PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fenerbahçenin iki belalısı


alfonzo28
02-24-2008, 18:20
http://www2.internethaber.com/images/news/57004.jpg

Bursaspor, Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki 37 maçlık yenilmezlik unvanına son verdi


Turkcell Süper Lig'de deplasmanda Fenerbahçe'yi 2-0 yenen Bursaspor, sarı-lacivertlilerin Kadıköy'deki yenilmezlik unvanına son verdi.

Kadıköy'de Bursaspor'a geçen sezonun 8. haftasında 1-0 mağlup olduktan sonra, sahasında çıktığı 37 resmi maçta yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe'ye, yenilgiyi yine Bursaspor yaşattı.

Fenerbahçe'nin adeta kabusu olan yeşil-beyazlı ekip, sarı-lacivertlilerin sahasındaki yaklaşık 1,5 yıldır sürdürdüğü yenilmezliğini bitirdi.

Geçen sezonki Bursaspor yenilgisinin ardından Kadıköy'de çıktığı 22'si lig, 8'i Avrupa Kupası ve 7'si de Fortis Türkiye Kupası olmak üzere toplam 37 resmi maçta 26 kez kazanan Fenerbahçe, 11 maçta eşitliği bozamamıştı. Sarı-lacivertiler, Bursaspor karşısında bu sezonun ilk yarısında deplasmanda yaptığı maçta 1-1'lik beraberliğe razı olmuştu.

FENERBAHÇE'NİN BELALISI SİNAN

Bursasporlu futbolcu Sinan Kaloğlu, Fenerbahçe'nin belalısı oldu. Fenerbahçe'ye, maçın 28. dakikasında penaltıdan ve 85. dakikada iki gol atan Sinan, sarı-lacivertlilerin Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki bundan önceki mağlubiyetinde baş rolü oynamıştı.

Sinan, geçen sezonun 8. haftasında Bursaspor adına 16. dakikada yine bir gol atarak, takımının Fenerbahçe karşısında 1-0 kazanmasını sağlamıştı.

Sinan, 2005-2006 sezonunda 30. haftada Fenerbahçe'nin deplasmanda Vestel Manisaspor'a 5-3 yenildiği maçta Vestel Manisaspor fomasıyla da 3 gol atmıştı.

SEMİH CEZALI

Fenerbahçeli futbolcu Semih, Bursaspor maçında gördüğü sarı kartla ligde cezalı duruma düştü. Bu sezon toplamda 4. sarı kartına ulaşan sarı-lacivertli futbolcu, Fenerbahçe'nin ligin 24. haftasında Ankaragücü ile deplasmanda yapacağı maçta forma giyemeyecek.

DEĞİŞİKLİKLER, MAĞLUBİYETTEN KURTARAMADI

Fenerbahçe'nin Bursaspor karşısında 1-0 yenik durumdayken gol arayışları sonuç vermeyince teknik direktör Zico 56. dakikada Alex ve Uğur'u oyuna aldı. Saha kenarında ısınan Alex'in oyuna girmek için yedek kulübesine çağrılmasıyla tribünlerden alkış koptu. Taraftarlar, Alex'in oyuna alınmasına oldukça sevindi.

Brezilyalı teknik adam 70. dakikada da bu kez Kazım'ın yerine Deivid'i oyuna alırken, Kazım'a bazı tribünlerden tepkili sesler yükseldi. Teknik direktör Zico'nun oyuncu değişiklikleri, sarı-lacivertli ekibi mağlubiyetten kurtaramadı.

7 SARI KART

Fenerbahçe-Bursaspor mücadelesi adeta kartların havada uçuştuğu bir mücadeleye sahne oldu. Karşılaşmada Fenerbahçe'den Yasin, Semih, Ali ve Aurelio olmak üzere 4, Bursaspor'dan da Egemen, Mustafa ve Ömer Aysan olmak üzere 3 futbolcu sarı kart gördü.

NOTLAR

Maçın 63. dakikasında kaşı açılan Önder, bu dakikadan sonra sargıyla karşılaşmayı tamamladı.

-Fenerbahçe'nin maçın 85. dakikada yediği 2. golden sonra sarı-lacivertli taraftarlar tribünleri terk etmeye başladı. Maç bittiği sırada tribünlerin büyük bir bölümü boşalmıştı.

-Maç sonunda, Fenerbahçe'ye 2 gol atan Sinan, takımından büyük ilgi gördü. Yedek kulübesindekiler Sinan'ı kucaklayarak tebrik etti.

-Bursasporlu futbolcular maç sonunda kısa bir süre saha içinde timsah yürüyüşü yaptı.

-Karşılaşmanın hakemlerine maç sonunda Fenerbahçe tribünlerinden tepkiler geldi.

-Karşılaşma sonrası Bursasporlu taraftarları ile Fenerbahçe taraftarları birbirlerine küfürlü tezahürat yaptı.

-Maçın ardından kısa bir süre sonra Bursasporlu futbolcular taraftarıyla galibiyet sevinci yaşarken, stadı aydınlatan ışıklar söndürüldü.