çıkacak. Gerçekten de Fenerbahçe (http://www.hurriyet.com.tr/index/fenerbah%C3%A7e/)'de oynayamayacak, çünkü alıp götürecekler Avrupa'nın devlerinden birine...

İlhan Cavcav'ın Uğur Boral'la ilgili geçen seneki sözlerinden bahsederken başkanı da hemen harcamayalım. Zaten o muhtemelen biraz da kızgınlıkla söylemişti bunları. Çünkü sonunda "gönlüm başarılı olmasından yana. İnşallah yanılırım" demişti. Evet, başkan yanıldı... Ama, bir kere yanıldı diye devamlı başına kakmamıza gerek yok.
CAVCAV'I ARADIM VE SORDUM...
Toplantı arası ulaşabildiğim telefondaki ses işte o son cümleyi söylüyordu dün. Biraz da kızgındı belli ki: "Bir kere söyledik diye bu kadar gündeme getirmenin ne anlamı var? Ben Uğur'la iftihar ediyorum..."
Elbette Başkan, sizin Türk futoluna katkılarınızı bilmeyen yok. Bugün birçok kulüpte Gençlerbirliği'nin altyapısından yetişmiş oyuncular oynuyor. İnanmayan Fenerbahçe (http://www.hurriyet.com.tr/index/fenerbah%C3%A7e/)'nin iki kanadına baksın...
Cavcav Uğur hakkında yanıldı ama anlaşılan yanıldığı için mutlu... "Uğur'un bizde oynadığı oyunla Fenerbahçe (http://www.hurriyet.com.tr/index/fenerbah%C3%A7e/)'de oynadığı oyun arasında dağlar kadar fark var. Fevkalade başarılı oyunuyor ve mutluluk duyuyorum..."
Cavcav "inşallah çok daha iyi oynar" diyor ve ekliyor... "Ben en az onun kadar mutluyum".

Peki başkan, "yeni Uğur Boral'lar Gökhan Gönül'ler yolda mı"
"Bizde daha çok adam var. Sadece Gençlerbirliği'nin 1500 tane talebe var. Zaten Türkiye'deki futbolcuların menşeine bir bakıverin. Ne kadar başarılı olduğumuz ortada..."
KİM BU AHMET
Ben de bilmiyorum. Başkan anlatıyor ama fazla tüyo vermiyor. Neyse ki nereye verdikleri belli...
"Bafra'ya Ahmet diye bir adam verdik. O da yuvaya gelecek ve Türkiye'nin yıldızı olacak..."
GÖKHAN GÖNÜL'Ü DE BİLİRSİNİZ...
http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/5133413.jpgBafra deyince benim aklıma hemen Gökhan Gönül geliyor. Biliyorum ki o da Bafra'lı. Fenerbahçe (http://www.hurriyet.com.tr/index/fenerbah%C3%A7e/)'nin sağ kanadının son yıllarda gördüğü en muhteşem oyuncu. Milli takımımız için de büyük umut...
Gökhan'ın bu çıkışını bekliyor muydunuz diye soruyorum, kendinden çok emin bir yanıt alıyorum: "Tabi bekliyordum, ben onu zaten Fenerbahçe (http://www.hurriyet.com.tr/index/fenerbah%C3%A7e/)'ye oynama şartı ile verdim... Gökhan daha üzerine çok koyacak..."
Cavcav Gökhan'ı Bursa'da amatör oynarken tutup Ankara (http://www.hurriyet.com.tr/index/Ankara/)'ya getirmişti. Henüz 17 yaşındaydı Gökhan başkente adım atığında. Ama Başkan onun iyi bir futbolcu olacağını o zamandan biliyordu...
"Adam olacak çocuk belli olur" diyor Başkan... Aslında sadece o kadar demiyor, o cümlenin arasında bir kelime daha sıkıştırıyor, hani nesinden belli olur sorusuna yanıt... O kelimeyi de siz koyuverin artık...
Cavcav neredeyse bedavaya aldığı Gökhan'ı 1.5 milyon euro civarında bir paraya Fenerbahçe (http://www.hurriyet.com.tr/index/fenerbah%C3%A7e/)'ye sattı. Ama Gökhan'ın katettiği mesafe o kadar fazla ki, son noktayı yine başkan koyuyor: "Verin bakalım Fenerbahçe (http://www.hurriyet.com.tr/index/fenerbah%C3%A7e/)'ye 5 milyon euro, satarlar mı Gökhan'ı kimseye. Ben biliyordum onun çok iyi bir futbolcu olacağını..."
Başkan Uğur konusunda yanıldı ama yanıldığı için mutlu. Sonuçta kazanan Türk futbolu oluyor. Ama umarız Gökhan konusunda yanılmaz. Çünkü son yıllarda gerçekten ondan iyi bir sağbek gelmedi ve Türk futboluna daha uzun yıllar hizmet etmesini bekliyoruz.
Başkan'dan da yeni Uğur'lar ve Gökhan'lar...

nehir
03-07-2008, 12:29
başarılar bekleriz içerde ve dışarda futbolcularımızdan tabiki..