PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rize Kartal'ın kabusu oldu


Kalpsiz_
02-27-2008, 19:34
http://www2.internethaber.com/images/news/54682.jpg
Rize Kartal'ın kabusu oldu
27 Şubat 2008 Çarşamba 18:47
Beşiktaş, 1-0 yenildiği maçın rövanşında Çaykur Rizespor'u yenmesine rağmen kupaya veda etti

Beşiktaş, 1-0 yenildiği maçın rövanşında Çaykur Rizespor'u 3-2 yenmesine rağmen, son 2 sezondur üst üste kazandığı Fortis Türkiye Kupası'na çeyrek finalde veda etti.

Türkiye Kupası'nın yeni statüsüyle ve sponsoruyla oynanmaya başladığı son 2 sezonda da kupaya uzanan siyah-beyazlılar, aynı başarıyı 3. sezonda gösteremedi ve kupadan elendi.

ÇAYKUR RİZESPOR'U İLK KEZ YENDİ, AMA...

Siyah-beyazlılar, bu sezon resmi maçlarda yenemediği ve adeta ''Belalısı'' olan Çaykur Rizespor karşısında ilk galibiyetini almasına rağmen, turu geçemedi. Çaykur Rizespor'la bu sezon daha önce 2'si Fortis Türkiye Kupası, 1'i de lig olmak üzere 3 kez karşılaşan Beşiktaş, 2 kez mağlup olmuş, 1 kez de berabere kalmıştı. Siyah-beyazlılar, 4. karşılaşmada rakibini yendi ama, bu turu geçmelerine yetmedi.

BEŞİKTAŞ'TA 2 SAKAT

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçının ilk yarısında 2 şanssızlık birden yaşadı. Hafta sonunda oynanacak zorlu Galatasaray maçı öncesi siyah-beyazlılar Çaykur Rizespor maçının ilk yarısında 2 sakat birden verdi. Önce Fransız futbolcu Cisse, ardından da Schildenfeld sakatlanırken, bu oyuncuların yerlerine Baki ile Ricardinho girdi.

CISSE'NİN DERBİDE OYNAMASI ZOR

Karşılaşmanın 15. dakikasında Mustafa ile girdiği ikili mücadelenin ardından sakatlanan Cisse, maça devam edemedi. Sedyeyle sahadan alınan Fransız futbolcu, soyunma odasına götürülürken, hafta sonundaki Galatasaray maçında forma giymesinin de zor olduğu öğrenildi. Sol bacak iç yan bağlarında yırtık şüphesi olan ve 15. dakikada yerini Baki'ye bırakan Cisse'nin durumunun yapılacak kontrollerden sonra netlik kazanacağı bildirildi.

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Cisse'nin yokluğunda savunmanın sağında oynayan İbrahim Toraman'ı ön liberoya alırken, İbrahim Kaş'ı ise sağa çekti. 15. dakikadan sonra savunmanın göbeğinde ise Baki ile Schildenfeld oynadı.
SCHILDENFELD DE ÇIKTI

Hırvat futbolcu Gordon Schildenfeld ise maçın 31. dakikasında sağ gözündeki rahatsızlık nedeniyle yerini Ricardinho'ya bıraktı. Ricardinho'nun girişiyle oyun sistemini yeniden değiştiren Beşiktaş'ta, Schildenfeld'in yerine İbrahim Toraman geçti. Ricardinho ise ön liberoda oynadı. Schildenfeld'in sağ gözündeki rahatsızlığı nedeniyle bulanık gördüğü, bu nedenle oyundan çıkarıldığı bildirildi.

HOLOSKO-NOBRE İKİLİSİ YİNE GOL ATTI

Beşiktaş'ta forvette forma giyen Nobre-Holosko ikilisi üst üste 3. maçlarında da gol atmayı başardı. Son 2 lig maçında da rakip fileleri havalandıran ikili, Çaykur Rizespor karşılaşmasında da 1'er gole imza attı.

Çaykur Rizespor karşılaşmasında takımının ilk golünü atan Filip Holosko, ligde son 2 haftadaki Ankaraspor ve Denizlispor karşılaşmalarında da takımı adına 1'er gol kaydetmişti.

Devre arasında transfer edilen Holosko, böylece 2'si Türkiye Kupası'nda olmak üzere, Beşiktaş formasıyla 4. golüne ulaşmış oldu. Ligin ilk yarısında sadece 1 gol atan, ama ikinci yarıda yükselişe geçen Nobre ise gollerine devam ediyor. Nobre, 2'si Fortis Türkiye Kupası'nda olmak üzere bu sezon takımı adına 9 gol attı.

BEŞİKTAŞ YİNE GOL YEDİ

Turkcell Süper Lig'de üst üste son 8 maçta da kalesinde gol gören siyah-beyazlılar, bu geleneği Çaykur Rizespor ile oynanan Fortis Türkiye Kupası maçında da sürdürdü. Beşiktaş, Çaykur Rizespor karşısında 26. dakikada Suat'ın, 65. dakikada da Ribeiro'nun gollerine engel olamadı ve gol yeme geleneğine de devam etti. Bu arada kulüp başkanı Yıldırım Demirören ile bazı yöneticilerin, devre arasında soyunma odasına giderek, futbolculara moral verip, uyarılarda bulunduğu öğrenildi.

MEHMET YOZGATLI'YA TEPKİ

Uzun bir aradan sonra formasına kavuşan Mehmet Yozgatlı, ilk yarıda gösterdiği kötü performans nedeniyle siyah-beyazlı taraftarların tepkisini çekti. Çok top kaybı yapan Mehmet'in, özellikle ilk yarının son dakikalarında yaptığı hatalar sonrası tribünlerden uğultular yükseldi.

DEVRE ARASINDA TARTIŞMA
Maçın ilk yarısının bitiş düdüğünün ardından Çaykur Rizespor yedek kulübesindeki futbolcu Serhat ve bazı kişilerle, bu bölümün hemen arkasında bulunan siyah-beyazlı taraftarlar arasında sözlü tartışma yaşandı. Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Erdoğan Arıca, futbolcuları ve antrenörleri o bölgeden uzaklaştırdı ve tartışma sona erdi.

8 SARI KART ÇIKTI

Karşılaşmanın özellikle ikinci yarısında sahada gergin anlar yaşanırken, hakem Halis Özkahya, 8 kez sarı kart gösterdi. Bu kartların 5'ini Beşiktaş, 3'ünü ise Çaykur Rizesporlu futbolcular gördü.


Haber Kaynağı: http://www2.internethaber.com/images/news_source/3.jpg