PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fenerbahçe 3-2 Sevilla


DİGİMAX
02-21-2008, 09:48
SEVİLLA DA KADIKÖY'DEN ÇIKAMADI
Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe, İspanyol ekibi Sevilla'yı 3-2 mağlup etti. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmanın ilk yarısı 1-1'lik eşitlik ile sona erdi. Temsilcimizin golleri 17. dakikada Kezman, 57. dakikad Lugano ve 87. dakikada Semih'ten gelirken, rakibin golleri 23. dakkiada Edu'nun ters vuruşu ve 66. dakikada Escude'den geldi.

Bu galibiyet ile İspanya'ya avantaj ile gidecek olan Fenerbahçe tribünleri takımlarını maç boyunca büyük bir coşku ile desteklediler.

****JA KEZMANNNN....
Sarı-lacivertli takımın en büyük gol silahı Kezman, Saracoğlu'nda gol perdesini açan isimdi. Fenerbahçe'nin sol kanattan Uğur Boral ile hızlı geldiği atakta, Uğur'un ceza sahasına yaptığı ortaya Kezman, müthiş bir kafa vurdu ve topu Sevilla ağlarına gönderdi. 1-0.

AH EDU AH...
Fenerbahçe'nin oyunda üstünlüğü ele geçirdiği dakikalarda temsilcimiz şanssız bir şekilde golü kalesinde gördü. 23. dakikada sağ kanattan gelişen Sevilla atağında Jesus Navas ceza sahasına yerden sert bir orta yaptı, bu ortaya ayak koyan Edu, topu kendi ağlarına gönderdi. Edu, Fenerbahçe'nin CSKA Moskova ile Rusya'da oynadığı mücadelede de kendi kalesine golü atan isim olmuştu.

SAVUNMADAN GELDİ GOLÜNÜ ATTI...
Fenerbahçe savunmasının başarılı ismi Lugano, sarı-lacivertli temsilcimizi Kadıköy'de bir kez daha öne geçiren isim oldu. İkinci yarının 12. dakikasında Alex'in sol kanattan kullandığı kornerde Lugano ceza sahası içinde çok iyi yükseldi ve kafayı vurdu, topu kaleci Palop'un bakışları arasında ağlara gönderdi. 2-1.

BU GOL OLMADI...
Sevilla yediği ikinci golden sonra, Fenerbahçe kalesine daha çok gelmeye başladı ve golü de buldu. Capel'in sol kanattan yaptığı ortada Poulsen ön direkte topu arkaya aşırdı, arka taraftar topla buluşan Escude de topu düzgün bir vuruşla ikinci kez Fenerbahçe ağlarına gönderdi. 2-2.

İŞTE SEMİH ŞENTÜRK...
Fenerbahçe'nin bu sezon en formda ismi olan Semih Şentürk, Sevilla'yı da boş geçmedi. 84. dakikada Kezman'ın yerine oyuna giren Semih, 87. dakikada golünü attı. Alex'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Semih yerden düzgün bir vuruşla topu üçüncü kez Sevilla ağlarına gönderdi ve Saracoğlu tribünlerini ayağa kaldırdı.

CARLOS SAKATLANDI...
Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos, sarı-lacivertli temsilcimizin yediği ikinci gol sırasında Escude'nin sert müdahalesi sonrasında sakatlandı ve oyuna devam edemedi. İlk gelen bilgilere göre Carlos'un sahalardan iki hafta uzak kalabileceği açıklandı. Zico, Carlos'un yerine oyuna bir başka Brezilyalı oyuncu Vederson'u sahaya sürdü.

HAKEM ÇILDIRTTI...
Alman hakem Florian Meyer, verdiği kararlar ile sarı-lacivertlileri adeta çıldırttı. Her ikili pozisyonda Sevilla lehine düdüğünü çalan Meyer, Fenerbahçeli oyunculara gösterdiği kartlar ile de büyük tepki topladı.

