PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TRT’ye Kürtçe kanal geliyor !


DeviL_MasteR
02-23-2008, 14:44
TRT’ye Kürtçe kanal geliyor !

Erdoğan, bir gazetecinin, “Almanya’da Türk okulları, Türk üniversiteleri isteyerek Almanları kızdırdınız” sözleri üzerine, şunları söyledi:

“Burada kızmaya hakları var mı? Ben gayet kibar bir şekilde ikili ve heyetler arası görüşmelerde kendilerine açık açık söyledim. Biz de Alman Lisesi, Kabataş Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi var. Bütün liselerimizde Almanca, seçmeli yabancı dildir. Burada da, eyaletlerinizde Türkçe eğitim veren birer tane okulunuz olsa, bunun yanında Almanca’yı da iyice öğrenme imkanı verseniz...Bana orada bir şey söylemediler.”

Bir gazetecinin, “Bana orada bir soru yönelttiler: ‘Acaba Türkiye’de Kürtler asimile mi entegre mi?’ Ne diyorsunuz bu konuda?” sorusu üzerine Erdoğan, “Kürtler buranın asli unsuru. Onların burada asimile olmak, entegre olmak gibi bir sorunu olamaz ki” dedi. Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“İsteyen, istediği yerde ana dilini öğrenmek için kurslar kurabilir. Öyle benzetmeler, kıyaslar yapalım ki, bunlar zeminini bulsun. Şu anda Güneydoğu Anadolu’da yaptığımız çalışmalarda benim vatandaşımın böyle bir sorunu yok. Bunların hepsi sanal olarak ortaya konuyor. Sanal olarak ülkemizi bir yerinden bölmeye yönelik adımlar olarak ortaya konuyor.

Sen ana dilini mi öğrenmek istiyorsun, buyrun kurslar... Bunu Kopenhag Siyasi Kriterleriyle getirdik mi? Getirdik. Bunu şimdi daha da geliştireceğiz. Şimdi TRT’nin bir kanalını o bölgede tamamıyla Kürtçe yayın yapan, hatta Arapça, Farsça yayın yapan bir hale getireceğiz.”

Kürtlerin özel olarak böyle bir kanal açmasının neden engellendiği sorusu üzerine ise Erdoğan, Kürtçe yayın yapma noktasında sıkıntı olmadığına, kısıtlamanın terör örgütüne yönelik yayınlar için geçerli olduğuna işaret etti. Başbakan Erdoğan, sıkıntının Kürtçe olarak yapacakları yayından değil, içerikten kaynaklandığını ifade etti.

Erdoğan, uydudan izlediği Kürtçe yayın yapan kanallardan birinde seyircinin alt yazıyla “canlı kalkan olmaya davet edildiğini” anlatarak, “Bu yayını kalkıp da olumlu karşılamak mümkün değil. Böyle bir içerik Türkçe de olsa yasak” dedi.

Haber3