PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rep Nedir ? Nasıl Rep Verebilirim ? ( Resimli Açıklama )


_SoN_
02-20-2008, 11:58
Forum sistemini bilmeyen ,yada bu tür rep alışverişini bilmeyen arkadaşlarımız olabilir aramızda ,

rep nedir : Forum sistemi bildiğiniz gibi paylaşım sistemidir,konular konulara yapılan yorumlar vb. resimli yada yazılı herhangibir paylaşım kayıtlı olduğumuz isim tarafından yapılır , _SoN_ bir forum üyesidir ve açtığı konuları diğer üyeler tarafından beğenilir yada beğenilmez , _son_ forum içinde yaptığı paylaşımlarla belli bir değeri hakettiyse bunu ona karizma ödülü ile verebiliriz .Ona vereceğimiz karizma değerini biz rep diye adlandırıyoruz .

Karşı tarafa verdiğimiz rep ,bizim karizma sayımız kadar etkili olur,yani benim karizma puanım fazlaysa x üyeye o kadar çok karizma puanı verebilirim .

Rep nasıl verilir , her önüme gelene rep verebilirmiyim : Hayır bunun günlük belli bir sınırı vardır ,şimdilik bilmeniz gereken x üyeye tekrar karizma (rep) verebilmek için onun dışında 10 üyemize daha rep vermiş olmak gerekir .

rep nasıl verilir

http://img412.imageshack.us/img412/9454/adszay1.png


Her konuda yorum yapan arkadaşımızın kişisel profili olur,yukarda gördüğümüz x üyesinin prıfilindeki terazi işaretini tıklıyoruz .

http://img291.imageshack.us/img291/1459/adszziv9.png



Daha sonra açılan pemceredeki kutucuğa mesajı beğendiğimizi yada beğenmediğimizi işaretleyip ,tamam diyoruz ,"enter ,yada değerlendir" deyip.

bu kadar .

umarım açıklayabilmişimdir .

morciii
02-20-2008, 12:08
iyi oldu bunu yaptığın zannımca bir çoğu bilmiyor.... :D

kAcAhK
02-20-2008, 13:04
birde sitede ilk başlarda teşekkür botu vardı oda olsa iyi olurdu ondan da rep verebiliyoduk o olsa daha iyi olmaz mı daha kolay öğrenilir hem...

_SoN_
02-20-2008, 13:13
birde sitede ilk başlarda teşekkür botu vardı oda olsa iyi olurdu ondan da rep verebiliyoduk o olsa daha iyi olmaz mı daha kolay öğrenilir hem...

Teşekkür butonu için köklü bir değişiklik gerekiyor sanırım,bunu araştıralım ,bizim şuandaki pospitle uyuşmuyor olmalı ,bakalım ;)

kAcAhK
02-20-2008, 13:15
ewet biliyorum bizim posbitin içindekiler değişik posbiti yenilemöek gerekiyo yani uzun bir iş önerimi geri çevirmediğiniz için teşekkür ederim sayın adminim......