PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zirve siyah beyaz


Suskun_Prenses
03-02-2008, 21:12
http://www.karakartal.com/images/haber/2005/bjk-gs015.jpg

ZİRVE SİYAH BEYAZ
İşte Zafer! Kara Kartal, G.Saray'ı 1-0 mağlup ederek tam 137 hafta sonra zirveye oturdu
BEŞİKTAŞ 1-0 G.Saray

Ve 137 hafta süren zirve hasreti sona erdi. Turkcell Süper Lig'de 24. hafta karşılaşmasında Beşiktaşımız ile Galatasaray dev derbide İnönü Stadı'nda karşı karşıya geldi. Büyük bir mücadele ve heyecana sahne olan karşılaşmayı Beşiktaşımız Nobre'nin 56. dakikada attığı golle 1-0 kazandı. Bu karşılaşmanın ardından Kara Kartal 52 puanla zirvenin yeni sahibi oldu. ZİRVE KARA KARTAL'IN
Turkcell Süper Lig'de 4 yıldır liderlik koltuğuna oturamayan takımımız, Galatasaray 1-0 mağlup ederek tam 137 lig haftası sonra liderlik koltuğuna oturdu. Beşiktaşımız, Turkcell Süper Lig'de en son 2003-2004 sezonun 22. haftasında, 29 Şubat 2004 tarihinde liderlik koltuğunda bulunuyordu. Takımımız, 23. haftada İstanbulspor'a Boliç'in golleriyle 2-1 yenilince, liderliği ezeli rakipleri Fenerbahçe'ye kaptırdı, daha sonra da 137 lig haftası boyunca liderliğe hasret kalmıştı.
İKİ KEZ DERBİLERDE LİDERLİĞİ KAÇIRDI
Beşiktaşımız daha önce, liderliği ele geçiremediği dönemde 2 kez derbi maçlarda ayağına kadar gelen liderlik şansını kullanamamıştı. Ancak bu kez olmadı! Bu kez ayağımıza kadar gelen fırsatı tepmedik ve zirvenin yeni sahibi olduk. Geçen sezonun 31. haftasında BJK İnönü Stadı'nda Fenerbahçe karşısına çıkan ve galip gelmesi halinde liderliği ele geçirecek olan Beşiktaşımız, bu karşılaşmadan 1-0 yenik ayrılıp, hem liderlik, hem de şampiyonluk şansını yitirmişti. Bu sezonun 7. haftasındaki Galatasaray maçında da liderlik için yeni bir şans yakalayan ''Kara Kartallar'', 2 puan önündeki sarı-kırmızılılara 2-1 yenilerek, uzun süren liderlik hasretine son verememiş ve liderin 5 puan gerisine düşmüştü.
CISSE'NİN YERİNE İBRAHİM TORAMAN-
Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam, Çaykur Rizespor ile oynanan Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında sakatlanan Fransız futbolcu Cisse'nin yerine ön liberoda İbrahim Toraman'ı görevlendirdi. Yine aynı maçta sakatlanan Hırvat futbolcu Gordon Schildenfeld'in yerine ise savunmanın göbeğinde Baki forma giyerken, İbrahim Toraman'ın ön liberoya alınması nedeniyle savunmanın sağında İbrahim Kaş oynadı.
Ertuğrul Sağlam, Çaykur Rizespor maçında ilk 11'de oynattığı kaleci Hakan'ı bu kez yedek soyundurup, derbide kaleyi Rüştü'ye teslim etti.
ALİ TANDOĞAN VE GÖKHAN ZAN DA İLK 11'DE
Takımımızda sakatlığı geçen Gökhan Zan ile kırmızı kart cezası biten Ali Tandoğan derbi maçta formalarına kavuştu. Gökhan Zan, Baki ile birlikte savunmanın göbeğinde oynarken, Ali Tandoğan orta sahanın sağında görev yaptı. Bu arada sakatlıkları nedeniyle uzun süredir takımdaki yerini alamayan Serdar Özkan ve Mehmet Sedef ise 18 kişilik maç kadrosuna alındı. Sakatlıkları bulunan Bobo, Cisse, Schildenfeld ve Serdar Kurtuluş kadroda yer almadı.
