PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hakem okuluna geri dönsün


Kalpsiz_
02-28-2008, 10:22
http://www2.internethaber.com/images/news/56672.jpg
Hakem okuluna geri dönsün
28 Şubat 2008 Perşembe 01:06
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, maçın hakemi Cüneyt Çakır'ı sert bir dille eleştirdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Galatasaray'a 2-1 yenildikleri Fortis Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesiyle ilgili, maçın hakemi Cüneyt Çakır'ı sert bir dille eleştirdi.

Maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında hakem Çakır'ı eleştiri yağmuruna tutan Zico, ''Bu maçta hakemlik yapacak kapasitesi olmadığını gördüm. Öğrenmesi gereken şeyleri öğrenmek için okuluna dönmesi gerekir'' dedi. Gökhan Gönül'ün kırmızı kartla oyundan atılmasının maçın sonucuna yüzde 100 etki ettiğini savunan, bu futbolcusunun kırmızı kart görmesine anlam veremediğini belirten Brezilyalı teknik adam, hakemin kırmızı kart kararında kötü niyetli olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Zico'nun maçın hakemine yönelik eleştirili sözleri özetle şöyle:

"İlk defa futbol hayatımda top toplayıcı çocuğun hakeme kırmızı kart gösterttirdiğini gördüm. Gökhan elinde top varken diğer topu nasıl eline alacak? Bilmiyorum eğitildi mi bu top toplayıcı çocuklar, mutlaka eğitilmiştir. Gökhan bir kere çok güzel çalımlar atarak pozisyona girdi, olmadı. Daha sonra benzerini yaptı ve gol attı. Maç onun adına harika gidiyorken bir an önce bu oyuncuyu dışarı çıkarayım da bu oyuncu bana sıkıntı yaratmasın gibi bir düşünce oluşmuş olabilir. 14 oyuncumdan 10'u kartla cezalandırıldı. Böyle kapasitesi olmayan hakemi bu maça atayanlarda da suç görüyorum ben. Bu tip şeyler olduğu zaman, Türk takımları yurt dışına çıktıklarında böyle durumlarla karşılaşmıyor ve yenilip geliyorlar. Hakan Şükür, Ümit Karan ve Arda her kararda itiraz ederken, hakemle konuşurken hiç bir kart görmediler."

''YANLIŞ BİR KARARLA KAZANIRSAM İÇİM RAHAT ETMEZDİ''

Zico, yaşadıkları olumsuzluklara rağmen kazanmış olsalardı yine de bu sitemlerini dile getirip getirmeyeceği sorusuna ise şöyle yanıt verdi: ''Eğer, benim iki senelik çalışma sürem içinde nasıl bir insan olduğumu takip ediyorsanız, bu konu hakkında nasıl yorum yapacağımı biliyorsunuzdur. Ben futbolu seviyorum. Ben hakem hatasıyla kazanacaksam hiç kazanmayayım daha iyi. Bu konuda kesinlikle içim rahat etmez. Hata olsaydı ve biz buna rağmen maçı kazanmış olsaydık, ne gördüysem onu söylerim. Yanlış bir kararla kazanırsam benim içim rahat etmez. ''

Gökhan'a haksız kart

Kendi oyuncularının da hataları olduğunu ifade eden Zico, ''Bunun aksini zaten söylemedim. Lugano'nun yanlış hareketini görünce hakem atabilir. Gerek Lincoln, gerekse Volkan oyundan atıldı. Gökhan oyundan atılmak için ne yaptı?'' diye konuştu.

Galatasaray'ın maça iyi başladığını, her türlü olumsuzluğa rağmen maçı 1-1'e taşıdıklarını kaydeden Zico, ''Fakat verilen kararlarla bunun da önüne geçildi. Maçın izlenebilirliği yorum yapılabilirliği kayboldu'' dedi.

Futbolcularım iyi niyetliydi

Futbolcularına mücadelelerinden dolayı da teşekkür eden Brezilyalı teknik adam, ''Savaşan, maçı isteyen futbolcularıma teşekkür ediyorum. İlk saniyeden son saniyeye kadar kazanmak isteyerek, her ne kadar zorluklar olsa da erkekçe mücadele ettiler. Başlarında olan insan olarak bu beni mutlu ediyor'' diye konuştu.

Kaleye Serdar geçer

Zico, kaleci Serdar'ın hazır durumda olduğunu, hafta sonu lig maçında forma giyebileceğini sözlerine ekledi. Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de Ankaragücü ile yapacağı maçın hazırlıklarına yarın basına kapalı antrenmanla başlayacak.

Haber Kaynağı: http://www2.internethaber.com/images/news_source/3.jpg