PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trabzonspor yetenek avında


_SoN_
03-06-2008, 12:32
Trabzonspor yetenek avında
A.A. 6 Mart 2008 http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/5127370.jpgTrabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, maddi ve manevi doyuma ulaşmış yıldızları değil, yıldız olmaya aday isimleri bulup kadrolarına katacaklarını söyledi.

Şener, trabzonspor Dergisi'ndeki yazısında, 15 yıl sonra tekrar bordo-mavili kulüpte başkanlığa getirilerek kutsal bir görevi devraldığını belirterek, “Bu görev ne kadar kutsalsa da 15 yıl önce bıraktığı izler düşünüldüğünde Sadri Şener adına, kurumun şu an içinde bulunduğu koşullar nedeniyle takdir edersiniz ki bir risk aldım. Çünkü bu girişimle, belki de tüm çabamıza karşın şartlar, 15 yıl öncesinden kalan ve şu sıralar gururla tanık olduğum o Sadri Şener imajında olumsuzluğa da neden olabilecektir. Bu riski almak sadece trabzonspor sevgisiyle izah edilebilir” dedi.
Transfere çok büyük önem verdiklerini ve hata yapmak istemediklerini ifade eden Şener, “Önümüzdeki sezon öncesi yapacağımız transferde maddi ve manevi doyuma ulaşmış yıldızlar değil, yıldız olmaya aday isimleri bulup kadromuza katacağız. Kaliteli, heyecanlı ve başarıya aç bir kadroyla başlayacağımız ligde asıl hedefimize ulaşmaya çalışacağız” diye konuştu.
Belli bir dönemde alınan kötü sonuçlar sonrası camianın demoralize olduğunu dile getiren Şener, şöyle konuştu: “Fortis Türkiye Kupası'ndan elenmemiz, devre arasında transfer yapılmaması camiayı olumsuz yönde etkilemiştir. Geçmiş yönetimdeki arkadaşlarımızın iyi niyetli olduğuna inandığımız çabalarına karşın kulüp ve takım performansı maalesef taban yapmıştır. Kulübümüzün içinde bulunduğu ekonomik koşullar kurumun geleceğini tehdit eder boyuta gelmiştir. Biz ekip olarak bu konuda ciddi bir çalışma içerisine girdik. Amacımız camiayı tekrar canlandırmak ve bir hedef içerisine sokmak.”

“ELİMİZDE SİHİRLİ DEĞNEK YOK”

Şener, bugünden yarına büyük vaatlerde bulunmadıklarını ve bulunmayacaklarını kaydederek, “Elimizde sihirli değnek yok. Ekonomiyi bir anda düzeltip sezon sonu da şampiyonluk kupasını kaldıramayız. Ortada bir gerçek var. O da trabzonspor'un bir kuruşunu bile kendi paramız gibi harcamamız. Buradan giderken, geriye bakmayacağız. Tıpkı 15 yıl önceki gibi” dedi.
Bordo-mavili kulübün borçlarının belli bir program dahilinde ödendiğini belirten Şener, şunları kaydetti: “Ama bu yapılırken de yarışmacı kimliğimizden taviz vermiyoruz. Kulübe kaynaklar yaratmaya çalışıyoruz. Bu anlamda çok ciddi projelerimiz vardır. trabzonspor bu ülkenin 4 büyük kulübünden biridir. Hedefi daima üst sıralar, şampiyonluk ya da Avrupa Kupaları olmalıdır. Ancak bu iş kuru vaatlerle ya da yanlış tercihlerle sağlanabilecek iş değildir. Tabi ki yarın şampiyonluk sözü veremeyiz. Önce sağlıklı, olabilirliği mümkün proje üretilecek ve oluşturulacak kadroyla 24 yıllık özleme son verecek adım atılacaktır.”