PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trabzon'da kaybolan Brezilyalılar / Jeff 'i de yediler.


DeviL_MasteR
02-22-2008, 17:03
http://www.sporx.com/images/1/29/9660_B_jefferson008.jpg

Trabzonspor'a transfer olan Brezilyalılar tek tek kayboluyor. Ara transfer döneminde gönderilmesi gündemde olan kaleci Jefferson da bordo-mavili forma altında kaybolan Brezilyalılar arasına girdi.

Devre arasında gönderilmesi gündeme gelen, ancak iyi bir teklifin gelmemesi üzerine takımda kalan Jefferson, formadan umudunu tamamen kesti. Tolga Zengin'in kaleyi devralması, alternatif olarak da Ahmet Şahin ve genç Onur'un düşülmesi Brezilyalı kaleciyi iyice küstürdü. Ankara'ya götürülmeyen Jefferson'un moralinin hayli bozuk olduğu belirtildi.

Trabzonspor bugünü kadar dış transferde en çok oyuncu transferini Brezilya'dan gerçekleştirdi. Bordo-mavili kulüp Brezilya'dan yaptığı 8 transferin içinde en çok verimi Fenerbahçe'ye kaptırdığı Marco Aurelio'dan aldı. Nuri Albayrak döneminde Bundesliga'nın yıldızı Marcelinho'yu transfer eden bordo-mavili kulüp, bu oyuncudan da verim alamayarak yarım sezon sonra gönderdi. Brezilya'dan Özkan Sümer döneminde Marco Aurelio, Jorro, Oliveira, Da Silva, Eduardo gibi oyuncuları transfer edilirken, Aktuğ döneminde ise Jefferson ve Eller transfer edildi. Brezilya'dan transfer edilen bu oyuncular Trabzonspor forması altında kalıcı olamadı.

Trabzonspor'un şu anda elinde bulundurduğu tek Brezilyalı oyuncu olan kaleci Jefferson, profesyonel davranışı nedeni ile takımda görev yapan teknik adamların beğenisini kazanırken, kaleyi Tolga Zengin'e kaptırmasından sonra alternatif olarakta düşünülmemesi oyuncunu forma umudunun kaybolmasına neden oldu. Son olarak Ersun Yanal tarafından Ankaragücü maçı deplasmanına götürülmeyen file bekçisi formadan iyice umudunu kesti.

Trabzonspor forması altında Brezilya Milli Takımı kalesini hedefleyen Jefferson, bordo-mavili forma altında bu hedefini gerçekleştiremedi ve Trabzonspor'da kaybolan Brezilyalılar arasına girdi.

Öte yandan Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener de geçmişten ders alarak dış transferde seçici olduklarına işaret etti. Transferde rotayı Karadeniz kıyısı olan ülkelere çeviren Trabzonspor, kendi iklim şartlarına uygun oyuncu arayışına girerken, nokta transferler yapmayı planlıyor.

19.02.2008

Kaynak : İHA