PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gül'den, Sarkisyan´a Kutlama Mesajı


DeviL_MasteR
02-23-2008, 14:41
Gül'den, Sarkisyan´a Kutlama Mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan cumhurbaşkanlığına seçilen Serj Sarkisyan’ı kutladı, "yeni görevinizin, Türk ve ermeni halkları arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için gerekli ortamın yaratılmasına imkan tanıyacağını umuyorum'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı basın merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gül, Ermenistan cumhurbaşkanlığına seçilen Sarkisyan’a gönderdiği kutlama mesajında, "Ermenistan cumhurbaşkanlığına seçilmeniz dolayısıyla Türk milleti ve şahsım adına zat-ı devletlerini kutluyor, başarılar diliyorum" dedi.

Gül mesajında, "yeni görevinizin, yüzyıllar boyunca barış ve uyum içerisinde birlikte yaşayabildiklerini kanıtlamış olan Türk ve ermeni halkları arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için gerekli ortamın yaratılmasına imkan tanıyacağını umuyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, "ortak çabalarımızın, bölgemizde barış ve refaha katkıda bulunacak, istikrar, karşılıklı güven ve iş birliğine dayalı bir atmosfer oluşturmasını içtenlikle temenni ediyorum" görüşünü dile getirdi.




Atatv