PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bahçeli: Bitirmeden dönmeyin!


Kalpsiz_
02-26-2008, 11:51
http://www2.internethaber.com/images/news/55755.jpg
Bahçeli: Bitirmeden dönmeyin!
26 Şubat 2008 Salı 11:36
MHP Lideri Devlet Bahçeli, parti grubunda konuştu... Bahçeli'nin gündeminde kara harekatı ve türban vardı...

İNTERNETHABER/
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin gündem konusu kara harekatı oldu. Bahçeli konuşmasına Kuzey Irak'taki terör yuvalarına operasyon düzenleyen Mehmetçiği tebrik ederek başladı.

KARA HAREKATI

Son yıllarda şiddetini giderek artıran terör örgütüne yönelik, beklenen kara harekatı nihayet başladı. Çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği açıklamalardan anlaşılmaktadır. Askerlerimizle gurur duyarken, evlat acılarımız da hepimizi derinden üzmektedir...
ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

Ülkücü camiayı şehitleri son yolculuğuna uğurlamaya çağıran Bahçeli provakasyonlara gelinmemesi ve cami ortamına yakışmayan hareketlerden kaçınılmas gerektiği konusunda uyardı.
Bahçeli açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Hedefimiz en kısa zamanda bölgenin temizlenerek geri dönülmesidir. Temennimiz en az kayıpla en büyük başarıya ulaşmaktır. Yine söylüyorum, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez'"

OPERASYONU GÜNDEME GETİREN MHP OLDU

Kuzey Irak'a operasyon yapılmasını ilk dile getiren MHP olmuştur. Türkiye'nin elinin kolunun bağlı olduğunu düşünenlere en anlamlı cevap verilmiştir. ABD koordinatörlük mekanizmasını bir oyalama taktiği olarak gündeme getirdi. Harekatın topyekün bir mücadeleye dönüşmesi önemlidir.
PEŞMERGEYE KARŞI TEDBİR ALINMALIDIR
Kaçan PKK'lıların yerel peşmerge güçlerine sığınacağı şimdiden bellidir. Hükümetin yerel yönetimlerle acilen girişimlere başlamalı ve bu yolun önü kesilmelidir. Arkası gelmeyen tedbirler şimdi uygulanmalı ve Kuzey Irak'a ambargo kartı gündeme getirilmelidir. Habur sınır geçişinde kontrol sağlanmalı, ekonomik yaptırımlar acilen değerlendirmelidir.
Operasyon TBMM'nin verdiği bir yetkinin gereğidir. "Dünyayı ikna ettik" gibi açıklamalar başarıyı gölgeleyecektir.
HAREKAT PKK'NIN İMHASI İLE SONUÇLANMALI
Irak'ın Kuzey'indeki PKK'ya karşı başlatılan harekat PKK'nın imhası ile neticelenmelidir. Peşmerge yönetiminin PKK teröristlerine yardım ve yataklık etmemesi için, kesin sonuçlar alınması için, caydırıcı davranılmalı ve bölgede kalınmalıdır.

