PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Durmuş Karadenizliyi kızdıracak


kelebek35
02-16-2008, 10:33
Sağlık Bakanlığı döneminde, ilginç icraatları olan, bir başhekimin elini kaloriferin üzerine yapıştırıp yakan MHP vekili Osman Durmuş, tartışma yaratacak önerilerde bulundu.

Durmuş, “4 karısı, 40 çocuğu olan bir aileye sosyal güvenlik götürmek adaletsizlik. O adam çocuklarının ismini bile bilmez. Baba değil iskele babasıdır’’ dedi.

TBMM Sağlık ve Aile Komisyonu üyelerine, UNICEF Türkiye Temsilcisi Reza Hossaini ile Temsilci Yardımcısı Lila Pieters tarafından, “Aile Eğitimi ve Çocuk Sağlığı” konusunda bilgi verildi. Renkli diyalogların yaşandığı toplantıya, Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş’un ifadeleri damgasını vurdu.

KARADENİZLİYE TAŞ

Marmara depreminin ardından gelen yüzen hastaneler teklifine “Hayır bizim ihtiyacımız yok” diyen, depremden sonra yurt dışından yaralılar ve enkaz altından çıkarılan insanlar için gönderilen kanları “Millet uyuşmazlığı” olduğunu belirterek geri çeviren Durmuş, komisyonda, “Karadeniz’de kadınlar çalışır erkekler kumar oynar. Rus ziyaretçilerden sonra böyle oldu herhalde. Erkekler Karadeniz’den çıkınca iyi çalışıyor. Belki onları oradan çıkarmak gerek” diye konuştu.

İSKELE BABASI

Sağlık Bakanı olduğu döneminde gittiği bir hastanede başhekimin yerinden kalkıp koltuğunu kendisine vermemesi yüzünden başhekimi azarlayan ve dünyadaki şarbonlu mektup vakaları artınca da zarf açmayı gösteren Durmuş, komisyonda çok eşli evliliklerin engellenmesi ve aile planlamasının önemine de vurgu yaptı.

Durmuş, “Güneydoğu’da adamın 40 çocuğu var. Adını bile bilmiyor. Hangi birinin sağlığı ile uğraşsın. Televizyonlarla bu eğitim verilebilir. Erkeklere tek eşlilik konusunda eğitim verilmeli. Dört eşi, 40 çocuğu olan sosyal güvenlik hizmeti götürülmesi bence adaletsizlik” dedi. Durmuş, “ Biz arı ailesi değiliz. Baba denilen adam çocuğunun adını bilmiyorsa o baba değil iskele babasıdır” diye konuştu.

KÖYÜN KADINLARI EMZİRDİ

Komisyondaki diyaloglar sırasında CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse’nin de ilginç bir çocukluk yaşadığı ortaya çıktı. Komisyon üyesi Köse, annesinin sütünün yetersiz olması nedeniyle köyün diğer kadınlarının da kendisini emzirdiğini belirtince, Osman Durmuş, “Senin bağışıklık sistemin güçlüdür o zaman. Hastalanmazsın” dedi.

Köse, yaptığı açıklamada da “55 yaşındayım diş çürüğüm dışında tek bir hastalığım yok. Tek tip beslenme ile yetersiz süt oluyor. Hep bulgur yemiş annem. Yazın biber domates yersen ne olur. Doğu, güneydoğuda çok yaşanıyor. Verim olmazsa ne olacak? Ailenin refah düzeyinin yanı sıra eğitim de çok önemli” dedi.

AKP Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu’nun, 6 aylık emzirme döneminde bebeğe su verilip verilmeyeceğine ilişkin sorusu da, komisyon üyelerini güldürdü. Milletvekilleri 56 yaşındaki ÖÇırakoğlu’na “Bebek sahibi olmayı mı düşünüyorsun?. Artık torun olur herhalde” diye espri yaptılar.

KALORİFERDE EL PİŞİREN BAKAN

Türk siyasi hayatının en renkli isimlerinden biri olan Osman Durmuş, bakan olduğu dönemde Antalya Devlet Hastanesini denetlerken Mayıs ayında kaloriferlerin yandığını fark etmiş ve Başhekime ‘’10 dakika süre ile ellerini kaloriferin üzerinde tutma’’ cezası vermişti.

Sıcaktan başhekimin eli yanmış, Durmuş da 25 derece hava sıcaklığında kalorifer yakılmasına kızmıştı. 1947'de Çankırı'da doğan ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra aynı fakültenin anatomi anabilim dalında uzmanlık yapan Durmuş, Ankara Hastanesi'nde Genel Cerrahi İhtisasını tamamladı. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yaptı.. 18 Nisan 1999 seçimlerinde MHP'den ilk kez milletvekili seçilen ve Sağlık Bakanı olan Durmuş, 17 Ağustos depremi sonrası gelen yardımları kabul etmedi ve ‘’Amerikalılar hastane gemisi gönderiyor. Hiç ihtiyacımız yok. Onlara verecek bir hastamız da yok’’ dedi.

Daha sonra AKUT’a taktı ve ‘’Şov yapıp, salgın söylentisi yayıyorlar. AKUT hakkında suç duyurusunda bulunacağım " dedi. Yabancı doktorlara da kızan Durmuş, ‘’İtalyan doktor gelmiş benden tuvalet istiyor, duş istiyor. Arkalarında deniz var. Gir denize yıkan. Karşıda cami var. Önünde WC yazıyor. Kirliymiş. Sağlık Bakanı gelip tuvalet mi temizleyecek?" diye tepki gösterdi. İlik kanseri olan Doktor Oktar Babuna için toplanan kan örneklerinin Amerika'dan geri isteyen Durmuş, ‘’Genetik şifremizi ele geçirebilir. Bu stratejik açıdan çok sakıncalı" dedi.

Durmuş, grip aşısına da karşı çıkarak ‘’ Benim insanım doğal aşılı. Yaşama koşulları, taşı, toprağı açısından mikroplara karşı bağışıklı’’ ifadelerini kullandı. Bolu depremi sonrası da bölgede inceleme yaparken bir gazetecinin "Çadırkent niye bu kadar çamurlu? " şeklindeki sorusuna da ‘’Zehirli atık olmadıktan sonra çamurun insan sağlığına hiçbir zararı yoktur" cevabını verdi.

Gazeteport