PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MHP Lideri Bahçeli'den Açıklama


DeviL_MasteR
02-23-2008, 14:45
MHP Lideri Bahçeli'den Açıklama


MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin grup toplantısındaki gündemi üniversitelerde türbana serbestlik tanıyan düzenlemeydi. Bahçeli, çarşaf ve peçenin önlenmesi için YÖK ek 17. Maddenin değiştirilmesi gerektiğini belirtti, MHP’nin haksız ve yakışıksız ithamlara maruz kaldığını söyledi. Eleştirilere yanıt veren Bahçeli, "türban öncelik değil" diyenlere de, "başınızı gömdüğünüz kumdan çıkarın" diye seslendi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısında türban düzenlemesiyle ilgili anayasa değişikliğini değerlendirdi, YÖK ek 17. Maddede değişikliğin şart olduğunu söyledi.

Bahçeli konuşmasında türban düzenlemesinde "rant ve hasat hesabımız yok" dedi, haksız eleştirilere maruz kaldıklarını belirtti. Vakıflar yasası ve 301. Maddeye de atıf yapan MHP lideri, türban düzenlemesinin Türkiye’nin önceliği olmadığını söyleyenleri de eleştirdi.

Bahçeli, uyarılarını da yineledi, tahriklere kapılmayın mesajı verdi. Düzenlemenin anayasa mahkemesine taşınmasına ilişkin yorumlara da sert çıktı.

MHP lideri konuşmasında sadece türban düzenlemesini değerlendirmedi. Belçika yargısından çıkan DHKP-C kararını da utanç verici olarak nitelendirdi. Kararın Avrupa’nın çirkin yüzünü gösteren bir ibret vesikası olduğunu belirtti..




Atatv