PALOP VE VOLKAN BAŞARILIYDI..
İki takım kalecisi de yediği gollere rağmen yaptıkları kurtarışlar ile sahanın iyi isimleri arasında yer aldı. Volkan, Sevillalı oyuncuların uzaktan attığı şutlarda yaptığı müthiş kurtarışlar ile taraftarını alkışını alırken, Palop da özellikle ilk yarıda temsilcimizin Kezman ve Aurelio ile yakaladığı çok net fırsatlarda ikinci gol iznini vermedi.

SEVİLLA HIZLI BAŞLADI, DAHA SONRA F.BAHÇE SAZI ELİNE ALDI...
İspanyol ekibi, Saracoğlu'ndaki maça hızlı başlayan taraftı, üstü üste bulduğu kornerler ile Fenerbahçe kalesinde etkili olan Sevilla, Kanoute ile gole de yaklaştı ancak Volkan kalesinde çok dikkatliydi. 7. dakikadan sonra oyunda ağırlığını hissettiren temsilcimiz aradığı golü de Kezman ile buldu. Saracoğlu'nu dolduran taraftarların Fenerbahçe'den ikinci golü bekledikleri dakikalarda Edu'nun ters vuruşuyla talihsiz bir gol gördü sarı-lacivertliler kalesinde. Bu golün moral bozukluğunu hemen üzerinden atan temsilcimiz ikinci gol için rakip kaleye yüklendi ancak ilk yarıda başka gol olmadı. İkinci yarıya Fenerbahçe iyi başladı ve yine bir kafa golü ile skor ütünlüğünü ele geçirdi. Oyundan temponun düştüğü dakiklalarda Sevilla'nın duran toptan eşitlik sayısı geldi. Bu pozisyonda Roberto Carlos da sakatlık geçirdi ve oyuna devam edemedi. Sevilla'nın eşitlik golünden sonra rakip takım oyuncuları oyunu yavaşlatmak için elinden gelen her şeyi yaptı. Fenerbahçe'de Semih'in oyuna girişi takımı ateşledi, golcü oyuncu temsilcimizin 3. golünü attı ve İspanya'ya avantajlı gitmesini sağladı.

ZİCO 11'İ DEĞİŞTİRMEDİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Turkcell Süper Lig'de son olarak Çaykur Rizespor ile deplasmanda yaptıkları maçta sahaya sürdüğü 11 kişilik kadroyu, Sevilla karşısında da değiştirmedi. Dünkü basın toplantısında, bir terslik olmazsa ilk 11'de değişiklik yapmayacağını açıklayan Brezilyalı teknik adam, güçlü İspanyol rakiplerine karşı takımını değiştirmedi.

