PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nilay Dorsa: Türban serbestisi çok iyi oldu


kayısıkentli
02-25-2008, 11:43
Ünlü manken Nilay Dorsa, üniversitelerdeki başörtüsü yasağının kaldırılmasını sevinçle karşıladığını belirterek, "Türbana asla karşı değilim. Günün birinde ben de kapanabilirim" dedi.

http://image.haber7.com/haber/104300.jpg

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün üniversitelerdeki başörtüsü yasağının kaldırılmasına ilişkin TBMM'de kabul edilen Anayasa değişikliğine onay vermesini değerlendiren ünlü manken Nilay Dorsa, başörtüsüne asla karşı olmadığını söyledi.
Taksim Dali Club'ta düzenlenen gecede DJ'lik yapan ünlü manken, gündeme ilişkin sorulara yanıtladı.
Kendisinin rahat bir şekilde mini etek ve dekolte kıyafetler giydiğini hatırlatan Dorsa, "Bir kere çağdaş bir ülke olduğumuza inanıyorum. Bence herkes nasıl yaşamak istiyorsa o şekilde yaşasın. Ben nasıl mini etek giyiyorsam, nasıl dekolte kıyafetler tercih ediyorsam başörtülü arkadaşım da okulunda rahat davranmalı. Okullarda da bunun kabul edilmiş olması beni hiç rahatsız etmedi. Kim kendini nasıl iyi hissediyorsa o şekilde yaşasın. Türbana asla karşı değilim. Günün birinde ben de kapanabilirim. Çünkü bu tamamı ile içten gelen bir duygu. Kimse, kimseye zorla hiçbir şey yaptıramaz. Ben kararı çok olumlu karşıladım. Çok iyi oldu. En azından başörtülü arkadaşlarım rahatlıkla okullarına girebilecek. Üstlerinde bir baskı hissetmeyecekler artık. O baskı çok kötü bir durum olsa gerek. Yasak yüzünden yurt dışında okuyan arkadaşlarım var. Onlar adına da çok sevindim. Yalnız bağlama şekli ile ilgili tartışmalar komik ve gereksiz oldu" diye konuştu.

"Türkiye İran olur mu" tartışmalarına da değinen Nilay Dorsa, "Benim babam İranlı. Ben tabi İran şartlarında yaşamadım. Çok küçük yaşta Türkiye'ye geldim. Türk kültürü ile yetiştim. Türkiye kalkıp da bir türbanla (yasağın kalkması ile) İran olmaz" dedi.
İHA

demem_o_ki
02-25-2008, 20:39
koçum :D