PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TV'deki hocalar ne kadar alıyor?


Kalpsiz_
03-02-2008, 10:21
http://www2.internethaber.com/images/news/57468.jpg
TV'deki hocalar ne kadar alıyor?
02 Mart 2008 Pazar 10:04
Televizyon ekranlarındaki hocalar ne kadar maaş alıyor ?


Önceki gün Sakarya'da bir spor salonunda düzenlenen sohbetini yaklaşık dört bin kişinin izlediği ilahiyat uzmanı Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun, Star TV'de yayımlanan "Dosta Doğru" adı program için bölüm başına 20 bin YTL kazandığı öğrenildi.
Çeşitli şehirlerdeki toplantı ve seminerlere yol ve konaklama masrafları karşılığında ücretsiz katıldığını kaydeden Hatipoğlu, "Din alimi ya da başka bir alim diye ayrım olmaz. Bir emeğin karşılığı diye bir şey olur. 10'a yakın kitabım var, 60'a yakın da CD yayımladım; bunlar tabii ki bedel karşılığında satılıyor" dedi.
Tanınmış ilahiyatçı Prof. Zekeriya Beyaz iki yıldır TV programlarına üç bin YTL karşılığında katılırken bir başka ilahiyatçı Süleyman Ateş "Dinimizde emeğin karşılığı helaldir. Bana kimse para teklif etmedi. Etseler reddetmezdim" diye konuştu.
Kanal 7'de her hafta Hz. Muhammed'in hayatından kesitlerin anlatıldığı programı sunan Ömer Döngeloğlu ve Samanyolu televizyonunda haftanın üç günü gündüz ekrana gelip dini sohbet yapan Murat Doğru'nun aldıkları ücret ise açıklanmadı.

Mısırlı vaiz 2.5 milyon $ alıyor
FORBES dergisi, Arap dünyasının en çok kazanan din adamlarını açıkladı. Birinci, yıllık 2.5 milyon dolar kazançla Mısırlı vaiz Amr Halid, ikinci ise yıllık bir milyon dolarla Kuveytli Tarık al Suwaidan oldu. Yılda 533 bin dolar kazanan Suudi yazar Aaidh al Karni ise listede üçüncü sırada yer aldı.
Sabah