PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Canaydın'ın hareketi 'taktik' mi?


_SoN_
02-23-2008, 15:54
http://www2.internethaber.com/images/news/48026.jpg
Canaydın'ın hareketi 'taktik' mi?
23 Şubat 2008 Cumartesi 15:17
Canaydın "aday olmayacağım" dedi. Sarı-kırmızılı camiayı hareketlendi. Yorumlar birbirini izledi. İşte o açıklamalar...

Sarı-kırmızılı kulüpte bugün sürpriz bir gelişme yaşandı ve kulüp başkanı Özhan Canaydın, Galatasaray Kulübü’nün Maslak Sheraton Oteli’nde süren Yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı’nda yeni dönemde aday olmayacağını genel kurul üyelerinin önünde resmen açıkladı.

Özhan Canaydın'ın aday olmayacağını açıklamasının ardından Sarı-Kırmızılı camia hareketlendi.

Bir kısım "Bu bir seçim manevrası olabilir, canaydın taktik yapıyor olabilir" düşüncesine sahip olurken, daha büyük bir çoğunluk ise "Canaydın destek göremeyeceğini anladı ve çekildi" yorumları yapıyor.
ADNAN ÖZTÜRK SEÇİMİ KAZANIR Adaylığını resmen açıklayan tek isim olan Adnan Öztürk'ün ise seçimi kazanacağı konuşuluyor. Öztürk'ün camianın önde gelen isimleri İnan Kıraç, Selahattin Beyazıt'ın yanı sıra eski başkanlardan Faruk Süren'in de desteğini aldığı öğrenildi.

Adnan Öztürk, Galatasaray camiasında son olarak Ribery olayında ön plana çıkmıştı. Ribery'yi Türk futboluna kazandıran Öztürk, daha sonra yönetimle sorun yaşayan ve sadece 137 bin Euro alacağının ödenmemesi sonucu Türkiye'den ayrılan Ribery'nin kalması için büyük çaba sarfetmiş, Fransız futbolcunun alacağının ödenmesi için devreye girmiş ancak yönetimin engeline takılmıştı.

ERGUN GÜRSOY: BIRAKACAĞINI ZANNETMİYORUM

Galatasaray Kulübü eski başkanı Ergun Gürsoy, Canaydın'ın birçok projesinin olduğunu ve daha iyi bir kadroyla yoluna devam edeceğini belirterek, "Seçime uzun bir süre var. Ben Özhan Canaydın'ın bırakacağını zannetmiyorum. Çünkü elinde yapmak istediği bir takım projeler var. Bunun dışında onunda bırakmak istememesini isteyenler var ve muhakkak onlarda etkileyecektir. Bana göre daha iyi bir kadroyla devam edecektir" şeklinde konuştu.

Gürsoy, sözlerine şöyle devam etti: "Herkes 'Aday değilim' diyebilir. Ben de 1988 yılında 'Aday değilim' dedim. Ama, bir kişi bana 'Aday ol' demedi. Deselerdi belki de aday olacaktım."

ALP YALMAN: ERKEN VE LÜZUMSUZ BİR KARAR

Özhan Canaydın'ın beklenmedik bir şekilde aday olmadığını açıklamasıyla ilgili olarak Alp Yalman "Özhan Canaydın'ın vermiş olduğu karar kendisinin şahsi kararıdır. Fakat, Galatasaray bakımından bakıldığında benim şahsi kararım, biraz erken ve lüzumsuz alınan bir karar oldu. Başlamış olduğu bir sürü iş var. Galatasaray'da hiçbir iş yarım kalmaz ama, bu işlere başlayan bir insanında devam etmesini isterdim. İnşallah bu kararı sıhati bakımından almamıştır. Bence yeniden gözden geçirilmeyecek bir karar da değil" dedi.

BÜLENT TULUN: DÖNÜŞ OLMAZ

Bülent Tulun ise şöyle konuştu: Enteresan bir durum. Bence dönüş olacağını zannetmiyorum. Galatasaray kurulunun önünde verilmiş bir beyan. Galatasaray'da doğrular yerini bulur. Yani taşlar oturur. Galatasaray'ın herhangi bir yönetim problemi çekeceğini zannetmiyorum. Canaydın'ın da bu kararından vazgeçeceğini sanmıyorum."

ALİ DÜRÜST: YARIŞ DEVAM EDİYOR

Galatasaray Kulübü eski yöneticilerinden Ali Dürüst ise, "Bugüne karar yapmış olduğu hizmetler için, bende bir Galatasaraylı olarak teşekkür ediyorum. Kendisiyle bir dönem çalışma keyfini yaşadım. Almış olduğu karar da, kendi şahsi kararıdır. Ancak bizden beklenen, önümüzde bir seçim dönemi var ve sayın başkanın da dediği gibi yarış devam ediyor. Bu dönemi sağlıklı geçirmemiz lazım. Çünkü, Özhan Canaydın gibi bir başkanın bıraktığı bir boşluk var. Onu doldurmak içinde bu geçiş döneminde birlikte olmamız lazım. Çünkü yarış devam ediyor. Hayırlı olsun."

REFİK ARKAN: CAMİA İSTERSE GERİ DÖNER

Arıkan, Canaydın'ın almış olduğu bu kararın nedenini bilmediğini ifade ederek, "Bu Özhan Canaydın'ın şahsi kararı. Herhalde sağlık koşullarıyla ilgili düşünceleri vardı. Ayrıca bazı şeylerin düşündüğü şekilde gelişmemesi de olabilir. Belki bu nedenle de böyle bir karar vermiştir" diye konuştu.
'Camianın baskısıyla Canaydın'ın geri dönmesi söz konusu olur mu?' şeklindeki soruya ise Arıkan, "Canaydın'ın en çok değer verdiği yegane şey Galatasaray'dır. Galatasaray'ı herşeyin üzerinde tuttuğunu ve ona zarar verecek en ufak birşey yapmayacağına yüzde yüz eminim. Eğer Galatasaray'ın menfaatleri, Canaydın'ın tekrardan bu kararını göz önünde alıp değerlendirmesini gerektiriyorsa, bu değerlendirmeyi yapacağından da eminim. Dolayısıyla bir seçim zamanına giriliyor. Bundan sonra adaylar da çıkar. Eğer camia Canaydın'ın tekrardan başa gelmesi konusunda bir ortam yaratırsa, Canaydın da bunun gereği neyse bununla ilgili bir değerlendirme yapacağını düşünüyorum" yanıtını verdi.

Kaynak: Milliyet