PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cilt güzelliğinin sırrı


morciii
03-02-2008, 00:54
Cildinizinrnpürüzsüz olmasını ister misiniz? Öyleyse kahvaltıyı ihmal etmeyin!rnÖzellikle de kahvaltıdan bal, kahvaltı gevrekleri, meyve suyu ve sütürneksik etmeyin!

rn

rnGüçlü bir kahvaltı, sağlık ve güzellik içinrnönemli bir öğün. Kahvaltılarınızdan enerji ve güç veren bal, kahvaltırngevrekleri, meyveler, su, meyve suyu ve sütü eksik etmeyin. Bu besinlerrncildi, maruz kaldığı olumsuz dış etkenlere karşı güçlendirmenin yanırnsıra nemlendirip besliyor. Her dem genç, sağlıklı, formda kalmak vernpürüzsüz bir cilde sahip olmak istiyorsanız kahvaltı mönülerinizi burnbesinlerle hazırlayın.

rn

rnGüne karışık başlayın

rnYulaf,rnçikolata, buğday, bal ve pirinç. Hepsi de enerji ve güç veren besinler.rnİçerdikleri yüksek orandaki besinsel değerler nedeniyle cildin doğalrnsavunma mekanizmasını güçlendirerek, dış etkenlere karşı korumarnsağlıyor.

rn

rnYulaf

rnYulaf gevreğini sabah kahvaltıda sütrnveya yoğurda ilave ederek yiyin. Zengin protein, lif, vitamin (özeliklernde B ve D vitaminleri) ve mineral kaynağı (100 gramında 53 mg kalsiyum,rn405 mg fosfor, 4.5 mg demir ve 268 mg potasyum bulunuyor) olan yulaf,rngüç ve enerji verici özellikler içeriyor. Cildinizi tazelemek vernkadifemsi bir yumuşaklığa kavuşturmak için yüzünüze haftada en iki kezrn2 kaşık pirinç suyu, 2 damla zeytinyağı ve 2 çorba kaşığı yulaf unurnkarışımını sürüp 5 dakika bekleyin ve yıkayın.

rn

rnBuğday

rnKolesterolrnve tansiyon düşürücü etkili buğday, yüksek oranda B ve E vitaminlerirniçeriyor. Özellikle E vitamini içeriği ile doğal bir antioksidan olarakrncildi yaşlanmaktan koruyor ve kırışıklıkların oluşumunu önleyerekrncildin her dem genç kalmasını sağlıyor. Gözdeki damarları koruyup, gözrnetrafında oluşabilecek çizgileri azaltıyor. Cilde pembelik veriyor.rnTırnakları ve saçları güçlendiriyor. Zengin içeriği nedeniyle kozmetikrnürünlerinde çok sık kullanılıyor.

rn

rnÇikolata

rnMutlulukrnhormonunu (serotonin) uyarıcı özellikler içerdiğinden çikolata, vücudurnve cildi gevşetip rahatlamasını sağlıyor. Aşık olma esnasında beyninrnürettiği feniletilamin adlı uyarıcı bir madde içerdiği için afrodizyakrnözellikler taşıyor. Stresten uzak rahat bir uyku sağlıyor. Antioksidanrnözellikleriyle serbest radikallere karşı savaşarak yaşlanmayırngeciktiriyor. Protein kaynaklı olduğundan cildi yenileyiprnelastikiyetini artırıyor. İçeriğindeki sterol adlı madde ile cilderntonik etkisi yapıyor.

rn

rnBal

rnŞeker, fruktoz ve glikozrniçeren bal doğal bir tatlandırıcı. Ayrıca antibiyotik özelliği ilernmikroplara karşı güçlü bir dezenfektan. Vitamin, mineral ve proteinrnkaynağı olan balın yapısındaki meyve asitleri cildi arındırıyor, azotrnve glüsit gibi maddeler nemlendirici özellikler içerip cildin nemrndengesini düzenliyor. Oligoelementler ise hücreleri yeniliyor.rnManganez, magnezyum, kalsiyum ve silisyum gibi mineraller ise cildirnpürüzsüz bir güzelliğe kavuşturuyor.

rn

rnPirinç

rnB gruburnözellikle de B1 ve B2 vitaminlerince zengin olan pirinçte ayrıca demir,rnpotasyum, fosfor ve kalsiyum başta olmak üzere diğer mineraller dernbulunuyor. Pirinç, hücrelere ihtiyacı olan enerjiyi sağlayıp cildinrnyıpranmasını önlüyor, içerdiği bol potasyum ve az azot ile kan basıncırndeğerlerinin düzenli akışını sağlıyor. Zararlı güneş ışınlarının etkisirnveya yaşlanma nedeniyle ortaya çıkan cilt lekelerini yok ederek, cildinrnışıltılı bir görünüme kavuşmasını sağlıyor.

rn

rnGünün ilk güzellik işlemi: Temizlik

rnSabahrnuyanınca aç karnına ılık su için. Su, bağırsakları, organizmayırntemizleyerek cildin nem dengesini düzenliyor. En az yarım saat sonrarnkahvaltı yapın ve 1 fincan çay veya kahve ile bol lifli kahvaltırngevreği yiyin. Taze meyve suyu veya meyve ile öğünü tamamlayın.rnCildinizi gece yatmadan evvel ve sabah uyandıktan sonra mutlakarntemizleyin. Çünkü uyku esnasında ciltte depolanan yağlar gözeneklerirntıkayabilir, böylece sivilce ve siyah noktalar ortaya çıkabilir. Bununrniçin su ve cilt tipinize uygun bir sabun yeterli. Yüzünüzün herrnbölgesine ayrı bir özen göstermelisiniz. Göz çevresi hassas olduğu içinrnbu bölgeye özel ürünlerle cildi tahriş etmeden hafifçe silerken, çenernve burun bölgesini yüz temizleme sütü ile ovarak temizleyin.

