PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : JET-LAG


komik_insan
08-21-2011, 11:42
JET-LAG
Hava yoluyla yapılan hızlı seyahatler esnasında yaşanan ve vücut üzerinde etkileri olan değişimler konusunda zaman zaman bazı sorunlar ortaya çıkar. Bu duruma Jet-Lag adı verilir. Başka bir ifadeyle Jet-Lag; uçakla seyahat esnasında dünyanın zaman dilimleri geçilirken insan vücudunun bu hızlı zaman değişimine uyum sağlayamamasıdır. Kısaca, yerel saatle beynimizin hipotalamus bezi tarafından düzenlenen vücudun biyolojik saatinin uyumsuzluğu olarak da bilinir.
Araştırmalar, özellikle bu durumun batıdan doğuya doğru uçuşlarda daha çok ortaya çıktığını göstermiştir. Yine, yapılan araştırmalara göre uzun süreli gündüz uçuşlarında bu problem, gece uçuşarına göre daha fazladır. Doğal olarak insan vücudu geceleri uyumaya, gündüzleri ise uyanık yani aktif durumda bulunmaya alışmıştır. Uçak seyahatleri esnasında doğal ritm (Circadian Clock) bozulur ve bazı emareler ortaya çıkar. Buralardan ucuz uçak bileti (http://www.ucakbileti.tv/ucuz-ucak-bileti) ile sahip olabilirsiniz.
Aşırı yorgunluk, uykusuzluk, mide ve baş ağrıları, oryantasyon bozukluğu, iştahsızlık, alınganlık genel belirtilerdir. Düzensiz kalp aışları ve koordinasyon bozuklukları da görülen belirtilerdendir. Ortaya çıkan bu tüm olumsuz etkiler şu şekilde kategorize edilirler; Jetlag, insanları fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak etkilerler. Fiziksel etki olarak ayaklarda şişkinlik, zihinsel etkiye örnek şaşkınlık (özellikle, yönlerin şaşırılması) ve duygusal etkiyede korku ve endişe gibi kuruntular örnek verilebilir.
Yine de havayolu ulaşımı okyanus ötesi ulaşımlar da kullanılan bir numaralı ulaşım olmaya devam edecektir. Uçak biletlerinizi http://www.ucakbileti.tv (http://www.ucakbileti.tv/) adresinden alabilir veya bu adresten uçak bileti sorgulama (http://www.ucakbileti.tv/ucak-bileti-sorgulama) işlemini gerçekleştirebilirsiniz.