PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : erkeklerden yemek tarifleri


milas
11-20-2007, 13:41
erkeklerden yemek tarifleri

--------------------------------------------------------------------------------

Domatesli Biberli Yumurta:
>
>Buyukce bir tavaya yag domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz.
>Sigaranin kulu yere dusmek uzereyse yumurtalari eklemenin zamani
>gelmis demektir. Yumurtalari kirip sigaramizi bitiriyoruz.
>Pismistir herhalde ocagin altini kapatiyoruz.
>
>Biberli Domatesli Yumurta:
>Her gun domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldigimizda
>yapabilecegimiz bu enfes yemek tipki biberli yumurtali domates gibi
>pisiriliyor.
>
>Makarna
>Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip mac
>izlemeye basliyoruz. Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip altini
>kapatiyoruz. Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa
>firlatiyoruz. Yapisirsa pismis demektir. Devre arasinda hala icinde
>su kaldiysa tencerenin! kapagini kapatip lavabodaki en kirli tabagin
>uzerine dogru dokuyoruz. (o zaman hem tabak temizleniyor hem de
>makarnalar catallayenebiliyor) Uzerine ketcap sıkıp yiyiyoruz.
>
>Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin. Sayica
>fazlalastiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karisiyo.
>
>Tuzlu Makarna:
>Yapilisi ayni makarnaya benziyor. Tek farki bu kez makarnalari suya
>atmadan once tuz koymayi akil ediyoruz ...Oyle daha guzel oluyor.
>
>Pilav:
>Pilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan kriterler var. Tuzlu,
>yumusak ve tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirincleri
>tek tek pisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor.
>Maharet hepsini bir arada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin.
>Nasil olsa icine yogurt koyup bulamac haline getirdigimizde hepsi
>birbirine yapisiyor. Kisaca yag koyup uzerine pirinc ekliyorsunuz.
>Sonra da su ve tuz koyup! pisiriyorsunuz. Hem bunu suzmeye de gerek
>yok.
>
>
>Patates Kizartmasi:
>En kolay islerden biri.
>Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve
>kizgin yaga atiyorsunuz. Tek yapmaniz gereken altini zamaninda
>kapatmaniz. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yuzden sadece tvde
>pembe dizi varken yapin.Bir de diger yemeklerin aksine bunu
>tencereden yiyemiyoruz. Mutlaka tabaga koymak gerekiyor. Onun
>disinda cok kolay.
>ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER
>
>Hazir Pizza
>Pizzamizi firinimiza atip pismesini bekliyoruz daha sonra firindan
>cikarip yanik yerlerini bicakla kaziyoruz. Dikkat edilmesi gereken
>tek sey kazirken uzerindeki malzemeleri mutfak tezgahina yapistirmamak.
>
>Hazir Kofte
>Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sivi yagi teflon tavaya
>koyupkofteleri icine diziyoruz. Kofteler tavayla ayni renk olmadan
>altini kapatmak gerekiyor. O yuzde! n basinda beklemek lazim.
>
>
>ZOR YEMEKLER
>
>Konserve Turlu
>Bir miktar yag ve salcayi tencereye koyup konservenin icindekileri dokup
>uzerine su koyuyoruz. Pismesi cok uzun suruyor. O sebeple basinda
>beklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde yandiklari icin henuz
>tadina bakamadim ama konservenin uzerindeki resme bakilirsa guzel bi seye
>benziyor.
>
>Tavuk
>Yapilisi makarna gibi. Sicak suyun icine atiyoruz arada pisip
>pismedigine bakmak icin hayvanin kaba etine catal sapliyoruz. Bu
>yemek pistikten bir iki gun sonra uzeri jelibon gibi oluyor. Bu
>yuzden pisirirken istege bagli olarak bolca toz seker eklenebilir.
>
>
>ULTRA ZOR YEMEKLER
>
>Kiymali Bamya
>Konserve turluye benziyor ama icine daha onceden kavrulmus kiyma
>konulmali. Kiyma kavurmak c! ok zor ve zahmetli bir is.
>Bu yuzden makarna pisirmeyi oneriyorum.
>
>
>PUF NOKTALAR
>
>1-) Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. Boylelikle tabak
>kiirletmemis olursunuz.
>
>2-) Asla sade pilav yapmayin. Domatesli pilav yaptiginizda altini
>tuttursaniz bile renginden anlasilmaz.
>
>3- ) Mutlaka soganli bir yemek yapacaksaniz asla sogana dokunmayin.
>Ozellikle rendelediginizde elleriniz cok kotu kokuyor. Bunun yerine
>sogana ekmek tahtasiyla bes alti kez vurmayi deneyin, ayni isi
>gorur.
>
>4-) Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla yikamayin.
>Kizgin aga attiginizda cok kotu patliyorlar.
>
>5-)Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler. Sayet gecen ay
>yaptiginiz tavuk kendi kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmis
>demektir. Sakin yemeyin.
>
>6- ) Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleri duser. Mumkun oldugunca
>cig tuketin.
>
>7-) Karpuz tabaga koyulmamasi gereken! bir meyvedir. Ikiye ayirip
>ortasindan kasikla yiyebilirsiniz.Tencere kapagi en mukemmel tabaktir.
>
>8-)Buzdolabinin sebzelik olarak adlandirilan kismi yemeyi
>dusunmediginiz seylerin saklanmasi icin idealdir. Bu bolume konan
>seyler nasil olsa bir sure sonra unutulur.
>
>9- ) Sebzeligin kapagini sikikapatirsaniz curuyen seylerin kokusu
>dolaba daha az yayilir.
>
>10-) Spagetti pakedini acmak icin pakedi ortasindan sikica kavrayin
>ve altini tum gucunuzle fayansa vurun. Pakedin ust tarafi
>yirtilacaktir. Belki bu islem sirasinda makarna unufak olabilir ama risk
>almaya deger.
>Ozellikle misafirlerin yaninda yaparsaniz tavsiye ediyorum. Oyle
>daha guzel, bu size cok maco bir hava verir.
>
>11-)Sagda solda kulagima caliniyordu. Mutfak robotu denen bisey
>varmis. Birden icimi bir heyecan kapladi. Ulan madem bu isin robotu var ben
>niye kosturuyorum yillardir diye sinirlendim. Hemen gidip aldim bi
>tane. Eve gelip kutusundan cika! rdigimda itiraf etmeliyim ki hayal
>kirikligina ugradim biraz. Ben acikcasi ufo gibi bisey bekliyodum, bu
>bildigimiz
>tencerenin plastigi. Icindede vantilator gibi bisey var. Bununla
>birlikte bi ton plastik zimbirti daha cikti icinden ama bi ise
>yarayacaklarini sanmiyorum.
>Neyse fisini taktim denemek icin bi tane sogan attim icine. Bakalim
>ne yapacak diye bekledim. Kabuklarini bile soyamadi essogluesek.
>Paramparca etti birakti. Sinirlendim attim bi kenara yazdan beri
>duruyo orda. Bir ara yikayip vantilator gibi olan
>seyi bilgisayarima takmayi dusunuyorum. Belki fan olarak is gorur.
>Onun disinda tamamen para tuzagi.

morciii
11-20-2007, 13:46
:D iyiymiş....