PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TSK'dan muhalefete jet yanıt


Kalpsiz_
03-04-2008, 21:51
http://www2.internethaber.com/images/news/50434.jpg
TSK'dan muhalefete jet yanıt
04 Mart 2008 Salı 21:28
Kara harekatı sona erdi, tartışması bitmedi. Büyükanıt "ABD etkisi yok" dedi. Muhalefet inanmadı... Askerden sert yanıt geldi;

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı ve 8 gün süren sınır ötesi harekatı sona erdi ama tartışması bitmedi.

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın, operasyonun bitiminde dış güçlerin etkisi olmadığını söymeseni rağmen, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli eleştirilerini sürdürmeye devam etmişlerdi. Askerden jet yanıt geldi...

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef alan söylemlerin, ülke adına terörle mücadele eden ve şehitler veren bir kuruma haksız ve seviyesiz saldırılar olarak değerlendirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yayımlanan açıklama şöyle:
“Türk Silahlı Kuvvetlerinin 03 Mart 2008 günü (dün) düzenlediği basın toplantısında, Genelkurmay Başkanı tarafından, Irak'ın kuzeyinde icra edilen sınır ötesi harekat hakkında basın temsilcilerine detaylı bilgiler verilmiş ve kamuoyunda tartışma konusu edilen bazı noktalara açıklık getirilmiştir.
Genelkurmay Başkanı ve diğer komutanlar basın ve kamuoyu önündeki açıklamalarını, en anlaşılır ve yalın bir dille yapmışlardır.
Tüm bu iyi niyet ve şeffaflığa rağmen, 04 Mart 2008 günü (bugün) basın dışından Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef alan söylemler, ülke adına terörle mücadele eden ve şehitler veren bir kuruma haksız ve seviyesiz saldırılar olarak değerlendirilmektedir.
Siyasi kişi ve kurumlarla hiçbir zaman polemiğe girmek istemeyen Türk Silahlı Kuvvetleri, 24 yıldan bu yana devam eden terörle mücadele sürecinde, ilk defa bu tür anlamsız saldırılara hedef yapılmak istenmektedir. Bu saldırılar Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadele azmine, hainlerden daha fazla zarar vermektedir.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin maruz kaldığı bu tür saldırıların değerlendirilmesini, Türk Milletinin engin sağduyusuna havale ediyoruz.
Kamuoyuna saygı ve üzüntü ile duyurulur.”