PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan'dan Baykal'a dava


Kalpsiz_
02-27-2008, 19:16
http://www2.internethaber.com/images/news/56247.jpg
Erdoğan'dan Baykal'a dava
27 Şubat 2008 Çarşamba 18:14
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Baykal hakkında tazminat davası istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Grup Toplantısındaki konuşmasında, ''kişilik haklarına saldırıda bulunduğu'' iddiasıyla CHP Genel Başkanı Deniz Baykal aleyhine 40 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Başbakan Erdoğan'ın avukatlarınca açılan davanın dilekçesinde, Baykal'ın 22 Ocak 2008'de CHP Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, ''Erdoğan'ın şahsiyet haklarına tecavüz kastıyla fevkalade ağır, katlanılması ve tahammülü gayri kabil hakaretlerde bulunduğu'' iddia edildi.

Baykal ne demişti?

Baykal'ın, toplantıda şu ifadelere yer verdiği aktarıldı: ''(Türbanın Türkiye'deki laik ve demokratik rejimi ortadan kaldırmak isteyen siyasi bir görüşün simgesi haline geldiği açıktır. Bu sebepten yasaklanması gerekir.) Bunu söyleyen Hükümet'tir, Tayyip Erdoğan Hükümeti'dir. Abdullah Gül'ün Dışişleri Bakanlığı zamanında Türkiye bu görüşü uluslararası platformda resmi Hükümet görüşü olarak koymuştur. Şimdi bu sahtekarlığa dikkatinizi çekiyorum. Bunu Türkiye söylüyor, Tayyip Erdoğan söylüyor, Abdullah Gül söylüyor. Bu sahtekarlığa bir son vermek lazım. Devlet böyle iki yüzlü bir anlayışla yönetilemez.''

Baykal'ın, doğrudan doğruya kişiliğini hedef alarak, ''sahtekarlık ve ikiyüzlülükle itham etmek suretiyle Başbakan Erdoğan'ı karalamaya çalışmasının hukuk düzeninin himaye etmeyeceği derecede ağır ve haksız bir saldırı olduğu'' savunulan dilekçede, ''Baykal'ın bu ifadelerinin eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı'' öne sürüldü.

Baykal'ın, Erdoğan'ın ''kişiliğini hedef alan, onur ve saygınlığına saldırı oluşturan hakaretlerde bulunduğu'' iddia edilen dilekçede, Deniz Baykal'dan, yasal faiziyle 40 bin YTL manevi tazminat istendi.

Haber Kaynağı: http://www2.internethaber.com/images/news_source/3.jpg