TUTUK BAŞLADIK
Galatasaray karşısına mutlak üç puan parolasıyla çıkan takımımız, karşılaşmaya tutuk başladı. Kalabalık bir orta saha ile Galatasaray'ı pasifize etmeye çalışan Beşiktaşımız, uzun toplarla skor avantajını yakalama planları yaptı. Cisse'nin forma giymemesinden dolayı topları rakip yarı alan taşıma ve rakip ataklara ilk müdahaleyi yapma görevini üstlenen İbrahim Toroman, mevkisinde oynamamasına rağmen ilk 15 dakikalık bölümde başarılı bir şekilde mücadele etti. Orta sahada büyük bir mücadelenin yaşandığı ilk çeyrek dilimde akıllarda kalan tek pozisyon Tello'nun ceza yayına ortasında Holosko'nun arka direkte ayak koyamaması oldu... Taraftarın kulakları sağır eden desteğiyle canlanan takımımız, oyunu rakip yarı alana yıkarak arka arkaya pozisyonlar buldu. Önce Delgado ardından Holosko'nun gol girişimlerinden sonuç çıkmaması maçın geri kalan bölümünü sıkıntılı geçireceğimizin sinyallerini verdi.
BASKI VAR! GOL YOK!
Rakip Galatasaray'ın kalabalık bir savunma hattıyla mücadele etmesi 'İnönü'ye bir puan için gelindiğinin' en güzel örneğiydi belki de! Ama kazanmamız lazımdı! 137 hafta sonra zirveye oturmak için gole ihtiyacımız vardı. Her geçen dakika rakip kalede baskımızı arttırmaya başladık... Özellikle sol kanattan Tello ve İbrahim Üzülmez'im bindirmeleriyle bu bölgeyi iyi kullanmaya başladık. Dakikalar 24'ü gösterdiğinde Delgado sol kanattan kesti, Nobre iyi yükseldi vurdu kafayı! 'Gol' diye ayağa kalktı İnönü Stadı... Ama olmadı! İlk yarının son bölümlerindeki baskılı futbolumuz sonuç vermedi ve soyunma odasına istediğini alarak giden taraf Galatasaray oldu.
İKİNCİ YARIDA KONTROLLÜ FUTBOL
Teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam, ikinci yarıya da maça başladığı kadroyla devam etti. İlk yarının son dakikalarındaki baskılı futbolumuz, yerini ikinci yarının başında kontrollü bir futbola bıraktı. Canlanmamız, bunun bir zirve mücadelesi olduğunu hatırlamamız lazımdı... Bu bilincle mücadele edip rakibimizi sindirmemiz gerekirken, derbi maçı psikolojisinde çok uzakta olmamız bize pahalıya patlayabilirdi! Ve ikinci yarının başında kalecimiz Rüştü öyle bir top çıkardı ki... Volkan Yaman sol kanattan ortaladı, Hakan Şükür vurdu kafayı, Rüştü kalesinde devleşti! Rakibinin baskısı karşısında hücuma çıkmakta zorlanan Kara Kartal
Galatasaray'ın iyi kapanması nedeniyle net pozisyon yakalayamadı.
NOBRE! NOBRE! NOBREEEEE...
Hücumları organize eden Delgado'nun kötü gününde olmasıyla topu gol ayaklarıyla buluşturamayan Beşiktaşımız, ikinci yarının 60. dakikasından sonra baskı kurmaya başladı. Ali Tandoğan ve Tello ile şut fırsatları yakalayan takımımız bu oyuncuların vuruşları iyi değerlendirememesiyle gol bulamadı... Her geçen dakika baskısını bir adım öteye taşıyan takımımız sağlı sollu ataklar geliştirerek rakibi baskı altına aldı... Dakikalar 56'yı gösterdiğinde sahneye NOBRE çıktı ve İnönü'ye hayat veren golü attı... Delgado'nun altı pasa ortasına iyi yükselen Nobre vurdu kafayı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi... İşte bu! İşte Kara Kartal! Golden sonra daha kontrollü bir futbol sergileyen Beşiktaşımız, kontraataklarla aradaki farkı arttırmaya çalıştı... Karşılaşmanın son 15 dakikası ise tam bir heyecan kasırgasına sahne oldu... Galatasaray'ın beraberliği yakalamak için risk almasıyla geniş alanlar yakalayan Kara Kartal, önce Holosko ardında da Nobre ile yokladı rakip kaleyi ama gol çıkmadı! Dakikalar dakikaları, saniyeler saniyeleri, saniseleri saniseleri kovaladı ve hakem Bünyamin Gezer son düdüğü çaldı! Beşiktaş 1-0 Galatasaray! Zirvenin yeni sahibi KARA KARTAL!
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
6. dakikada sol kanattan Volkan'ın ceza sahasına ortasında Ümit Karan, topu Barış'ın önüne bıraktı. Barış'ın topun gelişine sert vuruşunda meşin yuvarlak, farklı şekilde üstten auta çıktı.
