PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankarada saç ekimi denilince akla gelen bu firma


komik_insan
07-21-2011, 20:09
Saç dökülmesi kadınlarda ve erkeklerde hormonal dengesizlik, genetik yatkınlık, saç ekimi ankara (http://www.ankarasacekimiankara.org/)vitamin eksikliği, kansızlık ,olumsuz dış fiziksel şartlar nedeniyle oluşmaktadır.Meydana gelen saç açıklığı insanlarda psikolojik sorunlar meydana getirebilmektedir. Bu nedenle insanlar, saçlarının dökülmesini engellemek, dökülen saçların yeniden çıkmasını sağlamak ya da dökülmüş saçların neden olduğu görüntüyü düzeltmek için çeşitli çözüm yolları ararlar.

Erkeklerde özellikle tepe ve alın bölgesinde bulunan saç kökleri testesteron hormonuna duyarlı olduğu için zarar görmekte ve dökülmektedir. Fakat ense bölgesinde iki kulak arasında bulunan saç kökleri testesteron hormonuna duyarlı olmadığından dökülmezler. Saç ekimi bu dökülmeyen saç köklerinin ihtiyaç duyulan bölgeye transfer edilmesi işlemidir.

Donör bölgedeki sağlıklı saç kökleri, uzman ekip tarafından lokal anestezi altında alınıp, açıklık bulunan bölgeye tek tek yerleştirilir.

Saç ekimi, lokal anestezi altında yapılır. İşlemin lokal anestezi altında yapılması sayesinde, işlem süresince hasta ile saç ekimi ankara (http://www.ankarasacekimiankara.net/) doktor iletişim içerisindedir.Kişi kendini oldukça rahat hisseder, operasyon sırasında ağrı hissi duymaz. Sadece lokal anestezik ilaçlar hafif bir sızı hissettirebilir.Operasyon sonrası doktorun önereceği ağrı kesici ve antibiyotiklerin düzenli olarak kullanılmasıyla operasyon sonrası süreci ağrısız ve oldukça rahat bir şekilde tamamlanır.

Ciddi bir rahatsızlığı olmayan, Androgenetik alopesia (erkek tipi saç dökülmesi) olan herkese saç ekimi yapılabilir. Erkek tipi saç dökülmesi, saç dökülmesine genetik olarak yatkınlığı olan kişilerde erkeklik hormonu olan testosteronun etkisi ile gelişmektedir.

Saç kökü ve üzerinde gelişen kılı kapsayan saç folikülünün çevresinde, kökü ve dolayısıyla kılı beslemekten sorumlu hücreler bulunur. Erkek tipi saç dökülmesine sahip kişilerde, testosteron hormonunun etkisiyle bu besleyici hücreler ölürler.

Beslenemeyen saç önce zayıflar, incelir, sonra uzamamaya başlar, en sonunda da ölür ve dökülür. Bu durumdaki hastalar için saç ekimi, kalıcı çözümler sunan bir saç ekimi ankara (http://www.ankarasacekimiankara.com/) tedavi yöntemidir.

Ayrıca diğer tip saç dökülmelerine sahip kişilerde ise donör alan denen başın arkasında, ensede ve iki kulak arasında kalan bölgede bir sorun yoksa donör alandan alınan saçlarla ekim yapılabilir.

Operasyondan sonra ekim yapılan alanda, kan pıhtılaşmasına bağlı kırmızı kabuklanmalar görülür. Hastaya ekimden sonra, 10 gün boyunca hergün ve günde birer kez olmak üzere saçlarını düzenli olarak yıkaması tavsiye edilir. Bu yıkamalar ile kabuklanma önlenir. Bu kabuklanmalar 7-10 içinde tamamen dökülür ve ekim alanı iyileşir.

Oluşan kabuklanmaların dökülmesi ile ekilen saçlarda dökülür; ancak dökülen, ekilen kök değil saç telidir ve bu dökülme normaldir. Böylece hasta, 15 gün-1 ay içerisinde ekim öncesi haline döner.

Operasyon sonrası 3 aylık süre boyunca bu görünümde bir değişiklik olmaz. 3.ayın sonunda yeni saçlar ufak ufak çıkmaya başlar. Ekim yaptıran kişideki gözle görünür değişim 6. aydan saç ekimi ankara (http://www.ankarasacekimiankara.biz/) itibaren ortaya çıkar. Bu sürenin akabinde her ay ortalama % 10'luk bir artışla saçlar uzamaya devam eder ve 1.yılın sonunda hasta, yeni saçlarına eksiksiz bir şekilde sahip olur.

Saç ekimi operasyonu, hastanın saç dökülmesi sürecinin tamamlanıp tamamlanmamasına göre veya ekim yapılacak bölgenin büyüklüğüne göre birden fazla seansı gerektirebilir.