PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rıza Çalımbay'ın Beşiktaş aşkı ...


DeviL_MasteR
02-22-2008, 17:15
Rıza Çalımbay'ın Beşiktaş aşkı
Rıza Çalımbay, siyah-beyazlı takımın kendisi için hayatı ifade ettiğini söyledi.

21 Şubat 2008 17:31
Beşiktaş'ın eski teknik direktörlerinden Rıza Çalımbay, siyah-beyazlı takımın kendisi için hayatı ifade ettiğini söyledi. Feshane Kongre ve Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen İstanbul Eğitim, Rehberlik ve Kariyer Fuarı'nda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Çalımbay, Beşiktaş'ın içine doğduğunu belirterek, ''Beşiktaş benim için hayatı ifade ediyor. Beşiktaş'ta evlendim, çocuk sahibi oldum'' dedi.

Futboldaki en büyük sıkıntının eğitimsizlik olduğunu vurgulayan teknik direktör Çalımbay, ''Eğitimsiz oyuncu çok sorun yaratıyor'' diye konuştu. Beşiktaş'ın başında bulunduğu dönemde, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçe ile yaptıkları ve 4-3 kazandıkları maçta, kendisine yönelik açılan pankartın hatırlatılması üzerine Rıza Çalımbay, şunları söyledi: ''Fenerbahçe'yi 4-3 yendiğimiz bir maç oldu. Karşılaşma öncesinde bir pankart asıldı. Bu pankartı hiçbir zaman Fenerbahçe camiasına mal etmedim. Dün Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla ile yaptığı karşılaşmayı statta izledim. Çoğu Fenerbahçeli benden özür diledi.''

Beşiktaş'ın, Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool'a 8-0 yenilmesi ile ilgili bir soruyu da Çalımbay, ''Liverpool maçı öncesinde ve sonrasında yaşanan olaylar vardı. Özellikle öncesinde yaşanan olaylar takımı etkiledi. Liverpool iyi oynadı, Beşiktaş da şansızlık yaşadı. Ayrıca disiplini en üst düzeyde olan bir takıma karşı oynadılar. Milli takım da böyle sonuçlar almıştı'' yanıtını verdi.

Çalımbay, Turkcell Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı konusundaki görüşlerini de, ''Şampiyonluk şansı ortada. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'la kendi sahasında oynayacak. Bu karşılaşmaları kazanırsa şampiyonluk şansı var. Bana göre Sivasspor'un bile şansı var'' diye açıkladı. Rıza Çalımbay, futbolculuğun dünyanın en kolay mesleklerinden biri olduğunu, antrenörlüğün ise daha zor ve stresli bir meslek olduğunu sözlerine ekledi.

Bu arada, panel öncesinde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Rıza Çalımbay'a bir plaket verdi. Öğrenciler de Çalımbay'a büyük ilgi gösterirken, tecrübeli teknik adamla bol bol fotoğraf çektirip, imza aldılar.