14. dakikada Beşiktaş, yarı alanın ortalarından kazandığı serbest atışı Tello ile kullandı. Tello'nun ceza sahasına ortasında Gökhan Zan, müsait pozisyonda topa ayak koyamadı. Meşin yuvarlak, yandan auta çıktı.
19. dakikada Sabri'nin uzun pasında topu kontrol eden Hakan Şükür'ün ceza sahası sol çaprazından vuruşunda kaleci Rüştü, rahatlıkla topu kontrol etti.
20. dakikada Baki'nin ayağı kayınca, kaleci Rüştü'ye vermek istediği geri pas kısa düştü. Kalesini terkeden Rüştü, Hakan Şükür'den önce müdahale ederek, topu kontrol etti.
24. dakikada Beşiktaş, sol taraftan kazandığı serbest atışı Delgado ile kullandı. Delgado'nun ceza sahasına ortasında arka direkte iyi yükselen Nobre, kaleci Aykut'tan önce topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak, üstten auta çıktı.
39. dakikada Beşiktaş, yarı alanın ortalarından kazanılan serbest atışı Tello ile kullandı. Tello'nun ceza sahasına ortasında Song, kafayla topu uzaklaştırmak istedi. Kısa düşen topu göğsüyle kontrol eden Ali Tandoğan'ın ceza sahası çizgisi üzerinden bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak, yandan auta çıktı.
44. dakikada sağ kanattan Delgado'nun ceza sahasına ortasında topla buluşan Tello, sert vurdu. Defansa çarpan topa, Nobre ayak koyamadı. Defans, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
54. dakikada ceza sahası sağ köşesinden Delgado'nun yerden pasında ön direkte İbrahim Toraman, topa ayak koyamadı. Son anda araya giren Song, meşin yuvarlağı kornere attı.
55. dakikada Nobre'nin pasında ceza sahası dışından Delgado, sert vurdu. Meşin yuvarlak, üstten auta çıktı.
56. dakikada Beşiktaş'ın sol köşeden kazandığı köşe atışını Delgado kullandı. Delgado'nun ceza sahasına ortasında iyi yükselen Nobre kafayı vurdu. Yerden seken top, sağ köşeden ağlarla buluştu. 1-0
61. dakikada ceza sahası sol köşesinden Tello'nun vuruşunda kaleci Aykut, topu önledi. Pozisyonun devamında Nobre, Barış'a faul yaptı.
64. dakikada Nobre'nin pasında topla hareketlenen Holosko, Servet'ten sıyrılarak ceza sahasına girdi. Sol çaprazdan yerden vuruşunda meşin yuvarlak, yandan auta çıktı.
66. dakikada sağ kanattan Sabri ceza sahasına ortaladı. Arka direkte iyi yükselen Hakan Şükür kafayı istediği gibi vuramadı. Top, yandan auta çıktı.
Aynı dakika içinde Servet'in ıskaladığı topu ceza sahasında kontrol eden Nobre, kaleci Aykut ile karşı karşıya kaldı. Nobre'nin vuruşunda açıyı kapatan Aykut, iki hamlede topu kontrol etti.
68. dakikada ceza sahası dışından Hakan Balta çok sert vurdu. Meşin yuvarlak, üstten auta çıktı.
73. dakikada topla ceza sahasına giren Holosko, Nobre'yi gördü. Müsait pozisyondaki Nobre'nin penaltı noktası üzerinden yerden vuruşunda top, az farkla yandan auta çıktı.
89. dakikada Nobre, Holosko paslaşmasında Nobre, ceza yayı önünden sert vurdu. Meşin yuvarlak, farklı şekilde üstten auta çıktı.
STAT: BJK İnönü
HAKEMLER: Bünyamin Gezer, Erhan Sönmez, Mustafa Sönmez
BEŞİKTAŞ: Rüştü, İbrahim Kaş, Gökhan Zan, Baki, İbrahim Üzülmez, Ali Tandoğan (Batuhan dk. 90+1), İbrahim Toraman, Delgado (Serdar Özkan dk. 77 ), Tello (Aydın dk. 90+4 ), Holosko, Nobre
YEDEKLER: Hakan, Mehmet Sedef, Ricardinho, Ethem
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam
GALATASARAY: Aykut, Sabri (Barusso dk. 82 ), Song, Servet, Volkan, Barış, Mehmet Topal, Arda, Hakan Balta (Nonda dk. 70 ), Hakan Şükür, Ümit Karan
YEDEKLER: Orkun, Emre, Okan, Bouzid, Mehmet Güven
TEKNİK DİREKTÖR: Karl Heinz Feldkamp
GOL: Nobre (dk. 56)

Alestahan
03-04-2008, 03:29
ne yapalım geçmiş olsun bizze...:D:D:D