PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bahçeli'den gerilim uyarısı


_SoN_
02-20-2008, 17:41
http://www2.internethaber.com/images/news/51449.jpg
Bahçeli'den gerilim uyarısı
19 Şubat 2008 Salı 11:25
MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin Meclis Grubu'nda konuştu. Bahçeli'nin hedefinde hem iktidar hem de muhalefet vardı.

İNTERNETHABER/

Partisinin Grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, önce partisinin başörtüsü/türban konusundaki görüşlerini aktardı ardından, hem iktidara hem de muhalefete yüklendi.

Devlet Bahçeli, son zamanlarda toplumsal kutuplaşmanın ve ayrıştırma senaryolarının sahnelenmeye çalışıldığı tehlikeli bir gerilim sürecine girilmeye başlandığını ifade ederek, ''Millet olarak müşterek değerlerimizin etrafında birlik olmamız gereken kritik bir zamanda, AKP ve CHP'nin sahneledikleri cepheleştirici siyaset taktikleri, zaten hassas bir dengede duran huzur ve güven ortamını yeni bir sıkıntılı istikamete yönlendirmiştir'' diye konuştu.

Benzer kutuplaşma ve gerilimin, 22 Temmuz öncesinde Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde de yaşandığına dikkati çeken Bahçeli, şöyle dedi:

''Bugün geldiğimiz aşamada ise sonu olmayan tartışmalar yalnızca söylem boyutunda kalmamış, siyasetçiler üslup değiştirerek siyaset kurumu ile devlet kurumları arasında bir siyasi düello ortamı yaratma gayretine girmişlerdir. İdam sehpalarının hatırlatıldığı, kefenlerin çağrıştırıldığı beyaz çarşafla yola çıkma edebiyatı ile demokrasi dışı yöntemlerin ima edildiği bu ortamda, aziz milletimiz adeta cepheleşmeye çağrılmakta ve taraflar arasında saf tutmaya davet edilmektedir.''MHP İTİDAL ÇAĞRISI YAPIYOR
''MHP olarak aziz milletimize artan gerilimler karşısında itidal tavsiye ediyor, tahriklere ve tuzaklara karşı çok dikkatli olmalarını öneriyoruz'' diyen Devlet Bahçeli, şunları kaydetti:

''MHP'nin Mecliste yer almadığı geçmiş dönemdeki alışkanlıklarını sürdürmek isteyenlerin, partimizi devre dışı bırakma veya kendilerine benzeştirme çabaları sonuç vermeyecek nafile bir girişimdir. Her fırsatta MHP'nin varlığını ve toplum nazarında kabul görmesini bir türlü sindiremeyen sözde entelektüel mihrakların, hangi odaklarının taşeronluğunu yaptıkları bizce çok iyi bilinmektedir."
MHP'NİN SİYASET ANLAYIŞI
MHP Genel Başkanı Bahçeli, siyaset anlayışlarında; tıkanan meselelerde somut çözüm yolları göstermek, yaklaşan tüm tehlikelere karşı uyarmak ve uyandırmak ve sorunlar üzerine Meclisin ve toplumun dikkatini çekmek gibi konuların bulunduğunu vurgulayarak,

''Bu muhalefet anlayışımıza karşı, geleneksel çatışma anlayışını aşamamış mihraklarca ağır bir karalama kampanyası başlatıldığı, yaptığımız her hamlenin etkisizleştirilmeye çalışıldığı, girişimlerimizin yapay tartışmalarla sulandırılmak istendiği görülmektedir. Bu durumu, partimize yönelik olarak aşılamamış ön yargıların yanı sıra geleneksel kirli muhalefet alışkanlıklarından kurtulamamış zihniyetlerin siyasal miyopluğun da bir sonucu olarak görmek gerekmektedir'' şeklinde konuştu.

MUHALEFET İKTİDAR, İKTİDAR MUHALEFET OLACAK
"Er ya da geç muhalefin iktidar iktidarın muhalefet olacağını biliyoruz" diyerek sözlerini sürdüren MHP Lideri Bahçeli, "Hedef AK Parti'nin eklindeki sayısal gücü kendi menfaatleri için değil millete hizmet için kullanmasını sağlamaktır" dedi.
MHP HERKESİN GÜVENCESİ OLACAK
MHP herkesin hakkının güvencesi olacaktır diyen Bahçeli; "Fert millet ve devlet arasındaki denge korunmalıdır. Başkası nasıl hareket ederse etsin biz millete hizmet yolundan ayrılmayacağız. Karanlık güç ve dayatmalara boyun eğmeden varız ve burada olacağız" dedi.
EKONOMİ YABANCILAŞTIRILIYOR
Devlet Bahçeli, 2007 yılı Temmuz ayından itibaren, küresel piyasalarda başlayan dalgalanmanın, başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada etkisini hissettirdiğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde Japonya'da yapılan G-8 Zirvesinde risklerin hala devam ettiğinin teyidinin yapıldığına işaret eden Bahçeli, şöyle devam etti:

''AK Parti iktidarı tarafından ısrarla görmezden gelinmeye çalışılsa da ekonomide uzunca bir süredir var olan ve üstü örtülmeye çalışılan kronik sorunlar; yaşanan dalgalanmanın sonucunda gün ışığına çıkmıştır. Ne yazık ki bugün ülkemizin en büyük talihsizliği, karşımızdaki ekonomik sorunların hangi olumsuzlukları doğurabileceğinin farkında ve bilincinde olmayan basiretsiz bir siyasal iktidarın yönetimde bulunmasıdır. Türkiye ekonomisinde var olan riskler, küresel kriz senaryolarının gerçekleşmesine ciddi anlamda davetiye çıkarmaktadır."