Fenerbahçe'de, sakatlığı nedeniyle ligdeki son iki maçta kadroda yer almayan Semih, Sevilla karşısında ilk 18'e dahil edilerek yedekler arasında yer buldu. Sarı-lacivertli ekibin yeni transferi Maldonado'nun yedekler arasında bulunduğu kadroya, sakatlığı bulunan Deniz'in yanı sıra Kemal, Ali, Can, Gürhan ve İlhan alınmadı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
5. dakikada Sevilla'nın kullandığı korner atışında defanstan seken top Kanoute'nin önünde kaldı, bu oyuncunun ceza saha içinden sert şutunda kaleci Volkan gole izin vermedi.
7. dakikada Keita'nın uzaktan vuruşu kaleci Volkan'da kaldı.
12. dakikada Ale'in soldan yaptığı ortaya Kezman sağ çaprazda istediği vuruşu yapamadı. Kaleci Palop iki hamlede topu kontrol etti.
17. dakikada Uğur'un soldan yaptığı ortaya iyi yükselen Kezman'ın altı pas içerisinde yaptığı kafa vuruşunda top kaleci Palop'un sağından ağlara gitti. 1-0
20. dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Luis Fabiano önünü boşaltarak attığı sert şut az farkla üstten auta gitti.
23. dakikada Daniel Alves'in sağdan yaptığı ortaya ceza sahası içinde Edu'nun ters vuruşunda top kaleci Volkan'ı geçerek filelere gitti. 1-1
34. dakikada Fenerbahçe'nin kullandığı korner atışında Sevilla defansından seken top sol kanatta Uğur'da kaldı. Uğur'un soldan çizgiye inerek içeriye gönderdiği topa arka direkte Mehmet Aurelio kafayı vurdu, kaleci Palop son anda topu kornere çeldi.
44. dakikada Uğur'un ceza sahası içine yaptığı ortaya Kezman kafayı vurdu, kaleci Palop'dan dönen topa sol çaprazda Ale vurdu, top az farkla yandan auta gitti.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
49. dakikada Kanoute'nin ceza sahası önünde sert şutunda kaleci Volkan iki hamlede topu kontrol etti.
57. dakikada Alex'in solda kullandığı korner atışında penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Lugano'nun kafa vuruşu kaleci Palop'un solundan ağlara gitti. 2-1
61. dakikada Alex'le duvar pası yapan Kezman ceza sahası dışında sol ayağı ile attığı şut kaleci Palpo'da kaldı.
66. dakikada Sevilla'nın soldan kullandığı korner atışında ön direkte oyuna yeni diren giren Diego Capel'ın kafayla arka direğe aşıttı topa Escude dokundu ve takımına beraberliği getiren golu kaydetti. 2-2
79. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Vederson'un uzaktan sert şutunda top az farkla üstten auta gitti.
83. dakikada Keita'nın uzaktan sert şutunda top yandan auta gitti.
87. dakikada Alex'in pasına hareketlenen Semih ceza sahasına girmeden yerden attığı şut kaleci Palop'un sağından ağlara gitti. 3-2
90+2 dakikada gelişen Sevilla atağında Luis Fabiano defanstan sıyrılarak ceza sahasına girdi, sağ çaprazdan attığı şut kaleci Volkan'dan döndü, müsait pozisyonda topu önünde bulan Kanoute'nin vuruşu üstten auta gitti.

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu
HAKEMLER: Florian Meyer, Sönke Glindemann, Kai Voss (Almanya)
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Edu, Lugano, Roberto Carlos (Vederson dk. 68), Selçuk, Mehmet Aurelio, Uğur (Kazım dk. 78 ?), Deivid, Alex, Kezman (Semih dk. 84 ?)
YEDEKLER: Serdar Kulbilge, Yasin, Önder Turacı, Maldonado
TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico
SEVİLLA: Palop, Daniel Alves, Escude, Dragutinoviç, Adriano, Jesus Navas, Keita, Poulsen, Duda (Diego Capel dk. 63), Luis Fabiano, Kanoute
YEDEKLER: De Sanctis, Renato, Mosquera, Arouna Kone, Maresca, Fazio
TEKNİK DİREKTÖR: Manuel Jimenez
GOLLER: Kezman (dk. 17), Edu (dk. 24 K.K), Lugano (dk. 57), Escude (dk. 66), Semih (dk. 87)
SARI KARLAR: Uğur, Kezman, Roberto Carlos, Selçuk (Fenerbahçe), Palop (Sevilla)

DİGİMAX
02-21-2008, 09:49
Türkiye adına fenerbahçeyi kutlarım..
bu akşam sıra bizde inşallah...

_SoN_
02-21-2008, 10:14
güzel bir maç oldu ,tabrikler Fenerbahçe.

alfonzo28
02-21-2008, 10:26
fenere tebrikler güzel bir maç oldu
eduya üzülüom ama adam bi düz kaleyi bulamadı yaa:D
gol kralı olcak böle giderse ama ters bir gol kralı;D

ronnie7
02-21-2008, 18:27
ah edu ah :D

silent_storm
02-22-2008, 16:21
fenerbahçe adına teşekkürleri kabul ediyorum :D