PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cumhuriyet' ten Skandal Başlık Yok böle bişi birader


serseri_kursun
02-25-2008, 16:46
Cumhuriyet Gazetesi bugün Atatürk'ün kemiklerini sızlatacak bir skandala imza attı
Atatürkçülük deyince mangalda kül bırakmayan Cumhuriyet Gazetesi bugün Atatürk'ün kemiklerini sızlatacak bir skandala imza attı.Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk tarafından kabul edilen Türkçe harfleri ve yine Atatürk tarafından kurulan Türk Dil Kurumu'nu hiçe saydı.

Mehmetçiğimizin "Güneş operasyonu" ile kanlı terör örgütü PKK'ya darbe üstüne darbe indirdiği şu günlerde Cumhuriyet Gazetesi bugün manşette attığı tuhaf bir başlıkla okuyucularının karşısına çıktı.

Manşetten atılan "PKK'DE İÇ ÇATIŞMA" başlığı aslında ilk bakışta normal gibi. Gazete bu başlığı ile terör örgütüne darbe üstüne darbe vuran mehmetçiklere moral veriyor gibi gözüküyor.Ama biraz dikkatli bakıldığında başlıktaki tuhaflığı hemen farkediyorsunuz.

Aslında "PKK'DA İÇ ÇATIŞMA" olarak yazılması gereken başlık "PKK'DE İÇ ÇATIŞMA" olarak yazılmış.Türkçemizde "K" harfinin sesi "KA" dır "KE" değildir.PKK'ya PE-KE-KE diye sadece DTP ve PKK'lılar ile PKK sempatizanı aşırı sol gruplar derler.

Ve acaba hata mı? diye düsündügümüzde haberin iceriginde de defalarca "PKK'de" ya da "PKK'ye" şeklinde ifadeler kullanıldığını görmekteyiz.

Samanyoluhaber.com olarak ilkeli habercilik anlayışımız gereği konuyu dil konusunda uzman olan kişilere de sorduk. Uzmanlarımız da "K" harfinin Türkçe'de Cumhuriyet gazetesindeki gibi "KE" olarak değil, "KA" olarak okunduğunu ifade ettiler.

HERSEY APACIK ORTADA ATATÜRKÇÜ lermişşşşşşşşşşşş