PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mustafa Islamoglu Fan Sitesi


webci08
09-03-2011, 01:59
Site Adresi: http://www.mustafaislamoglu.biz
Kurulusu: 2008
Icerik: Mustafa Islamoglu Fan sitesi (http://www.mustafaislamoglu.biz)
Tanitimi:

http://evrenveinsan.files.wordpress.com/2009/03/mustafa_islamoglu.jpg

Mustafa Islâmoglu kimdir

28 Ekim 1960 Develide dogdu. Ilk ve orta egitimini dogdugu ilcede yapti. Ayni donemde babasindan klasik usulde Sarf-Nahiv okudu. Yuksek Islam Enstutusunde basladigi yuksek ogrenimini Ezher Universitesi Seria Islamiyye Fakultesinde surdurdu.

Edebi urunlerini Mavera (1980) ve Aylik Dergi (1982-1989) ve Dergahta yayimladi. Ilk makaleleri Milli Gazete (1980) ve Yeni Devirde (1982-83) cikti. Universiteler arasi siir yarismasi 1. ve 2.lik odullerini aldi.

Siirlerinden olusan ilk kitabi Heyelan, Aylik Dergi Yayinlari arasindan 1987de cikti. Degisik cografyalardan Islami hareket onderleriyle yaptigi soylesiler Eksen Yayinlari tarafindan Onculerle Konusmalar adiyla kitaplastirildi (1989).

Kahirede egitim icin bulundugu yillarda bir yandan Islami arastirmalarda bulundu, bir yandan da dersler verdi. Ilk arastirma urunu olan Imamlar ve Sultanlar isimli calismasini burada kaleme aldi (1990). Yine ilk deneme eseri Yurek Devleti de bu donemde yayimlandi. Ayni donemde Safinaz Kazimin fî Mesetis-Sufur vel-Hicab adli eserini Kadinin Ozgurlugu adiyla Turkceye kazandirdi (1990). Ilk cildini Kahirede diger ciltlerini dondukten sonra Turkiyede kaleme aldigi Anadolu Islami Hareketleri (simdiki adi: Islami Hareketler ve Kiyamlar Tarihi) serisini pesi pesine yayimladi (1991-1993). Bu serinin ilk cildini Hasan Ali Beyyumi ile birlikte Arapcaya cevirdi. Bu ceviri Daruz-Zehra tarafindan Cuzurul-Hareketil-Islamiyye fi Turkiye adiyla yayimlandi (Kahire-1994).

Bir arastirma eseri olan Yahudilesme Temayulu adli eseri 1994te okuruyla bulustu. Seminer notlarindan olusan Tavsiyeler I-II adli eserler de bu yillarda yayimlandi (1995, 1998).

Kahire-Mekke hattinda yazdigi siirleri Ya-sîn adiyla yayimladi (1991). Daha sonra tum siirlerini Divan adli kitabinda topladi (1996). Kahirede verdigi tefsir derslerini, bir konulu tefsir ornegi olan Adayis Risalesinde bir araya getirdi (1992).

1992 yilinin Ekim ayinda Kahire donusu baslattigi tefsir dersleri 15 yildan beri devam etmektedir. Ayni dersler http://www.tefsirdersi.com adli siteden canli olarak yayimlanmaktadir. Yine 1998 yilinda baslayan Tefsirul-Kuran Tevilul-furkan adli goruntulu ve sesli (DVD, Video, Audio) tefsir projesinde bugune kadar 170 ders yayimlandi. Proje, 200 derste Kuranin tamaminin goruntulu olarak tefsirini hedeflemekte ve 2008 yilinda tamamlanmasi ongorulmektedir.

Goruntulu tefsir projesi ile baslayan Gerekceli Meal adi verilen Kuranin Turkce tercume calismasi da yukaridaki projeyle es zamanli olarak yurumekte ve birlikte tamamlanmasi ongorulmektedir.

Yazar, kimilerinde halen yazmaya devam ettigi Yeni Safak, Anadoluda Vakit, Akit, Selam, Aylik Dergi, Ribat, Meydan gibi gazete ve dergilerde yayimlanan makalelerini Makalat, Safak Yazilari, Dagarcik, Yoklugunda Dusulmus Notlar, Savas Kesmeyen Sozler, Sozun Gucu mu, Gucun Sozu mu, Yerliler ve Yersizler, Ayetlerin Isiginda isimleriyle kitaplasti. Kendisiyle yapilan soylesiler Soylesiler I ve Bir Yaradan Kursun Cikarir Gibi adlariyla yayimlandi.

Hukumlu olarak bulundugu Golcuk ve Ankara cezaevlerinde cok zor sartlar altinda Yahudi asilli oryantalist Ignaz Goldziherin De Richtungen der Islamichen Koranauslegung adli eserini, Arapca tercumesinden Turkceye cevirdi. 1997 yilinda Human Rights Watch Helmann-Hammet 1997 odulunu aldi.

II. Uluslararasi Fetih Sempozyumunda sundugu teblig Yurek Fethi adiyla kitaplasti (1997). Mekkede kaleme aldigi Hac Risalesi 1998de yayimlandi. Aralik 2000 tarihinde dini cevrelerde hayli ses getiren eseri Uc Muhammedi yayimladi. Amerika/Atlantada verdigi seminerler Hayatin Yeniden Insasi Icin (2001) adiyla yayimlandi. Bunu Ne Yapmali-Nasil Yapmali-Kiminle Yapmali (2002) adli eseri takip etti. Yazar, 1983 yilinda kaleme aldigi Seyrani adli ilk edebi kitap calismasini 2002de yayimladi. Allah: Tanimak-Bilmek-Anlamak adli eser, yazarin yayimlanmis son kitabidir.

Ayrica yazarin konferans, seminer, hutbe ve konusmalarindan olusan onlarca goruntulu eseri bulunmaktadir.

Kitaplarindan bazilari Arapca, Almanca, Ingilizce, Kurtce, Romanca, Bulgarca, Arnavutcaya cevrilip yayimlanmistir.

Yazar evli ve bes cocuk babasidir.