PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çekilirken PKK saldırdı


Kalpsiz_
03-01-2008, 14:29
http://www2.internethaber.com/images/news/56938.jpg
Çekilirken PKK saldırdı
01 Mart 2008 Cumartesi 07:36
Askeri birliklerin dönüş yolunda çatışmalar çıktı. Zap bölgesinde bazı teröristler pusuya yattı.


Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irak'ta gerçekleştirdiği kara harekatını tamamlayarak, yurtiçine dönerken geri çekilme sırasında Türk birlikleriyle PKK'lı gruplar arasında Zap, Avaşin ve Hakurk bölgelerinde çatışmaların yaşandığı öğrenildi.

Türkiye sınırında yer alan Zap ve Hakurk bölgelerinde PKK kamplarına yönelik havadan ve karadan yürütülen harekât sona ererken, operasyonun son aşamasında Zap ile Hakurk bölgesinde özel kuvvetlere bağlı birliklerin yoğun faaliyet gösterdiği belirtildi.

Dün sabah saatlerinde Kuzey Irak'taki Kürt kaynakları tarafından, Amediye bölgesine bağlı Nerve ve Rekan bölgelerinden Türk birliklerinin tamamen çekildikleri bildirildi. Türk askerlerinin bu bölgelerden çekilirken, Zap bölgesinde pusu kuran bazı PKK'lı gruplarla yer yer çatışmaya girdiği kaydedildi.

Operasyonun son aşamasında İran sınırında yer alan Basyan bölgesindeki Türk birlikleri ile PKK'lılar arasında kısa süreli çatışma yaşandığı belirtildi. Çatışmalar nedeniyle bu bölgeden geri çekilme işleminin diğer bölgelere göre daha ağır gerçekleştiği öğrenildi. Askeri birliklerin bir bölümünün ise helikopterlerle bulundukları noktalardan Şemdinli ve Çukurca'ya taşındığı bildirildi.