KALBİMİZ MEHMETÇİKLERİMİZLE
Mehmetçiğin arkasında olduğunu ifade eden Bahçeli; "Sıcak yuvalarında kaygısızca oturan, okullarında huzur içinde okuyan gençlerimze bu imkanları sağlamak için canını feda eden ve etmeye hazır olan Mehmetçiğimizle atıyor kalbimiz..."
HAREKAT GENİŞLETİLMELİ
İcra edilen kara harekatının kalıcı ve etkili olabilmesi için sadece sınır ötesinin değil sınır berisininde imha edilmesi gerekmektedir.
Başlanılan askeri harekat bir sonuç değil, geçmişte düşünülen hataları tekarlamadan girilecek bir mücadelenin başlangıcı olmalı. Türkmen nüfusun haklarının korunması ve temsili, bölücülüğün durdurulması esas olmalıdır. Bundan 20 yıl sonra, terör belasının karşımıza yine çıkmaması için devletin kalıcı bir projeyi uygulamaya koyması gerekmektedir.
MİLLİ KİMLİĞİMİZ ZAYIFLATILIYOR
İçeride de ellerinde örgüt paçavralarıyla sınır ötesi harekatın protesto edildiği bir ortam var. Halkımız bunlara cevap verecek devlet iradesini beklemektedir. Devletin varlığına meydan okumalar bu hükümetle sıradan hale gelmiştir. Ülke içindeki terör odakları da etkisiz hale getirilmelidir. Milli kimliğimiz zayıflatılmaya çalışılıyor. Görünen gelecek maalesef budur.
ABD YENİ SÜREÇ BAŞLATMAK İSTİYOR
ABD maalesef yeni bir süreci başlatmak istiyor. Masadan hangi pazarlıkların sonucunda ne karşılığında kalkıldığı bir gün gün yüze çıkacaktır. ABD'nin tavır değiştirmesine diplomatik başarı demek safdilliktir.
AF SÖYLENTİSİ PKK'YI CESARETLENDİRİR
Türkiye'nin önüne terör örgütü elebaşına af ve yeni anayasa gibi talepler getirilecek. Özellikle, "topluma kazandırma" ve "kısmi af" söylentileriyle bölücü terör örgütünü hareketlendirecek ve cesaretlendirecek bir hataya da kesinlikle düşülmemelidir.
Üniter ve milli devlet yapımız tartışmaya açıllabilir. Vahim süreç daha derinleşebilir. Türk milleti için yeni bir ateşten imtihan süreci açılabilir.
Bahçeli konuşmasının ikinci bölümününde Kıbrıs ve Ermenistan konusunu gündeme getirdi.
ERMENİSTAN VE KIBRIS'TA GÖREV DEĞİŞİMİ

Sarkisyan'ın kazanmasını şans olarak görmek yanlıştır. Ermeniler soykırım inadından vazgeçmedikçe Karabağ'daki iddisından vazgeçmedikçe Türkiye Ermenistan ilişkileri düzelmeyecektir. Ermenistan işgal ettiği topraklardan çekilmelidir.
Hristofyas yeni cumhurbaşkanı oldu. Kıbrıs konusunda nasıl bir siyasal yapı ortaya çıkacaktır zaman gösterecek. Ancak Kıbrıs konusunda fazla bir değişiklik olmayacaktır. Türkiye politikalarını dışarıdaki yönetim değişikliklerine bağlamamalıdır.
TÜRBAN KONUSU
Bahçeli konuşmasının son bölümünde türban konusuna ayırdı:
Sayın cumhurbaşkanının onayının ardından kanun resmileşmiştir. Gül'ün yorumu yeni kanun çıkarılması gerektiğine işaret ediyor. Beklentimiz kanunun zamana yayılmadan öncelikle MEB komisyonunda görüşülmesi ve bir an önce neticelenmesidir.
AKP'de yeni kanun çıkarılması konusunda tereddütler olduğu görülmektedir. Meseleyi YÖK ve üniversitelerin insiyatifine bırakmak doğru değildir. AKP ek 17. madde konusunda sürüncamede bırakıyor. YÖK başkanı açıklamaları ile haddi aşmıştır. Bu daha karmaşık bir durumu ortaya çıkarmıştır. Üniversite camiasında bölünme ve hizipleşmeler görülmektedir.

Üniversiteler bir çatışma ortamına dönüştürülmemelidir. Bu kaygımızın ne kadar yerinde olduğunu ortaya koymuştur. Bizim aldığımız kararlar günü birlik ve gelişigüzel kararlar değildir. Bu sözlü ve yazılı olsun güven teşkil eder. MHP verdiği sözlerin bugün de arkasındadır. MHP bu siyasal ahlak sınavından başarı ile çıkacaktır.