PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ''Kocaman'' İsyan !


ĄηêŁkå39™
07-06-2011, 17:06
''Kocaman'' İsyan !

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, basın karşısına geçti, şike soruşturması ile ilgili çok çarpıcı sözler sarfetti..

Aykut Kocaman'ın açıklamalarından Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:
"Geçen sezon ligi şampiyon bitirdik ve şampiyonluğun verdiği özgüvenle beraber hazırlandık. Oyuncuları gruplara böldük. Kutlamalarla biten sezondan sonra, uzun bir süre tatili olanları daha erken, milli oyuncularımızla ise 7 Temmuz'da buluşmak üzere aydıldık. 1'in de idmanlara başladık. Alex istekli, güzel ve doğru bir şekilde önemli bir kaptanlık yaptı. İki sene öncesinde Alex burada olmayınca sitem etmiştim, bugün de doğruları söylemek lazım.

Burada güzel bir ortam var. Dünyada bir futbol takımı için sahip olunabilecek bir yer olarak gözüküyor. Fenerbahçe bütün iştihamı, hacmi ile dünya çapında bir kulüp olma yolunda. Ligi daha hazır açacağımızı düşünüyorum.

Uzun yıllardır görülmeyen bir maraton oldu, hem adımıza hem Trabzonspor adına. Büyük bir heyecan ve yarış oldu. Trabzon'daki maçta penaltı kurtaran Mert'in ikili averajda avantaj sağlaması ve son haftakilerdeki çıkışımızla şampiyon olduk. Trabzonspor'un ilk yarıda 42 puan ve ikinci yarıda 40 puan toplaması da müthiş bir başarı.

Sezon başı kötü başladık. Ligi ilk yarı standartımızın altında bitirdik. 33 puan çok azdı. Kadromuzun çok çok altında bir puandı. Yeni Malatyaspor maçından sonra "elimizde kalan en değerli lig şampiyonluğuna ulaşmak istiyoruz" demiştim. 9 puanlık fark çok büyük farktı. Ligin sonuna yaklaştıkça bir kez daha fark ettik. Trabzonspor'un Ankaragücü beraberliği ile puanı 4'e indirdik. Manisa, Kayseri Beşiktaş, Galatasaray, Gaziantepspor gibi rakiplerimizi yendik. Bursaspor'a karşı iyi oynadık ancak berabere kaldık. Üstün oyunumuz, futbolcuların üstün becerileri ve büyük mücadeleyle şampiyon olduk.

Bugüne gelelim, kabus gibi. Yaşanan olaylar hiç hoş değil. 100 yıllık tarihi olan kulübü bir çok insan yönetti ve yönetecek. Yapılan yanlışlıklarla kulübü bir tutmamak gerekiyor. Umuyorum yaşananlar lehimize olacak. Yüce Türk adaletinin en ince ayrıntısına kadar olayları değerlendirip karar vereceğini biliyorum. Bu süreci yaşamak zorundayız. Ben ve takımımın yaşadaıklarını anlatabilirim.

Biz sahada gördüklerimizi anlatacağız. Her maçtan sonra hemen hemen puan farkını indirdiklerimizde, çok çok dirençli takımlarla oynadık. Bu takımları alt edebilmek çok güçtü ancak bizim kalitemizde bir takımın yapabileceği bir durum vardı. Bu kadar dirençli rakipler, "niye zaman zaman başka rakiplerin karşısında olmuyor" diye düşündük. Falan futbolcu dedikleri bize karşı en iyi oynayan futbolculardan biriydi.

Fenerbahçe'de hatası olanlar varsa, işgüzarlık yapanlar varsa cezalarını çekmeliler ama burası ulu bir çınardır.

TFF, delillere bakarak göre karar vereceğini söylüyor. Hangi delillere bakılacak? Eğer alınacak karar mahkemeden dönerse, Alex'in 28 golü, Emre'nin çırpınışları, Gökhan ve Santos'un emekleri ne olacak?

17 maçımızı da izlesinler. Futbolu yöneten insanlar içinde sadece bir tanesi futbol adamı o da Cüneyt Tanman. Galatasaraylı olması hiç önemli değil. Ben ona güveniyorum. Bir kurul oluştursun ve maçlarımızı izlesin, karar versin. Futbolun akışına uymayan bir durum varsa, olumsuz bir şey görürlerse futbol dünyasından çekip gitmeye hazırım. Çok net karar versinler. Bu kadar ucuz değil, bu kadar ucuz olmamalı her şey. Fenerbahçe camaiası bana ne kadar ihtiyaç duyarsa, ben de o kadar buradayım.

10 günlük dönemde, ben de kendi mesleki gücümü ortaya koyup, futbolcularımın konsantrasyonunu sahaya yansıtmasına yardımcı olacağım. Futbolcuların bu olaydan etkilenmeyeceklerini söylemek yanlış olur. Yabancı oyuncuların reaksiyonunu bilmiyorum açıkçası. Olayın nereye gideceğini bilmemiz lazım. Mesleki anlamda yol haritasını daha rahat çizebiliriz.

Şu anda transfer yapılabilecek bir dönemde değiliz. Yobo'nun takımda olmasını çok çok istiyorum ama birkaç gün daha beklememiz lazım.

İçerden aldığım bir bilgi yok. Ben spor adına bir şeyler söylüyorum.

90+3'te rakip kaleci bizim kalede gol arıyordu. Bucaspor maçında "acaba bu maç berabere biter mi, bir puan alabilir miyiz" diye düşündüm. Bir penaltı ve ardından çağlayan gibi oynayan bir Fenerbahçe...

Fenerbahçe'ye karşı sportif anlamda bir gövde gösterisi yapabilmek doğal durum. Fenerbahçe'ye karşı futbolcuların, antrenörlerin hatta Fenerbahçe'nin içinden gelenlerin kendilerini göstermek istemesi çok doğal bir şey. Değerlendirmelerin böyle olmadığnı gördük. Saha içinden bütün maçları izledim. Her maçımızı kalitemizle, yüksek inancımızla ve kenetlenmemizle kazandık. Eskişehirspor maçında 82. dakikada top direğin içinden geldi. Sivas maçı 5 dakika uzasa o panikle bir Denizlispor bir Trabzonspor maçı yaşayabilirdik. Maç 4-3 bitti.

Fenerbahçe 104 yıllık bir camia. Yaşanan olaylar Fenerbahçe Kulübü ile ilişkindirilmemelidir. Hepimiz gelip geçiyiz. Varolan Fenerbahçe kurumsal kimliğidir. Yasal anlamdaki tepkimizi her Fenerbahçeli'nin göstermesini bekliyorum. Futbol sistemi çökmeli ve yeniden inşa edilmeli. Futbolumuz yanlış bir zemindedir. Fenerbahçe de yaptı, diğerleri de yaptı demek değildir söylemek istediğim. Gerçek aktörlerin yani futbolcuların piyon olarak kullanıldığı bir yapıdayız. Benim ağrıma giden Fenerbahçe'nin bu şekilde öne çıkarılması."


AJANSSPOR