PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Harekat amacına ulaştı


Kalpsiz_
03-01-2008, 20:53
http://www2.internethaber.com/images/news/54102.jpg
Harekat amacına ulaştı
01 Mart 2008 Cumartesi 00:33
Başbakan Erdoğan'dan AB elçilerine: "Teröre yönelik takvime göre çalışma yapılmıştır


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçilerine yönelik konuşmasında, "Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü unsurlarına yönelik harekatda, takvim nasıl çalıştırılması gerekiyorsa, yetki çerçevesinde TSK bu çalışmayı götürmüştür." dedi.

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konutu'nda AB üyesi ülkelerin büyükelçilerine yemek verdi. Erdoğan, yemekte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin terörizmle her zemindeki mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini ve edeceğini belirtti. Terör örgütünün insan kaçakçılığı, uyuşturucu ticareti, çocukların istismarı ve öldürülmesi yoluyla ayakta kalmaya çalıştığını söyleyen Erdoğan, Avrupalı gençleri de zehirleyen ve istismar eden bu örgütle mücadelede Türkiye'nin olduğu kadar diğer ülkelerin de sorumluluk taşıması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, AB ile terör konusunda Troyka düzeyinde ilk istişarelerin 19 Şubat 2008'de gerçekleştirildiğini hatırlattı. Erdoğan, bu istişare toplantısının, AB ve üye ülkelerle terörle mücadele konusundaki işbirliğinin geliştirilerek güçlendirilmesine imkan sağlamasını beklediklerini söyledi.


Haber Kaynağı: http://www2.internethaber.com/images/news_source/4.jpg