rn

rnBol sıvı alın

rnSu,rnsüt, taze sıkılmış meyve suyu, çay ve kahve. Hepsi de sağlık verngüzellik iksiri içecekler. Sabahları aç karnına bol sıvı alın.rnCildinizi içerden besleyerek nemlendirin. Bol sıvı alımı cildinrnkurumasını önlüyor.

rn

rnSu

rnVücut ağırlığımızın yüzde 60`ırnsudur. Ancak bu oran yaş ilerledikçe azalıyor ve sonuç olarak ciltternkuruma başlıyor. Kırışıklıklar ortaya çıkıyor ve cilt giderekrnelastikiyetini kaybedip sarkmalara yol açıyor. Yaşlanma sürecinirnyavaşlatmak için gün içinde sabah uyandıktan akşam yatıncaya kadar 1.5rnlitre su içmeye özen gösterin. Cildinizi dışardan beslemek içinrnnemlendirme özelliği olan kozmetik ürünlerini kullanın ve sabahrntemizliğinden sonra nemlendirici krem sürün.

rn

rn* Yüzünüzü üç gündernbir arındırıcı ve gevşetici etkili 1 avuç lavanta ilave edilmiş sıcakrnsu buharına tutun. Başınıza bir tülbentle örtüp işlemi 5-10 dakikarnsürdürün. Cildiniz derinlemesine temizlenip daha kolay beslenecektir.

rn

rnÇay

rnÇaydakirntein adlı madde uyarıcı ve susuzluğu giderici özellikler içeriyor. Ernvitamininden 20 kat daha güçlü bir antioksidan olan polifenol adlırnmadde dolaşımı hızlandırırken, hücrelerin oksitlenmesini önlüyor verncildin yaşlanmasını geciktirerek sıkılaştırıcı bir etki sağlıyor. Yoğunrnbir çalışma temponuz varsa çayla yapılan kompresler yorgun gözlerinizirndinlendirecektir. Bir parça pamuğu soğuk çaya batırıp gözrnkapaklarınızın üzerine yerleştirin. 10-15 dakika dinlenip yüzünüzürnyıkayın.

rn

rn* Gece yatmadan önce çay ile yapılan maskeler, uykurnesnasında cildin yeniden yapılanmasını sağlıyor. 2 çorba kaşığırndemlenmiş soğuk çay, 1 kaşık bal, 1 kaşık pirinç unu ve 2 kaşık yulafrnunu ile karıştırıp yüzünüze sürün.

rn

rnSüt

rnSüt,rnbebeklikten, yaşlılığa kadar yaşamın her döneminde sağlık ve güzellikrniçin en önemli ve komple bir besin. Kemikler için son derece yararlırnbir mineral olan kalsiyum kaynağı. Vücut ve cildin beslenmesi içinrngereken tüm proteinleri içeriyor. Sütün sağlık ve güzellik iksirirnolduğu çok eski zamanlardan beri biliniyor. Roma İmparatoru Neron`unrneşi Poppea, cildinin her dem genç ve pürüzsüz olması için sık sık sütrnbanyosu yaparmış. Süt, cildi yenileyip yumuşatıyor. Sütün alternatifirnyoğurt olabilir.

rn

rn* Cildinizi gerginleştirici bir sütlerntemizlemek ister misiniz? 1 su bardağı ılık süte 10 gr biberiye atıp 5rndakika bekletin. Süzüp bir parça pamukla göz çevresi hariç tüm yüz vernboynunuzu silin.

rn

rnKahve

rnSabah kahvaltısında içilen 1rnfincan kahve, güne enerjik başlamak için ideal bir içecek. Zenginrnkafein içeriği ile beyni uyarıp konsantrasyonu artırıyor. Hem ruhsalrnhem de bedensel açıdan zindelik veriyor. Küçük kan dolaşımınırnhızlandırıp, cildi ölü hücrelerden arındırarak yeniliyor. Ayrıcarniçerdiği polifenol adlı maddeler, antioksidan etkili olduğu için cildinrnyaşlanma sürecini yavaşlatarak kırışıklıkların oluşumunu engelliyor.

rn

rn*rnKahve enerjik bir içecek ancak aşırıya kaçmayın, ters etki yapabilir.rnİçeriğindeki kafein, dozunda alınırsa cildi toksinlerden arındırıp,rnşişkinliği önlüyor.

rn

rnPortakal suyu

rnSabah kahvaltısınırnmutlaka taze sıkılmış 1 bardak portakal suyu ile tamamlayın. İçeriğindernbulunan A vitamini cildi güçlendirerek nemlendirip besliyor vernelastikiyetini artırıyor. C vitamini bozulan hücreleri onarıp cildinrnsavunma mekanizmasını güçlendirerek olumsuz dış etkenlerden koruyor, Ernvitamini en iyi doğal antioksidan olarak serbest radikallerle savaşıprnkırışıklıkların oluşumunu engelliyor.

rn

rn* 1 portakalın suyu, 10rnkereviz yaprağı,1 küçük sivribiber, 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı, 1rntutam tuz ve karabiberi blenderde ezip için. Cilt ve sağlık toniğirndenilen bu içecek bağışıklığı güçlendirip, dokuların sıkılaşmasınırnsağlıyor.