PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DTP'li vekil için düğmeye basıldı


_SoN_
02-20-2008, 17:36
http://www2.internethaber.com/images/news/43999.jpg
DTP'li vekil için düğmeye basıldı
20 Şubat 2008 Çarşamba 13:06
Savcılık hapishanedeyken vekil seçilen Tuncel hakkında suç duyurusunda bulundu. Meclis de düğmeye bastı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, ''Terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı'' gerekçesiyle DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in ''dokunulmazlığının kaldırılması'' için fezleke hazırladı.
Fezleke, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezlekede, Tuncel'in, 9 Eylül 2007 tarihinde Batman'ın Çamlıtepe Mahallesi'nde belediye tarafından yapılan Yaşar Kemal Kent Ormanı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmadaki bazı sözlerine yer verildi.
Hapishanedeyken DTP milletvekili seçilen ve bu nedenle serbest kalan Tuncel'in, sarf ettiği sözlerle, ''Terör örgütü PKK'nın propagandasının yapıldığı'' ifade edilen fezlekede, Tuncel hakkında Terörle Mücadele Kanunu'nun ''terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçunu kapsayan 7/2. maddesinden soruşturma yapılabilmesinin, Anayasa'nın 83. maddesine göre dokunulmazlığının kaldırılmasına bağlı bulunduğu hatırlatıldı.
Sebahat Tuncel, dokunulmazlığının kaldırılması ve bu suç nedeniyle hakkında dava açılması durumunda, 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.


Haber Kaynağı: http://www2.internethaber.com/images/news_source/3.jpg

alfonzo28
02-20-2008, 17:40
yav böle insanlara nasıl gidipte milletvekili seçiolar türkiye ne hallere gelio yaa