PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Sayın Öcalan' densizliği!


Kalpsiz_
03-01-2008, 20:52
http://www2.internethaber.com/images/news/43840.jpg
'Sayın Öcalan' densizliği!
01 Mart 2008 Cumartesi 14:08
DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel Kürt sorununun çözümü için, Öcalan'ın görüşlerinden yararlanılmasını istedi.


DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Türkiye'de Kürt sorununun çözümü için siyasi af çıkarılmasını isterken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki ‘Güneş Harekatı'na son vermesinin sevindirici olduğunu söyledi. Tuncel, Kürt sorunun çözümü için, bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın görüşlerinden yararlanılmasını istedi.

Tuncel, Kuzey Irak'taki sınır ötesi kara harekatının sona erdiğini, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güçlerini çektiğini hatırlatırken şöyle konuştu:
“Bu, bizim açımızdan oldukça sevindirici bir durum. Ancak, hâlâ sorunlar çözülmüş değil. Bunun askeri operasyonlar ile sorunun çözülmeyeceği noktasında bir sinyal olma durumu ne yazık ki yoktur. Ancak, en azından kara operasyonunun durdurulması, Türkiye açısından, Türkiye'de yaşayan Kürtler açısından oldukça önemlidir.”

“SAYIN ÖCALAN’IN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ”

Tuncel, İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken terörist başı Abdullah Öcalan'a da af çıkarılmasını istediğini anlatırken, şöyle konuştu:

“Sayın Öcalan yine siyasi bir genel affın sorunu çözmek açısından bir adım olacağını düşünüyorlar. PKK, bugüne kadar 5 kez ateşkes ilan etti. Ama ne yazık ki bunlar silahsızlanmaya dönüşmedi. Belki sorunun çözümü için Sayın Öcalan'ın görüş ve önerilerinden yararlanmak daha masrafsız ve gerçekçi bir çözüm olarak karşımızda duruyor.”

PKK'LILAR İÇİN ‘GERİLLA' DEDİ

Tuncel, daha sonra gazetecilerin soruları üzerine harekatın sona erdirilmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bunun kendileri için sevindirici olduğunu söyleyen Tuncel, şöyle devam etti:

“Kürt sorununun, sınırların ötesinde değil İstanbul'da, Ankara'da olduğunu ifade ettik. Sorun operasyonlarla değil, uzlaşı ile çözülecektir. Bu açıdan isabetli olmuştur. Bu çekilme Türkiye'de tabu olan bazı konuları tartışma ve çözüm için bir fırsat olur. Yoksa çekilmenin bir anlamı yoktur. Savaşta birçok insan öldü. Hergün televizyonu izlediğinizde ‘Şu kadar gerilla öldü, şu kadar asker öldü' gibi haberler vardı” şeklinde konuştu.
Hürriyet